Ayaz Paša je napisao:
Velik pozdrav svima..evo mene, nabavio ecigaretu..ne onu iz preporuka u komponentama nego u IT, 40€+30€uroniksa sam dao za tekucine. Jedna baterija 900mAh, druga rezervna 650. 3 kartomizera(2 jednokratna i 1 na kojem se mjenja grijač i špagice)..baterija 900mah traje i dva dana, 650 ni ne koristim.
evo i pitanja;
1. koja je razlika između te moje baterije od 900 mah koji ispod ima za regulirat volatažu od 3.2-4.8V i recimo nekog moda npr. VAMO?
U samoj upotrebi, nikakva. Kod svih je potrebno stisnuti botun da bi proradio i u ovom slučaju se može regulirati voltaža. Dakle sa strane početničkog korištenja nema razlike.
Ono bitno slijedi nakon nekog vremena korištenja e-cigarete (odvratan mi je ovaj izraz). Kod npr. VAMO imaš mali display koji ti pokazuje razne informacije kao i stanje baterije, onda mu možeš mijenjati samu bateriju pa staviti neku kapaciteta od 3000mAh, pa se voltaža može podići do 6V itd. Ima još puno toga ali za početnika, drži se onog što imaš dok ti apetiti ne porastu
Ayaz Paša je napisao:
2. dali kartomizer igra ulogu u količini pare i kvaliteti okusa?
Naravno da ima jer je u njemu tekućina i tu se odvija cijeli proces njenog pretvaranja u paru. Kod lošijih je puno slabija para, TH (udar u grlu) i aroma, a zbog toga i parimo.
Ayaz Paša je napisao:
3. preporuka za neke dobre kartomizere da se mogu montirati na ego navoj..
Nemam baš puno iskustva sa kartovima, ali ti mogu preporučiti neki clearomizer sa ego navojem kao što je T3 ili T3s.
Ayaz Paša je napisao:
4. preporuka za tekućinu, okus kafe 24mg nikotin
E to je sada stvar ukusa i tu je teško preporučiti bilo što a ima ih dosta. Meni se niti jedan, koji sam probao, nije previše dopao. I probaj sa malo manje nikotina jer 24mg je dosta. Možda koristiš loš kart pa ti zato treba sa više nikotina da bi išta osjetio. Sa boljim kartom ili clearom i to će se promijeniti.
Ayaz Paša je napisao:
5. koja je razlika u otporu grijača? 2ohma ili jači ili slablji?
dankešn
Pa razlika je u otporu
Ja osobno volim da je oko 1,8oma ali neki više preferiraju na 2,4 ili više. Sa većom omažom ti treba i veća voltaža da bi ga pokrenuo i brže se potroši baterija ali se zato dobije više pare i arome. Moraš isprobavati dok ne nađeš ono što ti najviše paše ali to ide s vremenom. Ako si zadovoljan sa ovim što imaš drži se toga.