Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 09 lis 2024 08:37. Sada je: 09 lis 2024 08:37.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 64 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Redovno vikend pranje mizera
PostPostano: 16 lip 2013 11:27 
Moderator

Imam običaj da preko vikenda operem sve mizere koje sam tokom tjedna koristio, prvo u vreloj vodi sa limunskom kiselinom, pa u čistoj vreloj vodi, pa ispiranje preko noći i na kraju sušenje.

slika

:ali:

Povratak na vrh

Naslov: Re: Redovno vikend pranje mizera
PostPostano: 16 lip 2013 15:24 

Zanimljivo moze objasnjenje procesa malo poblize koliko i koja kiselina ( koliko cega ) voda kljuca ili je topla i sl.
moze i na PP
Hvala

Povratak na vrh

PostPostano: 16 lip 2013 15:54 
Moderator

Znači:

1. Rastavljanje svakog pojedinog mizera pod mlazom tople vode vode i dobro ispiranje
2. mizere skupim u čaši sa gornjeg dijela slike i još malo isperem vrućom vodom iz pipe
3. čašu sa mizerima napunim vrućom vodom iz pipe i usipam običnu veću žlicu limunske kiseline ( kupljena u samoposluzi, cca 16 kn pola kile )
4. promiješam da se kiselina otopi i ostavim da se namače
5. poslije par sati prolijem vodu iz čaše, isperem toplom vodom i nalijem novu vruću vodu iz pipe
6. točku 5. popnovim nekoliko puta
7. Odvojim dijelove koji ne sadrže silcu/wick/špagu isperem ih u mlazu tople vode i stavim ih na sušenje u plastičnu posudu obloženu papirnatim salvetama ( doljnja posuda na slici)
8. preostale dijelove u čaši ( ubiti sada su u čaši samo dijelovi na koje su spojeni grijači ) isperem toplom vodom i prelijem vrućom vodom iz pipe i ostavim par sati
9. preostale dijelove u čaši isperem toplom vodom i stavim ih na sušenje u plastičnu posudu obloženu papirnatim salvetama
10. sve skupa sušim na toplom prozračnom mjestu ili sa fenom
11. osušene dijelove spremim dok ne zatrebam neki mizer:

slika

Kada trebam neki određeni mizer, skupim sve njegove dijelove, po potrebi napravim dry burn grijača sklopim mizer, natankiram i koristim.

Povratak na vrh

PostPostano: 16 lip 2013 17:31 

Taj dry burn mi nikad nije bio jasan. Mislim, ako se sve opere i dobro osuši čemu to služi?

Povratak na vrh

PostPostano: 16 lip 2013 17:49 

Dadach je napisao:
Taj dry burn mi nikad nije bio jasan. Mislim, ako se sve opere i dobro osuši čemu to služi?

Kanthal, kad se pali, na sebe povlaci liquid i napraviti gadnu opnu oko sebe od suhog, spaljenog liquida/smetnja/prasine. Dryburn sluzi da se ta opna skuri dolje.

Pogledaj video:

http://youtu.be/550Njj-Jq7s?t=5m

Povratak na vrh

PostPostano: 16 lip 2013 18:09 

Marllow je napisao:
Dadach je napisao:

Kanthal, kad se pali, na sebe povlaci liquid i napraviti gadnu opnu oko sebe od suhog, spaljenog liquida/smetnja/prasine. Dryburn sluzi da se ta opna skuri dolje.

Pogledaj video:

Ako kiselina nije skinula tu opnu i ako ga treba spalit ko vješticu da se očisti kaj nije onda bolje zamjenit
grijač nego kurit fiber na suho?

Povratak na vrh

PostPostano: 16 lip 2013 18:15 

Dadach je napisao:
Marllow je napisao:
Dadach je napisao:

Pogledaj video:

Ako kiselina nije skinula tu opnu i ako ga treba spalit ko vješticu da se očisti kaj nije onda bolje zamjenit
grijač nego kurit fiber na suho?

Ja sam daleko od experta i logika mi diktira da se slozim s tobom ali vjerujem da se ovo radi radi novca. Naravno da bih bolje bilo zamjeniti grijac svakih 3-4 dana ali to je ipak nekih 300kn na mjesec (osim ako ga sam radis, onda je vrijeme pitanje). Ako se ne varam, ovo su samo domace stvari da se "uspara" i produzi vijek grijacu.

Povratak na vrh

PostPostano: 16 lip 2013 18:33 
Moderator

Dry burnaš grijač kad je dobar samo ima malo naslaga po njemu pa ga dry burnaš da ga očistiš i jako popraviš okus/aromu, ako to ne želiš raditi onda ga samo premotaš ili kupiš novi grijač. Negdje je praktički nemoguće premotati grijač ( npr ce4 ) pa samo poslije pranja radiš dry burn i dok ide ide.

Povratak na vrh

PostPostano: 16 lip 2013 18:58 

spavle je napisao:
Dry burnaš grijač kad je dobar samo ima malo naslaga po njemu pa ga dry burnaš da ga očistiš i jako popraviš okus/aromu, ako to ne želiš raditi onda ga samo premotaš ili kupiš novi grijač. Negdje je praktički nemoguće premotati grijač ( npr ce4 ) pa samo poslije pranja radiš dry burn i dok ide ide.

Čini mi se da na taj način skineš naslage ali istovremeno uništavaš fiber. A začudilo me da ti to radiš kad znam da sam motaš grijače,na kraju krajeva napravio si tutorial o tome. Na CE4 se može premotati grijač ako imaš pravi alat ali samo jednom ili dva puta prije nego oslabi dihtung između tijela i tanka ali i to mi se čini bolje nego zagoreni fiber. To je samo moje mišljenje. Postoji zapravo i druga metoda za čišćenje a to je kapnuti vodu na zažareni grijač ali nisam probao.

Povratak na vrh

PostPostano: 16 lip 2013 19:08 

I ja motam grijače ali to ne znači da ne radim dry burn. Pa neću svako malo motati. Operem i radi kao nov. Malo po malo se uništi špaga do kraja pa je zamijenim i tako u krug. Ušteda materijala i vremena. Rezultat nije lošiji od premotanog grijača. Samo moraš prati malo češće jer kada skuriš grijač do kraja onda niti dry burn više ne pomaže.

Pranje u limunskoj kiselini nije previše dobra ideja. Istina je da očisti ali "očisti" i onaj srebrni premaz preko grijača pa izgleda ružno. Barem je tako bilo kod Vivi i CE6. A na njima se još i vide grijači kroz tank pa je bezveze. Voda je dovoljna. Ja imam šalicu gdje skupljam drijače. Unutra je voda i samo ih bacam u držim tamo. Pa kada se skupe, osušim ih i dry burn. Ono što ne valja premotam.

Povratak na vrh

[ 64 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: