Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 26 ožu 2025 16:04. Sada je: 26 ožu 2025 16:04.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 12 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Pocetak parenja malo pitanja
PostPostano: 03 lip 2013 01:29 

Bok ekipa
Ovako,pusac sam vec nekih 12 godina,i u zadnje vrijeme sve vise razmisljam da se ostavim cigareta jer su mi pocele dosta smetat,sto kondicijski,sto smrad po njima itd...
Trosio sam do prije pola godine kutiju ipo bijelog Waltera dnevno,vikendom i vise,kad se izade popit malo stvarno se zadimi ko lokomotiva hehe
Prije pola godine poceo sam kupovat domaci duhan i uhvatio se punjenja cigareta,isto tako kutija ipo dnevno.
Razmisljam se ostaviti cigareta ali mislim da nagli prekid nebi bio moguc kod mene,pa me zainteresirala e-cigareta i parenje.

Procesljao sam forum i nasao otprilike ono sto me zanima za pocetak,pa sad imam nesto pitanja.
Posto sam pusio bijeli Walter,zanima me koja kolicina nikotina u tekucini bi bila najbolja za mene za pocetak,u kakvom to omjeru ide prema normalnim cigaretama?
Ako sam u prosjeku pusio kutiju ipo,koliko ml tekucine je najbolje uzet za mjesec,da ne moram svakih par dana narucivat,jer stvarno nemam iskustva s ovim.
Da li ce mi recimo baterija od 1000mAh biti dovoljna za jedan dan normalnog pusenja (znam opet sve ovisi o grijacima,voltazi,i broju vapova,al priblizno onako :))?
Koliko cesto se grijaci trebaju mijenjat u prosjeku?

Ono sto sam nasao kao startni kit za sebe bi bilo nesto ovako:
eGo C Twist VV 1000mAh dvije baterije,mada vidim i neku eGo Vision spinner od 1300 mAh,neznam koja je razlika osim u kolicini mAh.
Vivi Nova Mini V3 clearomizer,dva komada + par grijaca za isti clearomizer.
Naravno pripadajuci kabeli i punjac.

To sam nasao u ecigareta.hr webshopu,jer vidim po ovim drugim shopovima da su nekako tanki s tim twisticama.
A isto tako i vidio sam da je sa istim tim shopom bilo nekih problema,pa neznam dali netko tamo kupuje i jeli politika tog shopa krenula na bolje?
Ako netko ima preporuku za kvalitetan shop,gdje bih mozda i ja prosao jeftinije, moze mi slobodno poslati na PM ako ne zeli ovdje.

Sto se tekucine tice,neznam ni sam s cim bih poceo...najbolje bi bilo nesto duhansko sto bi podsjecalo na Walter,eto da za pocetak imam sto pariti a kasnije mogu eksperimentirari.
Znam da je dosta vas za modove,al jednostavno za pocetak mislim da bi mi mod bio previse,sto se tice velicine naravno haha uvijek ima vremena za to nakon sto se usaltam malo u ovo sve.
Eto malo sam vas udavio sa tekstom,al odnekud se mora poceti :)

Evic,Nemesis clone,Stingray clone,CHI YOU clone,Spinner 1300mAh,Protank 2,Mini Protank 2,Evod,AGA T2,RSST,IGO-L,Trident,Russian 91%,Fogger v4,3D Dripper,Origen,Origen v2,Magma,Stillare,Quasar,Brass monkey

Povratak na vrh

Naslov: Re: Pocetak parenja malo pitanja
PostPostano: 03 lip 2013 06:38 

Lokacija: NA ... 45-29-20,15 ..................... 18-06-01,65
Zipper, naslagao si ti ovdje raznih pitanja pa ću ti što kraće probati reći. Jačina tekućine se mjeri miligramima nikotina po mililitru za razliku od cigareta gdje ide mg/cigareti. Ja sam pušio po 30-ak komada f160 što bi bilo 0.8x30=24mg a počeo s parenjem uglavnom s tekućinama od 18mg/mll i trošio cca 3 mll dnevno što bi bilo oko 50-60 mg nikotina dnevno. Naoko duplo više ali navodno se na ovaj način bitno manje apsorbira u grubo neki kažu pola, eto. Sada kombiniram duhanske od 16-18 a ostale oko 12mg ali trošim oko 5 mll (ne znam točno jer koristim po više raznih tankova - bar 2,3 a nekad i 4-5 po okusima) Potrošnja dosta ovisi o tome na čemu se pari. Što se tiče dobrih duhanski aroma teško je nešto preporučiti ali znam da mi se u početku više sviđao npr 555, Parliment, malo poslije Cohiba a sada recimo Old Captain ili Island Tobaccoali osim imena jako ovisi od proizvođača jer isto ime arome zna biti vrlo različito od proizvođača...
Ecigareta. hr je sasvim solidna trgovina - rekao bih u vrhu HR trgovina, ponudom i pogotovo za ljude koji su već malo više ušli u problematiku. Mislim da su se prilično popravili zadnjih mjeseci a cijene stvari koje se puno kupuju su kod nas u večini trgovina vrlo slične npr najčešće kupovane baterije, clirovi, grijači ...ako kod njih uzimaš preko 150 kn dostava je bespl a preko 250 kupon za popust10
Ako ćeš kupovati dvije možda da ipak naručiš negdje vani ja sam si kupio prvu u ecigareti a drugu HG http://www.heaven-gifts.com/product-497.html a još veća razlika je pri kupovini clirova pogotovo u grijačima (koje večina za kratko vrijeme počne reparirati) Vive su mi baš dobre ove sa VB za 6$ http://www.vaporbreak.com/en/38-vivi-nova-atomizer-kits (rupa na bazi) Na VB možeš kupiti neke twistice za 17-18$ koje nisu Joyetech ali su se pokazale podjednako dobre A kod ovih http://www.e-liquid.cn/2pcs-egotwist-ba ... p-290.html možeš kupiti 3 vive za 12 $ i 2 twista za 18-19 $ (ali mada neki kažu da su dobre ja ne mislim tako)...MOram ići ...

Povratak na vrh

PostPostano: 03 lip 2013 12:33 

Nije uvjet da moras istog trena ostavit pravu cigaretu ako predjes na elektricnu.
Npr. ja sam tri dana kombinirao jednu i drugu, da bi se pokazalo da mi prava nije potrebna. Stvar je u tome da ti elektricna moze zamjenit analognu a mozes kombinirat i jednu i drugu.
Imam susjeda koji nakon skoro dvije godine koristenja elektricne i danas u prosjeku trosi kutiju analognih na nekih deset dana.
Osim kad je bez love. Onda cucla samo struju :)

Povratak na vrh

PostPostano: 03 lip 2013 13:52 

Lokacija: NA ... 45-29-20,15 ..................... 18-06-01,65
.... da se nadovežem na Lisa ...
Ja sam prva dva mjeseca parenja još kupovao cca jednu kutiju tjedno (do tada 1,5 - 2 dnevno), a onda je samo od sebe postalo nepotrebno i bezveze...

Povratak na vrh

PostPostano: 03 lip 2013 23:37 

Hvala Forrest upravo to me otprilike zanimalo sto se tekucine tice.
Bas taj heaven gifts shop mi je spomenuo ovdje jedan od korisnika,isto iz zadra pa cu malo pogledat po toj stranici.
Lis,ma svjestan sam toga da se necu sigurno odmah rijesit prave,ali zelio bih sto prije :)

Evo kad sam vec tu da vas pitam nesto....
Rodak mi je nabavio sa njuskala jedan kit, eGo CE4,unutra su dvije baterije i dva CE4 cleara,ona kojima se nemoze mijenjati grijac,vjerovatno neki kit nabavljen od kineza.
I ajd idemo isprobat tekucinu koja je stigla s tim,svijetlo smeda,na tekucini pise da je kao Marlboro (aroma).
E sad nakapam ja to lijepo unutra,procitao sam da prvi put ce imat neki malo cudan okus dok se ne "razradi" grijac,dok ne uhvati lijepo.
Odmah mi je malo sumnjiva ta tekucina bila posto znam da je najbolje kupit od provjerenih ljudi koji se spominju po forumu.
Pare je bilo stvarno u izobilju,sve lijepo radi ali....meni je to imalo nekako,neznam ni sam kako bi objasnio...ajmo reci nesto izmedu zagorenog i plasticnog okusa i mirisa,cak mrvicu onako i na okus nargile bacalo.
Bas neki cudan okus...meni nije niti malo pasalo.
Pa neznam jel to tako normalno ili je stvarno neka prelosa tekucina u pitanju?
Rekao sam mu da se strpi koji dan dok ja budem sebi nabavljao ovo sto mi treba i da cemo uzet tekucine od provjerenih ljudi.

Evic,Nemesis clone,Stingray clone,CHI YOU clone,Spinner 1300mAh,Protank 2,Mini Protank 2,Evod,AGA T2,RSST,IGO-L,Trident,Russian 91%,Fogger v4,3D Dripper,Origen,Origen v2,Magma,Stillare,Quasar,Brass monkey

Povratak na vrh

PostPostano: 04 lip 2013 00:30 

Mogle bi bit dvije stvari.
Smece od tekucine ili premalo tekucine dolazi do grijaca.
A mozda i oboje :conf:

Povratak na vrh

PostPostano: 04 lip 2013 00:37 

Na forumu imaš 2 kolege koje prodaju tekućine provjerene , kvalitetne i povoljne cijenom.
Sinišu http://www.vaperclub.org/memberlist.php?mode=viewprofile&u=55
Tihomira http://www.vaperclub.org/memberlist.php?mode=viewprofile&u=776
pošalji im pm i naruči uzorke tekućina da vidiš što ti paše.

A što se tiče opreme forrest te već uputio u stanje :)
ja bi ti preporučio i da razmisliš o ovome http://www.vaperclub.org/viewtopic.php?f=20&t=3129
ovaj mod je malo deblji od obične ego baterije . A dobiješ nešto što je jako izdržljivo i najvažnije pouzdano, A te pare ćeš ionako potrošit na obične ego baterije. Vjerujem da te može za nevelike novce opremit i punjačem za baterije.
A ako ti se ne svidi uvijek ga možeš prodat. To ti je moj savjet za koji bi volio da sam i ja dobio kad sam bio na startu.

Povratak na vrh

PostPostano: 04 lip 2013 00:53 

ma prvo ce bit da je smece od tekucine,istu stvar sam okusio prije par godina kad su se pocele pojavljivat one kopije e-cigareta,u obliku prave cigarete,sa ledicom koja kao simulira zar na vrhu cigarete,uglavnom nesto kao zagoreno ulje haha

hvala barbas,vec sam nasao njihove kontakte i drzim ih u pripremi ;)
tekucine su uzet od jednog od njih dvojice sigurno

Povratak na vrh

PostPostano: 04 lip 2013 00:59 

Lis je napisao:
Mogle bi bit dvije stvari.
Smece od tekucine ili premalo tekucine dolazi do grijaca.
A mozda i oboje :conf:

a moze bit i smece od spage

ZipperBlack je napisao:
tekucine su uzet od jednog od njih dvojice sigurno

najbolje ti je od obadvojce uzet tekucine istog naziva pa izabrat koje su ti bolje jer nisu ni slicne.

# Ithaka, kayfun lite, oddy, T3s

Povratak na vrh

PostPostano: 04 lip 2013 01:05 

i to isto stoji,isprobat sto nude i jedan i drugi,ma napravit cu vec neku kombinaciju nadam se :)

Povratak na vrh

[ 12 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: