flux je napisao:
spavle je napisao:
Kako da ti kažem ... twistica je slaba, ona da atty-u nešto malo snage i ispari se nešto malo tekućine, nema tu one bogate pare i arome i TH koja nastane kada mod švikne 8-10 wati u atty...
a ne znam bas..... twistica daje oblak guste pare pune arome na grijacu od 2.2 ohma. vecinom ju ne dizem iznad 4.3V jer moram napravit propuh u stanu da sva magla izade iz sobe. na 4.8V mi je TH prejak, a paru mogu rezat nozem.
Znam da kasnim sa komentarom, ali u svrhu ajmo reći edukacije ipak ću prokomentirati.
Nemožeš nikada i nikako uspoređivati c-twisticu i nekakav solidan vv/vw mod tipa vamo, a pogotovo sa nečim tipa provari.
Imam c-twist, imam i vamo, i tih 4.3v ta twistica može davati možda za parenje 1ml tekućine. Nakon toga pada.
Kada te volte na tom otporu preračunamo u watte, dobijemo 8.4w, što je nekakva zlatna sredina normalnog parenja.
Dalje, ti pariš koji atomizer? Protank na 2.2 Ohm, ili možda nešto tipa evoda ili vivice?
Pokušaj tu egicu potjerati na ithaci ili nečem sličnom, pa ćeš tek onda vidjeti koliko će dugo egica trajati, i koliko ćeš ih morati dnevno promjeniti.
Na 8.5w mi aw imr 18650 potroši 4ml tekućine, i još se ne isprazni. Znači od 6h ujutro, pa do 6-7 navečer.
Na provariju vjerojatno može još i duže jer je kvalitetnija elektronika, kvalitetniji materijali, pa je time i manji gubitak struje, i manji otpor koji elektronika mora korigirati.
O genesisima koji redom zahtjevaju preko 10w za normalno parenje (barem meni) ne želim niti pričati, pošto sam mjesec dana gulio sa dvije ego-c 650mAh i jednom c twist 1100mAh na RSST-u.
Ujutro moraju sve biti pune. Onda oko 10-11 kad sam u blizini kuće na brzinu izletim, i uglavim jednu na punjač, druga je već na pol prazna, oko 2-3 popodne je ta druga potrošena i treća, c twist se već debelo troši, opet doma, vadim ovu punu i stavljam onu praznu unutra. Dolazim sa posla oko 6-7 navečer, treća potrošena, ona prva puna se već troši. Odmah stavljam punu na rsst, ovu praznu punim, parim pažljivo. Kad se napuni stavljam i drugu, a ovu koja je na rsst-u mrcvarim do zadnjih snaga. Prije spavanja dvije su pune, pa stavljam i treću. Ujutro sve 3 samnom, pa opet u krug.
Kod mehanike je druga priča. Na manjim otporima će raditi jednako dugo kao npr egica, ali će dati daleko više pare, jer je u stanju isporučiti više ampera nego egica. Na većim otporima opet premašuje egicu za dobro koplje.
Trenutno imam ego-c, ego-c twist, vamo i L-mod.
Da ove egice nisam dobio na poklon i posudbu na korištenje, vjerojatno nikad nebih ni počeo pariti, jer nebih imao novaca za naručiti to sve. Da sam imao novaca, yaya bih si odrezao što sam to kupio.
Da se razumijemo, ne kažem ja da je to loše, ali za mrvicu više novaca može se dobiti puno bolje.
Najveća greška, koju sam ja uspio preskočiti upravo tako što sam dobio na posudbu početnički set, je ta što ljudi prvo kupe, i to kupe po debelo preplaćenoj cijeni, pa tek onda pitaju jel to dobro. Obično kupe nešto što i nije tako dobro, pa im se to ne svidi i odustanu od parenja umjesto da se prvo raspitaju po forumima.
Tako je i moj frend kupio ce4 i ego-c 900mAh za 320 fakin kuna. A zna da ja parim već 3 mjeseca, ali ne, on je morao bit pametan i platit jedan set za cijenu 3-4...
Disklejmer:
Ovo je moje osobno iskustvo, i saznanja potekla što iz čitanja internetskih bespuća, što iz vlastitog iskustva.
Nikako i nipošto nije garancija da je sve što sam rekao nekakvo opće prihvaćeno mišljenje. Ono što meni odgovara nemora odgovarati nekome drugome, a možda i nikome.
Iss, koji roman