Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 16 lis 2024 05:49. Sada je: 16 lis 2024 05:49.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 33 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Postoji li konsenzus oko učestalosti i količine parenja
PostPostano: 13 lis 2013 17:16 

mozda ce zvucati glupo i medicinski nelogicno, ali meni taj "kick" sto daje nikotin pomaze pri koncentraciji i ucenju. inace imam dosta nizak tlak i cesto se osjecam inertno, ali kad kofein i nikotin uskoce malo zivnem :)

Povratak na vrh

PostPostano: 13 lis 2013 17:18 
Moderator

SrKi je napisao:
mozda ce zvucati glupo i medicinski nelogicno, ali meni taj "kick" sto daje nikotin pomaze pri koncentraciji i ucenju. inace imam dosta nizak tlak i cesto se osjecam inertno, ali kad kofein i nikotin uskoce malo zivnem :)

To je skoro pa znanstvena činjenica ... ovo što pišem nije drukanje da studenti troše nikotina, ali ima dosta priče o tome na raznim forumima :hmm:

Povratak na vrh

PostPostano: 13 lis 2013 17:27 

Istina nikotin i kofein značajno povečavaju koncentraciju, ali ima druga strana medalje nakon nekih pola sada kada tijelo počme razgrađivati taj nikotin koncentracija pada derastično čak i ispod onog neke granice noramalnog čovjeka koji nije stimuliran nikotinom. Zato i dolazi do nikotinske krize i ljudi teško prestaju pušiti.

Povratak na vrh

PostPostano: 13 lis 2013 17:32 
Administrator

imand je napisao:
Navečer, prije spavanja zna lupati srce i lagana uzbuđenost pa ne mogu zaspati.

Ujutro, mučnina dok perem zube.

Cestitam postat cete majka.
:rotfl:

Ovo navecer je tipicna oznaka nikotina koji dize i povecava koncentraciju kako decki i pisu.
Suprotnost je lobelin iz indijanskog duhana (lobelia inflata - imamo topic u zdravlje o njemu). Lobelin opusta i smiruje.
Imao sam ideju malo testirati, nabavio sjemenke i posijao. Medjutim trebao bi posijati parcelu i nabaviti opremu za neko bolje testiranje. Ali ideja s lobelinom u liquidu mi je i dalje zanimljiva.

Povratak na vrh

PostPostano: 13 lis 2013 18:01 

Nu, ovo bi se moglo i spojit :plus: viewtopic.php?f=14&t=4376

Povratak na vrh

PostPostano: 13 lis 2013 18:53 

O, pa to su odlične vijesti!

Ako je najgora stvar prviremeno lupanje srca ili uznemirenost predvečer... lako ćemo - smanjit mrvicu parenje ili ubaciti tekućinu s manje nikotina i riješeno! Za razliku od cigareta čije neugodne učinke ne trebam nabrajati. Znamo ih svi. Plus još i rakovi na svim mogućim dijelovima tijela i pušačka noga i krvavo oko i svrbiguzica....

I što kažeš Valtere trebalo bi pogledati pušački forum u vezi štetnosti.... ali to nam više nikome ne pada na pamet, je li tako? To je, na sreću, iza nas.

Pa sretno vi meni parili dragi kolege. I ja ću sad malo opuštenije zahvaljujući vašim odgovorima.

A je li vam se događalo da gledate pušače oko sebe i da ih nekako.... žalite? Ma nije to baš žaljenje, ne znam opisati... ali najrađe bih im odnio svoju parilicu da povuku, da probaju.... za njihovo dobro. Jer vjerujem da ne znaju, kao što ni ja do nedavno nisam znao. Vjerujem da kad bi svi pušači parili samo uz jednu kavicu na koju sjednu, da bi ih bar četvrtina počelo pariti. Ne znam je li to sam moje početničko oduševljenje parom ili i vi isto razmišljate ponekad?

Povratak na vrh

PostPostano: 13 lis 2013 19:09 
Moderator

DylanDog je napisao:
A je li vam se događalo da gledate pušače oko sebe i da ih nekako.... žalite? Ma nije to baš žaljenje, ne znam opisati... ali najrađe bih im odnio svoju parilicu da povuku, da probaju.... za njihovo dobro. Jer vjerujem da ne znaju, kao što ni ja do nedavno nisam znao. Vjerujem da kad bi svi pušači parili samo uz jednu kavicu na koju sjednu, da bi ih bar četvrtina počelo pariti. Ne znam je li to sam moje početničko oduševljenje parom ili i vi isto razmišljate ponekad?

Ta evangelizacija, po mom iskustvu, jako teško ide. Najčešće sam doživio da me pušači mrze jer dobivam nikotin bez svih onih loših nuspojava koje njih muče ... Kada sam pokušao objasniti ili je odgovor bio 'pa to je prekomplicirano' ili 'parenje je 1 000 000 puta opasnije od pušenja!!!'. Rijetko kad me je netko ozbiljno saslušao ili pokušao pariti. Vidite i sami iz svog iskustva koliko je puta ovo "kompliciranije" od odlaska do trafike i kupovine kutije cigareta i upaljača.

Zbog toga svoga dodadašnjeg iskustva ne idem okolo i ne hvalim parenje na sva usta svima i svakome, ali tko me ozbiljno pita dam mu najbolji odgovor savjet ili pomoć koji mu mogu pružiti.

Povratak na vrh

PostPostano: 13 lis 2013 19:23 
Veliki Cezar zadarske podružnice

Manje više, slažem se sa spavle.
Ja sam do sada doživio da svaki 10-i me upita ozbiljno sa željom da pređe na paru ali većina odustane jer im je sve to nepoznato i puno toga za naučiti itd.

Vidjet ćeš ovu zimu kad sjedneš u nekom od trgovačkih centara u toplom i lijepo pariš i gledaš pušače vani kako cvokoću :) To je neprocjenjivo. A ljudima je teško objasniti koji je to užitak pariti jer svi vide bateriju i samo okrenu leđa...

Možemo se naći na kavici negdje (Supernova ili trgovinski centar) pa da vidiš razliku.

Povratak na vrh

PostPostano: 13 lis 2013 19:26 

Treba ljude navući na forum a ne na parenje, jer će na parenje doć i sami kad tad. Ja ih znam mnogo koji su probali, i nikako nemogu, i ne čudim im se evo zašto: dođeš u dućan, izabereš jednu jeftiniju cigaretu i neku duhansku aromu...i kreneš...
U početku nije loše ali malo čudno... nakon 12 sati grozno... ujutro opet dobro... i tako u krug...
Neki malo informatički obrazovani naiđu na ovaj forum i brzo skuže o čemu se radi, to je već mnogo puta napisano,
jedna tekućina ti ne odgovara cjeli dan, i da to piše u trgovinama e cigareta bilo bi nas mnogo više,
baterija ova, ona, mod, vv... to je bitno kasnije, kad već odlučno parite..

Povratak na vrh

PostPostano: 13 lis 2013 21:06 

Odlična tema za nas početnike!
Sve ovo sam se i ja pitao, a "nisam se usudio pitati" :mrgreen:

I ja sam trenutno na 18 mg nikotina, ali mislim da ću se prebaciti na 12 mg. Baš iz razloga što mi je eGo stalno pri/u ruci i mislim da sad puno više nikotina konzumiram.

Znači, dosta vas potroši 3-6 ml tekućine dnevno... A ja se brinuo kad bi pocuclao više od 1 ml :aha:

Također, kao i Ti DylanDog, gledam u prijatelje kako pale cigarete i stvarno mi se čine kao neki crno-bijeli film. I meni dođe da ih ponudim sa eCigaretom, ali.... svako ima svoj put i ja rađe čekam da se meni netko obrati, pa da ga pošaljem na ovaj forum.

..i da : SAMO OPUŠTENO :plus:

Povratak na vrh

[ 33 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: