Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 14 lis 2024 03:28. Sada je: 14 lis 2024 03:28.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 13 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Za početnike i za one koji su jos na smrdušama
PostPostano: 08 stu 2014 20:05 

Ako se mislite prebacit na parenje ili ako ste friski parioc, procitajte MOJA iskustva.
Znaci ovo su moja iskustva, neki ce imati slicna i ista iskustva, a neki mozda ni blizu mojima. Sve je ovo individualno :)
Ovaj post pisem u nadi da ce nekome pomoc rijesit neke eventualne dileme i da friski parioci ostanu na pari i da se ne vracaju smrdusama.

Dakle pocmimo.

KAKVO JE ZAPRAVO PARENJE:

Parenje nije ni slicno pusenju cigareta. U svakom pogledu odskace od obicne, normalne cigarete. Zasto?? Cigareta ima preko 4500 komada smeca, kemije i pizdarija u sebi, a liquid ima samo 4 sastojka. Logicno je da para nece zamjenit tih 4500 otrova, ali nas opskrbljuje s onim najbitnijim zbog kojeg zapravo i pusimo i parimo, a to je NIKOTIN. Navikavanje na paru zahtjeva vremena, iako ne toliko dugo koliko mislite. Ja sam se naviko u roku od 10-ak dana :)

LOŠA OPREMA I KLIMAV POČETAK:

Ko i svakom novom pariocu i meni nije bilo bas jasno kako to radi (znam princip ali ne i detalje), sta je s tekucinom? Baterije? Egice? Atomizeri? Za pocetak sam za godisnjicu dobio Ego bateriju sa dva C2 atomizera. Prvih tjedan dana je zavladalo odusevljenje i mir u mom zivotu. Cak nisam kombiniro paru i analognu, totalno odusevljenje sa parom (uzmite u obzir da je ovo bilo prije skoro 4 ipo god.), ali nakon tjedan dana pocelo je curit na bazu baterije, na ruke, potegnem dim, a ono iznenadenje, tekucina mi uleti u usta. Sve sam to toleriro mjesecima, ali sve vise mi je to postajalo odbojno. Svako malo brisanje baterija, pljucanje tekucine i ostale pizdarije. Taman sam mislio odustatod parenja i prebacit se opet na analogne kad sam vidio da je izaso C4 atomizer sa dugim koncima. Ajde probat cu to i stvarno je bilo bolje, deset klasa bolje, ali baterija od 600 MAh-a mi je bilo premalo pa sam narucio pack od 2 x 900 MAh egice. Asti odusevljenje, trosio sam jednu bateriju dnevno, a jednu sam imo za rezervu ako se nedaj Boze ova isprazni prije nego dodem kuci.
Nakon 4 mjeseca opet nisam bio zadovoljan sa svojim setupom, atomizer mi nije bio dobar, gubio mi se okus, dosadilo. Od početka sam trosio Dekang tekucine, iskljucivo pal mal 24mg, ali nisam ni sumljo u tekucinu. Pojavila se Vivi nova pa sam odlucio kupiti i probati. Sve super prvih dva tjedna ali su se poceli javljat opet isti problemi. Zatim sam poceo sumljati na tekucinu i otkrio cijeli svijet tekucina, jacina, omjera PG/VG, proizvodaca i ostalog. Prebacio sam se na FA tekucine i to je bio vrh. Imo sam dobru opremu i odlicnu tekucinu.

ZAKLJUCAK DJELA PRVOG:

Ako vam se parenje ne svida ispocetka ili ako vam smeta para ili neka aroma to nije razlog za odustati od pare. Znam da ste se odvojili od 400 kn za neki dobar starter pack i da mislite da je sve ovo sranje i da ste za bezveze bacili pare. Moja preporuka bi bila probajte neku drugu tekucinu, kombinirajte 2 ili vise okusa, i jos i najbolje kupite dobar atomizer za pocetak. Tekucine i okusi su opet individua pa vam zapravo niko nemoze rec pari to i to. Vidio sam dosta ljudi koji su kupili neki blister pack za 120kn parili 3 dana i bacili u smece jer im se nije svidilo, cidilo je, slinilo, grgljalo i ostalo. Ako ocete dobra iskustva morate imat i dobru opremu. Prvih 3-4 mjeseca necete ustedit pare, mozda cete cak potrosit i vise para dok ne nadete setup i tekucinu koja vam odgovara. Ali to onda poslje garantira zadovoljstvo i uzitak u parenju.

GRIJAČI I VAŽNOST SLAGANJA SVOG SETUPA:

Kako je prosla godina od mog pocetka parenja odlucio sam da je vrijeme da zaminim svoje egice koje su bile na izmacima snaga i bacim svoju vivi novu jer se ofucala i plastika je nacikla na dva mjesta. Otkrio sam Ego twist 1000MAh i Protank mini :) Asti gusta, para gusta okus odlican, jos je i grijac dole pa je para bila hladnija, nije dilo dry hitova i mogo sam namistat voltazu kako mi je pasalo. Nikad bolje i nikad zadovoljniji :) Kako sam trosio tekucine ko lud na malo vecim voltazama ;) grijaci su mi brzo odlazili u k...
Tad je grijac za PT kosto 30 kn, a ubio sam ih ko meksikanac takose i trosak mi je znao bit i po 120 kn misecno samo za grijace pokusavo sam nac nekakvu alternativu pa sam rastavio neki stari grijac i zavirio unutra. Pa to je samo komad zice namotan oko neke spage. Nije mi bilo jasno dali je to to? Dali je to taj grijac i dali je to stvarno tako jednostavno. Prosvrljo sam po youtube-u i naso sam preko 10 tutorijala kako "uštedit" pare na Protank grijačima. Sazno sam šta je kenthal zica i sta je silica wick. Odma nakon tutorijala sam narucio zicu i silicu i zivio u nestrpljenju sljedecih tjedan dana dok nije :kina: :D Nije bilo sta mislit nego se bacit na posao i probat napravit prvi grijač.

ZAKLJUČAK DIJELA DRUGOG:

Iako mi prvi grijač nije ispo kako treba radio je. Vazno je da svaki parioc zna napravit grijač koji radi i na kojemu vam je uzitak parit. Tek posli sam se bacio dublje u izradu grijaca i naucio sam da svaki grijac ima otpor ili omazu te debljinu kenthala i da to igra znatno veliku ulogu u slaganju setupa. Postoje dvije vrste coila ili zavojnice (grijaca) obicni COIL (namotaji se ne dodiruju) i MICRO COIL (namotaji su stisnuti skupa i dodiruju se), naravno ima tu jos tonu grijaca i zavojnica, ali ovi su glavni i najrasprostraniji te se od njih mogu slagati setupovi sa dual coliom, quad coilom i ostalim preseransima. Sve ovo sam naucio svojim trudom i radom, naravno i pickaranjem, failovima i frustracijama jer svaki pocetak je tezak. Sad mogu slozit MC sa zatvorenim ocima i namotat ga noznim prstima :P Ugl poanta je da se motanje grijaca svodi na pokusajima i na failovima, necete odma dobit ono sta vam je wow i sta cete koristit zauvjek, svi tezimo boljem i za tim treba ic.

MODOVI, RBA, RDA I OSTALO:

E sad sam znao slozit dobar grijac koji je radio na manjim omazama pa mi spinerica vise nije bila dovoljna pa sam nabavio ele mod sa 18650 baterijom. To je bio u to vrijeme najbolji elektricni mod na trzistu, eVic sa WW i WV. Tu sam se prvi put susreo sa Wattima i s tim sta wataza moze napravit malom mizernom kangerovom grijacu. Naravno trebo mi je neki atty koju je rebuildable (znaci da nema stock grijaca nego da svaki put sam slazes grijac) pa sam se bacio u potragu. Nakon dosta razmisljanja i sparanja uzeo sam original Russian 91%, moj prvi i do sad najbolji atty. Bio sam u sedmom nebu, slago sam sloje setupove, imo sam dobar mod i niko mi nije nista mogo :) Kako mi se svidilo parit na maliom otporima slago sam sve manje setupove, ali moj eVic nije tio palit grijac ispod 1 ohma. tu sam se malo zabrinio s tim malim ohmima i poceo citat o sigurnosti parenja na subomingu, prvo svi su imali meh modove i odlicne IMR baterije sa protokom struje od 30 A..... Uffff glava me zabolila kad sam vidio jos informacija i opreme. Youtube mi je dosta pomogo jer sam sve tamo gledo. Sramota da nisam tad znao za ovaj forum :shake: :aha: .... I tako nakon muke ali i nauke narucio sam 4 odlicne baterije i Nemesis meh mod (koji usprkos Valterovim hate postovima radi bez greske) i zasarafio rusa na njega i na tome sam i dan danas.

ZAKLJUCAK DIJELA TRECEG (A I ZADNJEG):

Vazno je poznavat opremu koju posjedujete i sve sta mozete s tom opremom. Sigurnost kod subohminga je jako vazna i nebi vam preporucio da se upustite u takvo nesto prije nego naucite sve o tome i koju opremu koristit prilikom subohminga. Naravno nisam spomenio sve modove i atomizere jer ako se sicate ovo je MOJE iskustvo (za druge atomizere, RDA, RBA, RTA, genessise i ostalo prosvrljajte forum) i oprema koju sam koristio i oprema koju koristim. Naravno ima se tu jos spomenit ba nemorate parit na silica wicku, moze i na vatu ili na mesh kod genessis atomizera. To je sve stavr ukusa i pokusaja, a i promasaja. Ja sam stuko para i para na opremu, tekucine, zicu i ostalo dok nisam doso na nesto sta me zadovoljava i sa cim sam, barem za sad, zadovoljan.

Svrha teksta je bila pokazat da se ne odustaje kod prvih znakova nezadovoljstva i da se uvik moze doc do skorog savrsenstva. Ako nemate para za minjat opremu svako malo dodite na lokalna okupljalista vapera diljem hrvatske (lokacije skupljanja mozete nac na forumu) i ja sam siguran da ce vam oni pokazat sta vas zanima i odgovorit na sva vasa pitanja (ukoliko nisu stvarno glupa :P) pa cak ce vam dat da probate koju dim na njihovim masinama ako budete dobri i platite im kavu za njihov trud i rad :)

Svaka cast sta ste izdrzali do kraja ovog dosadnog posta, nadam se da vam je sad lakse i da ste shvatili da ne ide sve odma, nego treba nac ono sta VAMA pase. Ko je preskocio ovaj post njemu najbolje zelje :finger:

Za sleng u parenju klikni na link viewtopic.php?f=85&t=4435

Za Deset zapovjedi e cigarete klikni viewtopic.php?f=85&t=263

Za manje dosadan tekst pocetnicima klikni na viewtopic.php?f=85&t=7824

Za VAPERCLUB preporuku za pocetnicku opremu klikni na viewtopic.php?f=85&t=6144

Hvala

Vas Wicked vape

Evic VTC mini®

Atty:
Kayfun V4®
Aromamizer RDTA®
Taifun GTA2

Povratak na vrh

Naslov: Re: Za početnike i za one koji su jos na smrdušama
PostPostano: 08 stu 2014 21:15 

:plus: :plus:
odličan post. :dobar:

Povratak na vrh

PostPostano: 08 stu 2014 21:18 

Bravo za krasan post i opis vlastitog iskustvo kako bi početnici što lakše prebrodili sve poteškoće koje ih neizbježno očekuju :plus:

SX Mini M Class;eVic Mini;Cana30silver;SVD;ZNA50;Nemesis,Astro,
KayfunV4;Russian91%,TaifunGT(ft);Subtank Mini;Mutation X V2(cl)

Povratak na vrh

PostPostano: 08 stu 2014 21:22 

:plus: :dobar: imao sam jako jako sličan put.

Povratak na vrh

PostPostano: 08 stu 2014 21:25 
Administrator

:dobar:

Povratak na vrh

PostPostano: 08 stu 2014 21:43 

:plus:

http://goo.gl/A9lj9A

Povratak na vrh

PostPostano: 09 stu 2014 00:41 

:pivo: :plus:

Povratak na vrh

PostPostano: 09 stu 2014 00:48 

:brav: :klanja:

Povratak na vrh

PostPostano: 09 stu 2014 11:41 

:brav: :plus:

Scar, 2x Origen, Phoenix, 3x Patriot, A7

slika

Povratak na vrh

PostPostano: 09 stu 2014 12:42 

Dobar uvod za nekog početnika tko niju upoznat sa problematikom parenja

:plus:

Joyetech VTC Mini x2 ~ Kayfun Lite Plus ® x2
and many other things..................................

Povratak na vrh

[ 13 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: