Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 16 lis 2024 06:28. Sada je: 16 lis 2024 06:28.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 33 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Postoji li konsenzus oko učestalosti i količine parenja
PostPostano: 13 lis 2013 21:16 

DylanDog je napisao:
može li se predozirati nikotinom ili kojim drugim sastojkom iz etekućina?
.

Meni želudac reagira. Neku težinu osječam, a ponekad i laganu žgaravicu.
Mislim da sam tu negdje na forumu pročitao da je to od propilen glikola, popularnog PG-a.

Povratak na vrh

PostPostano: 13 lis 2013 21:18 

Vex je napisao:
DylanDog je napisao:
može li se predozirati nikotinom ili kojim drugim sastojkom iz etekućina?
.

Meni želudac reagira. Neku težinu osječam, a ponekad i laganu žgaravicu.
Mislim da sam tu negdje na forumu pročitao da je to od propilen glikola.

Meni je bila ta mučnina u želucu par dana pa sam experimetirao sa vg i sa mješavinom pg/vg i zaključio sam da mi je od vanilije :D Sada od kada parim tekućine bez vanilije nemam osjećaj mučnine niti sa čistim VG niti sa pg/vg. Malo sam i čitao i vidio da dosta ljudi reagira tako na vaniliju sa mučninom u želucu nikima čak dođe mučnina i od mirisa u autima od vanilije.

Povratak na vrh

PostPostano: 13 lis 2013 21:38 

Da... Može biti od bilo čega.
Mi koji smo tek ostavili "analogne" cigare, moramo biti svjesni da smo organizmu uskratili puno tvari na koje je bio navikao, pa sad reagira... Da ne kažem divlja :D

Povratak na vrh

PostPostano: 13 lis 2013 21:43 

Nema ti druge nego ko ja :D Kupio sam jedno 25 različitih okusa i sada experimentiram dok ne nađem šta mi smeta šta ne.

Povratak na vrh

PostPostano: 13 lis 2013 21:44 

@ffroms - važi za tu kavicu, i to baš u supernovoj! Unutra, a ne u onim vanjskim kafićima di je dozvoljeno pušenje. Samo da meni stigne stroj koji sam naručio pa šaljem pp. Bit će mi zadovoljstvo upoznati forumaša, a vjerojatno će mi i trebati kakva sitna pomoć jer sam sa ove healthy cigare odlučio preći odmah na mehanički mod. Iskustva s modovima uopće nemam. Samo ono što sam vidio i pročitao na netu i na ovom forumu.

@spavle - "evangelizacija" - hahaha...dobro rečeno!
Ma nisam mislio ni pokušavati, nisam toliko nametljiv, ali mi ih je svejedno nekako žao gledati što si rade i skupo to plaćaju. Još ih i proganjaju skupa sa njihovim cigaretama i dimom. Vjerojatno smo svi vidjeli, bilo je negdje na netu, kako to rade u nekim robnim centrima vani - stakleni akvarij za pušače, veličine cca. 3X3 metra - unutra stoje (nemaju čak ni sjedalice) i guše se u vlastitim dimovima. Pušači unutra stvarno izgledaju jadno. Iako vjerujem da je namjera projektanata bila ok, nekako je ispalo kao da su ih htjeli izložiti kao primjer ljudske gluposti. To je ekstreman primjer. Blažih ima svuda oko nas. Znam da su sve te silne zabrane neke pušače odbile od pušenja. Pušenje se žestoko propagira kao "luzersko" i devijantno ponašanje. Otprilike kao narkomanstvo. I to lagano ulazi u svijest svih nas. Ali isto tako znam i pušače koji su se baš zainatili zbog ugrožavanja i smanjivanja svojih prava. I puše i dalje. I pušit će kad god i gdje god mogu.

Pušač sam bio 25 godina, a parim tek 15 dana i ne znam smijem li baš ja reći da je parenje daleko, daleko bolje! Neusporedivo bolje. Ali za sada bih rekao baš to. Čak i s ovom mojom lošom e-cig.
Drukčije je, naravno. Ali svi smo mi ovisnici o nikotinu - ne o katranu, monoksidu i ostalim sranjima koja ima analogna. Prema tome.... pametnome bi stvarno trebalo biti dosta.
Sve ostalo je stvar edukacije na području tehnologije, nabave i korištenja e-cigarete.

Čini mi se Ante da dobro kažeš - ne ih nuditi parilicama (osim ako ne zatraže) i dati im forum na čitanje. Potpisujem to.

Možda bi bilo dobro da se na ovom forumu napravi post sa dobrodošlicom i savjetima baš za pušače koji još ne pare i gdje bi oni mogli saznati (najjednostavnijim rječnikom i u kratkim crtama) o prednostima i feelingu kod parenja, o nabavi i cijenama? Mi ostali bi tada mogli taj link poslati nekim svojim ljudima za koje znamo da imaju otvoren um i nisu lijeni pročitati stranicu-dvije na internetu.

(o, shit... upravo sam u mraku pred ekranom okrenuo naopačke ovo svoje sranje od ecigarete i vučem, vučem... posting.php?mode=reply&f=85&t=4490# To je zato jer izgleda kao kopija cigarete. Stvarno spravica ne valja. Jedva čekam mod da stigne...)

Povratak na vrh

Naslov:
PostPostano: 13 lis 2013 21:50 

Količina poparenog kod mene ovisi o prigodi, stanju svijesti (da ne kažem živcima), itd. Svi smo individualni, od prije navikli na različite količine nikotina, a i različito ga metaboliziramo. Trošim do 3ml 12mg.
Najbolje bi bilo kad naletimo na super tekućinu da ima manje nikotina, a za ove so-so da ima više nikotina :)
Što se tiče pušača i dalje je osnovni poticaj za prelazak na paru potencijalno niži trošak, a ne zdravlje ili pušenje dok se drugi vani smrzavaju, tako dok se ima nešto novaca kome se da zaj###vati sa parom. Ipak su e-cigarete x puta kompliciranije za uspješno koristiti od običnih. Još nisam vidio da je netko na nekom forumu pitao što sad kad mu se cigareta ugasila jer mu je uletio kolac ili se smočio papir :)
A onda i kad kupe neki "početnički" set pa brzo nastanu problemi nema im ih tko riješiti. Ne znaju svi za forume, kao ga naći i sl. Pa čak i kad nađu forum pa se uvale u ove, ove mizere, baterije, modove... lakše je otići do trafike.
I kad me netko pita što bi uzeo i kako najrađe bi ga poslao da tjedan dana čita forum, jer da bi postavio pravo pitanje moraš znati veći dio odgovora, nego da me za tjedan dva gađa egicom u glavu jer je stukao xxx kuna na nešto što mu je "space shuttle" i traži održavanje "ko miss Amerike".
A ljudi kad prelaze na paru obično to žele brzo i efikasno, jer svake minute nikotin hlapi iz sustava...i tu nastaju problemi i razočaranja.
Nažalost čini mi se, da parafraziram, da još uvjek ne postoji kraljevski put u parenje, možemo jedino pomoći onima koji imaju dobru motivaciju.
Bojim se da sam možda otklizao u offtopic :P pa isprika adminu i kojivećbude moderatoru :)

Sent from my Nexus 7

Daily drive: Russian 91%, Kayfun Lite Plus V2 klonjara, FT Nemesis x 2,
Ostalo: IGO-L x 2, ZMAX v3, Vamo V5, Chi You + AIOS hibrid, ASTRO + AIOS hibrid, Russian 91% klonjara, Taifun GT + ASTRO, Evolve Kick

slika slika

Povratak na vrh

PostPostano: 13 lis 2013 22:04 

Vex je napisao:
...gledam u prijatelje kako pale cigarete i stvarno mi se čine kao neki crno-bijeli film. I meni dođe da ih ponudim sa eCigaretom, ali.... svako ima svoj put i ja rađe čekam da se meni netko obrati, pa da ga pošaljem na ovaj forum.

Gledam neke (ne sve) prijatelje (i poznanike) kako pale cigarete i meni to sa odmakom od 10 miseci parenja nekako više liči na crni film. Nudim ja, ali niko neće, većina ih pali duhan na motanje. Obrate se oni meni po pitanju e-cig., ali ne po pitanju interesa za prelazak na paru, nego da je njima njihovo "asfaltiranje pluća" draže i zdravije od "cuclanja baterije". U samom početku, dok sam još bio oduševljen i u nevjerici da sam se uspio riješit smrada pomoću e-cig., pokušavao sam sa nagovaranjem, objašnjavanjem i "obraćanjem na parovjeru",ali uzalud je to. Da ih upućujem na VaperClub?? Nema smisla, ne dotiče to njih ni najmanje. Jedan mi kaže da će se ostavit duhana "na suho" jedino u slučaju da cigarete poskupe na 30 kuna, a kilo duvana bude 500 kn, ali da bateriju u usta stavljat neće. Ubuduće, objašnjavam i upućujem samo i isključivo onda kad vidim da neko stvarno i ozbiljno pokaže interes za parenje.

Povratak na vrh

PostPostano: 13 lis 2013 22:15 

Upravo o tima ja i govorim, koji pocnu pa odustanu, a vjerujem da ih je mnogo...
Na njih se može utjecat s lako dostupnom uočljivom i jednostavnom početničkom temom,
Ja sam bio uporan pa pročitao 50% foruma i iako su mi mnoge stvari jasne ima jos nekih osnovnih koje nisu, ali snalazim se nekako...
Ali većina ako im google ne izbaci u jednom kliku rješenje svih problema odustanu... :fla:
A onda opet dali je nama u interesu da svi prijeđu na e cig... ovako više za nas :vaper:
Kad bi nas bilo 50% na e cig sigurno bi linić smislio neki novi porez :cop:

Povratak na vrh

PostPostano: 13 lis 2013 22:18 

Ja niti sam bio "pošteni" pušač (10 cigareta dnevno, uz maksimum samodiscipline), a izgleda da neću biti ni neki vaper - u 15 dana potrošio sam 10 ml tekućine. Doduše spravica s cartomizerom valjda manje troši.

@Dalmat - znaš što, ni motanje cigara nije baš da ne traži neko vrijeme i trud - prvo, to traje. Kratko ali traje, nije da samo izvadiš cigaretu iz kutije. Drugo, za motanje moraš sjesti negdje na miru i namotati ih, ne možeš baš stoječki ili na vjetru. Treće, neočekivani problemi, npr. smotaš pa ispadne filter, zezneš se pa si okrenuo krivo papirić ili si oprao ruke pa su ti suhe i teško je zavrtit. Ili ponestane papirića ili filtera..... I mene su ljudi čudno gledali kad sam motao, samo što mi ne kažu: "što će ti sva ta zajebancija...".

Dolazim do zaključka da je narod općenito lijen (izgleda da ću izmisliti toplu vodicu!).
A za neke se stvari vrijedi potruditi, raspitati i napraviti ih. Mislim na parenje, a ne na motanje cigara.

Povratak na vrh

PostPostano: 13 lis 2013 22:29 

Slažem se za sveopću ljenost. :plus:

..a ovo sam motanjem si odlično opisao! :D nasmijah se . .. memorieesss ;)

Povratak na vrh

[ 33 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: