nakon predstavljanja evo da i ja zatrazim savjet. pisem u vec postojecu temu kako ne bih bzvze otvarao novu.
znaci 8 godina aktivno pusim. bilo je tu svakakvih vrsta cigareta. malboro, walter, ronhill, pall mall te u krizi motanje duhana s cime sam pretjerao i zgadilo mi se te nakratko prestao pusit ( 4 mjeseca ali posto su svi ukucani stravstveni pusaci nakon 4 mj borbe s motorickom, fizickom i psihickom ovisnoscu posustao sam i ponovo poceo )
trenutno pusim plavi chesterfield koji je nelos, prvenstveno radi cijene a i kvaliteta se da prozvakat (stezanje remena kak vele nasi u vladi jel)
razlozi zbog kojih zelim prec na e cig su prvenstveno usteda te zdravlje i eliminacija smrada iz sobe, robe i svega ostalog.
bitna stavka je ta da ne prelazim na e-cig radi prestanka.. to mi jos nije u planu s toga me zanima preporuka za sljedece
- bavim se alpinistickim radovima na zgradama tj visim s konopom pricvrsen na neboder i radim razne sanacije po fasadama
- na racunalo provedem 5 sati dnevno iz hobija i tu je konzumacija cigareta kriticna
- ostalih 4 sata provodim s prijateljima na kavama, curom te obitelji
- nemam apsolutno nikakvog znanja o e-cig
znaci uzevsi u obzir ovih gore par cinjenica treba mi preporuka za pocetak necega sto ce bit jednostavno, kvalitetno i lako za odrzavat te dugotrajno.
necu bit prepotentan nego ponizan prema ovoj sugavoj ovisnosti koja nije lak neprijatelj. znaci s obzirom na opseg posla te ostale aktivnosti treba mi set za pocetnika koji ce bit najlaksi za ublazit pocetnicki sok prelaska te da nema izlijevanja tekucine zbog posla ( da, nekad kad visim preko sat dva na konopu sa zgrade zapalim i tako viseci

)
najbitnije treba mi nesto izdrzljivo da se osiguram da ne ostanem bez parilice na sat dva, toga me najvise panika. ne mislim se bavit modanjem nego me interesira plug n play pa s vremenom ako se zainteresiram mozda razmislim o toj opciji, ali naravno nebi sad ni uzeo nesto od 200kn pa da se moram mislit o dugovjecnosti istoga. mozda previse trazim al trta me malo pa nadam se da razumijete.
zivim u splitu i volio bi da ne moram narucivat nego da odem direktno u trgovinu. kupnju planiram kroz nekih 2 tjedna i budzet mi je oko 500kn.
unaprijed hvala na pomoci i isprike na poduzem postu. Lp