Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 16 lis 2024 07:11. Sada je: 16 lis 2024 07:11.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 44 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Prednosti MODa nad EGO
PostPostano: 05 ruj 2013 15:52 

sve je jeftinije iz vana :)
al ak ti se neda cekat naruci iz nasih ducana i za dan, dva ti je postar na vratima ;)

# Ithaka, kayfun lite, oddy, T3s

Povratak na vrh

Naslov:
PostPostano: 05 ruj 2013 22:41 

Mislim da ću ipak pogledati bliže, ali ne preblizu (eu), ne čeka mi se 2mj kineze ;)

Sent from my Nexus 7

Daily drive: Russian 91%, Kayfun Lite Plus V2 klonjara, FT Nemesis x 2,
Ostalo: IGO-L x 2, ZMAX v3, Vamo V5, Chi You + AIOS hibrid, ASTRO + AIOS hibrid, Russian 91% klonjara, Taifun GT + ASTRO, Evolve Kick

slika slika

Povratak na vrh

PostPostano: 05 ruj 2013 23:23 

meni se neda cekat ni 5 dana pa narucijem kod nas i drugi dan vec otvaram paket :)

Povratak na vrh

PostPostano: 06 ruj 2013 01:22 

Forrest je napisao:
realno rečeno, prvi post ovog topica je bio na tragu svega, a onih bar komentara na prvoj strani više ne traže ništa za reći...
...kada sam kupio prvu twisticu i c4 rastavljivi bio sam jako zadovoljan "tim parenjem", nakon par dana sam shvatio da mi je nužna još jedna baterija i s njom pribavio CC (koje i danas često koristim vani) bilo je sve odlično...ali sam nakon dva mjeseca kupio prvi mod (Vamo u prosincu lani (a samo mjesec ranije sam bio uvjeren da ne želim te mrcine...)) i tako je krenulo ... tj krenuo razvoj HOBIJA
Dijelom jer sam od svega očekivao (danas mogu reći neopravdano) previše. Relativno puno vremena sam provodio u pretragama i "izučavanju" svega oko e-pušenja, i samim tim te stvari ti postaju važne. (jel su one važne pa zato o njima puno razmišljaš ili je obrnuto...kokoš i jaje). Uglavnom sam nakupio puno previše stvari u odnosu na ono što je nužno potrebno za dobro parenje - sve sam pribavljao s dobrim rezervama da ne usfali ko što nije moglo nekad ni cigara, al budimo iskreni i zanimljivo je otvarati paketiće sa svih strana svijeta (još kad ne bi bilo ograda u budgetu...fiju)... (ali ni onom tko skuplja salvete ili značke nikad toga nije previše...)
Mislim da je (barem među aktivnijim forumašima) puno sličnih "sudbina"...nakon par mjeseci traženja sve je malo "splasnulo" i dolazi u normalne okvire - samo je pitanje gdje je čija letvica...
Na kraju svega mislim da svakom tko se ovdje muva treba jedan VV/VW mod, jedan mehanički i recimo dvije twistice (pričamo samo o dijelu što daje struju) ali da ni od čega ne očekuje "čuda" u odnosu na ono što je već iskusio...Čime god se čovjek počne baviti u početku su pomaci ogromni, pa nešto manji i manji ...
(huh u što se ovo pretvorilo...)

:plus: Istina živa ..

Povratak na vrh

PostPostano: 15 ruj 2013 21:34 

Probaj izvaditi twisticu iz mora i pariti. Odma bu ti jasnija razlika u odnosu na mehaniku.
Ako ti twistica padne na pod moraš imati sreće, kod mehanike moraš imati krpu da mod obrišeš :rotfl:

Povratak na vrh

PostPostano: 15 ruj 2013 21:44 

kad smo vec kod toga...... moje obadve twistice su direktno iz paketa roknule na plocice u kuhinji.... nakon toga su bile i po asfaltu i betonu desetak puta skupa sa evodom.....
evo prije par sati se jedna okupala u vrucoj slanoj vodi sa dodatkom octa u kojoj su se kuhale paprike i patlidan :mrgreen:
i znas kaj?!
rade koda su prije 5 minuta izasle iz ducana :uzi: :plus:

Povratak na vrh

PostPostano: 15 ruj 2013 22:25 

flux je napisao:
spavle je napisao:
Kako da ti kažem ... twistica je slaba, ona da atty-u nešto malo snage i ispari se nešto malo tekućine, nema tu one bogate pare i arome i TH koja nastane kada mod švikne 8-10 wati u atty...

a ne znam bas..... twistica daje oblak guste pare pune arome na grijacu od 2.2 ohma. vecinom ju ne dizem iznad 4.3V jer moram napravit propuh u stanu da sva magla izade iz sobe. na 4.8V mi je TH prejak, a paru mogu rezat nozem.

Znam da kasnim sa komentarom, ali u svrhu ajmo reći edukacije ipak ću prokomentirati.

Nemožeš nikada i nikako uspoređivati c-twisticu i nekakav solidan vv/vw mod tipa vamo, a pogotovo sa nečim tipa provari.
Imam c-twist, imam i vamo, i tih 4.3v ta twistica može davati možda za parenje 1ml tekućine. Nakon toga pada.
Kada te volte na tom otporu preračunamo u watte, dobijemo 8.4w, što je nekakva zlatna sredina normalnog parenja.
Dalje, ti pariš koji atomizer? Protank na 2.2 Ohm, ili možda nešto tipa evoda ili vivice?
Pokušaj tu egicu potjerati na ithaci ili nečem sličnom, pa ćeš tek onda vidjeti koliko će dugo egica trajati, i koliko ćeš ih morati dnevno promjeniti.
Na 8.5w mi aw imr 18650 potroši 4ml tekućine, i još se ne isprazni. Znači od 6h ujutro, pa do 6-7 navečer.
Na provariju vjerojatno može još i duže jer je kvalitetnija elektronika, kvalitetniji materijali, pa je time i manji gubitak struje, i manji otpor koji elektronika mora korigirati.

O genesisima koji redom zahtjevaju preko 10w za normalno parenje (barem meni) ne želim niti pričati, pošto sam mjesec dana gulio sa dvije ego-c 650mAh i jednom c twist 1100mAh na RSST-u.
Ujutro moraju sve biti pune. Onda oko 10-11 kad sam u blizini kuće na brzinu izletim, i uglavim jednu na punjač, druga je već na pol prazna, oko 2-3 popodne je ta druga potrošena i treća, c twist se već debelo troši, opet doma, vadim ovu punu i stavljam onu praznu unutra. Dolazim sa posla oko 6-7 navečer, treća potrošena, ona prva puna se već troši. Odmah stavljam punu na rsst, ovu praznu punim, parim pažljivo. Kad se napuni stavljam i drugu, a ovu koja je na rsst-u mrcvarim do zadnjih snaga. Prije spavanja dvije su pune, pa stavljam i treću. Ujutro sve 3 samnom, pa opet u krug.

Kod mehanike je druga priča. Na manjim otporima će raditi jednako dugo kao npr egica, ali će dati daleko više pare, jer je u stanju isporučiti više ampera nego egica. Na većim otporima opet premašuje egicu za dobro koplje.

Trenutno imam ego-c, ego-c twist, vamo i L-mod.
Da ove egice nisam dobio na poklon i posudbu na korištenje, vjerojatno nikad nebih ni počeo pariti, jer nebih imao novaca za naručiti to sve. Da sam imao novaca, yaya bih si odrezao što sam to kupio.
Da se razumijemo, ne kažem ja da je to loše, ali za mrvicu više novaca može se dobiti puno bolje.

Najveća greška, koju sam ja uspio preskočiti upravo tako što sam dobio na posudbu početnički set, je ta što ljudi prvo kupe, i to kupe po debelo preplaćenoj cijeni, pa tek onda pitaju jel to dobro. Obično kupe nešto što i nije tako dobro, pa im se to ne svidi i odustanu od parenja umjesto da se prvo raspitaju po forumima.
Tako je i moj frend kupio ce4 i ego-c 900mAh za 320 fakin kuna. A zna da ja parim već 3 mjeseca, ali ne, on je morao bit pametan i platit jedan set za cijenu 3-4...

Disklejmer:
Ovo je moje osobno iskustvo, i saznanja potekla što iz čitanja internetskih bespuća, što iz vlastitog iskustva.
Nikako i nipošto nije garancija da je sve što sam rekao nekakvo opće prihvaćeno mišljenje. Ono što meni odgovara nemora odgovarati nekome drugome, a možda i nikome.

Iss, koji roman :D

Povratak na vrh

PostPostano: 16 ruj 2013 01:29 

dobro si se raspiso :)
imam evod na twistici.... ne znam tocno otpor grijaca....negdje izmedu 2 i 2.5 ohma.
jedna baterija od 900 mAh ispari 4ml bez problema.
arome puna usta, pare vise nego dovoljno.
ovi oblaci pare sa sa "profi" attyima me ne privlace ni malo..... ne vidim gust u tome da mi je soba u magli nakon 5-6 saugova.
jedino kaj mi je jasno da gustate u malo jacoj aromi, al posto sam probo parit s oddyem na modu, mogu rec da ta razlika nije vrijedna tolkih novaca.
i kaj je najbitnije to je rupa bez dna jer kad krenes nema povratka.....svako malo izlazi nekaj novo i vecina vas ce imat neodoljivu zelju probat novu igrackicu :)

rezime:
slazem se da je malo bolje, ali se ne slazem da je "must have".
i nije tolko bolje kolko neki tu pokusavaju to objasnit.
znaci treba prvo probat pa tek onda kupovat, a ne kupovat zbog toga kaj si negdje procito da je to neopisivo bolje od onog kaj trenutno imas jer ces navjerojatnije bit razocaran.

to je naravno samo moje skromno misljenje ;)

Povratak na vrh

Naslov: Odg: Prednosti MODa nad EGO
PostPostano: 16 ruj 2013 06:59 

Tako misli velika većina vapera .
Meni je praktičnost na prvom mjestu, a tek onda prestiž.
I tak moram prvo riješiti radijator prije zime kod klinca u sobi, a onda tek razmišljam o SvoeMesto.

Povratak na vrh

PostPostano: 09 lis 2013 10:54 

Dalmat je napisao:
U stvari pitao sam za ml tekućine da vidim koliko duže traje parenje na modu u odnosu na twisticu, jer pitati da li izdrži cijeli dan nema smisla ... netko ispari 1, netko 4 ml...

meni recimo u odnosu na staru pljugu, ode više od duplo tekucine dnevno... u ego sam trosio 1ml dnevno,a sada parim u Vamo-u 2.5-3ml dnevno

Povratak na vrh

[ 44 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl, Google [Bot] i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: