Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 14 vel 2025 00:30. Sada je: 14 vel 2025 00:30.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 46 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5
Autor Poruka
 Naslov: Re: Zlo mi je...
PostPostano: 22 lis 2013 17:45 

hvala..da..narucio sam sa svih strana razne kombinacije pa cemo vidit

za svaki slucaj narucio sam i 2kutije neofena forte...cisto da nebuden grintav :shock:

http://freestatevapor.blogspot.com/2013/10/maybe-its-not-pg.html

od cilog googla na ovom linku sam nasao na prvi pogled najbolji odgovor..bumo videli :jel:

Povratak na vrh

PostPostano: 23 lis 2013 09:05 

Da ubacim moje iskustvo... što se okusa tiče, kao što su drugi već napisali, jednostavno se navikneš na nju pa je ne osjetiš više. Ja rotiram svaka 2 dana, pred kraj drugog dana je osjetim, ali izblijedi okus, tako da zarotiram. Koristim 70/30 jer sam se tako najbolje našao: 50/50 mi je bio početak, i dosta mi se zatamnjivala tekućina, dosta su zavojnice dobivale ostataka po sebi. Sa 70/30 mi se to još nije dogodilo - čak mi je evod glava nakon 3 tjedna parila ko nova.
Čisti VG mi je pregust, morao sam podešavati wickove na evodima, a aroma je bila dosta slabije izražena. Puno pare, da, ali pregusto za moj ukus. Probao sam i 80/20 i bilo je isto OK, prihvatljivo.

Što se tiče bacanja ostatka tekućine, nekad sam stavljao u praznu bočicu, ali najčešće sam ili bacio taj ostatak ili jednostavno dodao novu unutra, ali kad je malo ostalo. Nek se promiješa, pa sam dobivao neke čudne kombinacije okusa. Uglavnom su bile OK, ne mogu reći da je bilo loših, ali to je valjda stoga što više-manje koristim iste arome, pa se daju miješati. Tipa, na ostatak jagode dodam berry mix, to ide skupa. Ili na mentol dodam bilo što, ide i to skupa. Kad mi je ostala vanilija dodavao sam kavu, ili obratno. Tak da ne bacim ni te 2 kapi, a okusi se slažu.
Duhanske već dugo ne koristim, nekak mi ne leže, bolje su mi ove voćne i ostale - no to je stvar ukusa.

Najbolje za početnike, po mom iskustvu, bi bilo krenuti s duhanskima, ali ne neke koje "znaš" jer nikad neće e-liquid biti isti kao cigareta, to ne postoji. Aroma cigarete je u gorenju papira, duhana i ostale kemije kojom se duhan tretira, ali ključ je gorenje. U e-cig toga nema, nema gorenja, tako da se taj famozni "identični okus" nikad neće pojaviti - i onda početnici budu razočarani jer im je netko rekao "to ti je isto, na, to je Marlboro okus i isti je ko pravi Marlboro". Nije. Točka. Zato ja novima preporučim da probaju neki duhanski za početak, ali koji nisu redovno pušili. Tipa Cohiba, tipa French Pipe, takve nekakve, neuobičajene. Onda se osjeti da je duhanski, ali drugačiji je, pa to povezuješ s tim da nije tvoja "uobičajena cigareta" nego je malo drugačija, pa onda to hoda. I za čas se čovjek zasiti pa odluči pregrist i probat druge arome. I onda vidi da je to mrak :)
Uglavnom, nakon duhanskih, može se na puno mjesta (i ovdje na forumu od forumskih kuhara) dobiti male količine za probu. 10ml ili čak manje, 6ml. Naručiš si 5 ili 10 bočica po 6ml za probu, uzmeš bilježnicu doma pa si bilježiš dojmove. Pa u drugom krugu naručiš veću količinu onog što ti se sviđalo (recimo 20ml ili 30ml) i još 5 ili 10 po 6ml sa novim, neisprobanim okusima. Tako prođeš sve što ti se da proći, a ujedno si stvoriš i bazu onoga što ti se svidjelo a što ne.
I onda, ako ne radiš sam svoj sok, možeš bez brige naručiti 50 ili 100ml nečega, znajući da ne bacaš lovu, da ti se sviđa, da neće to završiti u smeću, a dobiješ uštedu na količini. I tada mijenjaš - svakih dan ili dva, kako tko, promijeniš sa jabuke na kavu, s vanilije na vino, s borovnice na tiramisu, i tako peglaš i sve ti je milina. Pronađeš negdje neki novi okus, s mirom, nema žurbe (imaš zalihu, miran si) pa si naručiš tester-dva-tri. Probaš, vidiš, zapišeš u bilježnicu, naručiš još ili ideš dalje.
Neke okuse tako ne probaš po mjesec dana, pa kad ih opet otkriješ u ladici, ispada kao da ih prvi put pariš, skroz nova stvar, već si ih zaboravio...

Konkretno se EVOD spominjao, pa da dodam na tu temu nešto - pošto su ovi klonovi od 1.6ml stvarno jeftini (recimo na Fasttechu), frend je rekao "j*beš ti to" i naručio si paket od 5 komada. Pa je mijenjao cijeli EVOD a ne tekućinu: u jednom je bila kava, pario je dok mu nije nestao okus, onda je jednostavno odvrnuo EVOD i stavio drugi sa - ne znam - Cohibom. I tako u krug, 5 komada, 5 okusa, bez brige. Naručiš si i rezervne glave (5 kom za nešto ispod 5$ na Fasttechu) s kojima sam ja bio superzadovoljan, i miran si neko vrijeme.
Ja sam u te glave samo morao dodati još malo flavor wicka, jer dolaze s jednim u zavojnici + jedan na vrhu, a na 70/30 mi je to često preplavilo glavu, pa sam ih odmah otvarao i dodavao još jedan wick (dodavao sam 1.5mm wick na postojeće). Nekom ne treba takvih preinaka, nekom treba i više, ovo je samo moje iskustvo.

Nakon toga krenuo sam se igrati sa repariranjem evod glava, naručio sam si wick i kanthal pa motao svoje. Neke uspjele, neke ne, ali ispraksao sam se, i tada prešao na RBA.

Povratak na vrh

PostPostano: 23 lis 2013 09:11 
Moderator

:dobar:

slika
slika
slika Modovi, akrilni stalci i 3D printanje

Povratak na vrh

PostPostano: 23 lis 2013 10:19 

:brav:

Ma sve rećeno,
ništa za dodati, ništa za oduzeti.

Povratak na vrh

PostPostano: 23 lis 2013 11:42 

I ja sam se ispraskao pravo sinoc na bazenima... jedva sam izasao van, umoran ka pas :grin:

Sent from my U8650-1 using Tapatalk 2

Povratak na vrh

PostPostano: 24 lis 2013 19:34 

bluedevil asu :plus:

Povratak na vrh

[ 46 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.