Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 14 lis 2024 03:55. Sada je: 14 lis 2024 03:55.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 27 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Pomoc u odabiru....
PostPostano: 17 sij 2022 19:55 

Strastven pušač, dvije kutije dnevno svakakvog smeča u borbi za prijelaz na e-cigarete. Iako sam tek u začecima, doslovno tek 10 dan, izgubljen u pregršt informacija. Za pocetak uzeo sam Innokin Zlide tube sa zlide tankom. Probao 0.8, 1.2 i 1.6 grijače, trenutno mi najviše odgovara 1.2 iako je još rano za govoriti osjećaju i aromama, posto imam spaljeno grlo od cigareta...
Prva dva dana sam kasljao kao nikad.... , borba se nastavila ali sad se uglavom udavim u prvom povlacenju nakon duže stanke. Neznam zasto mi to smeta, to pocetno uvlacenje... Jos uvijek se igram sa kombinacijama tekucina, protokom zraka ali bez srece.

Trenutno sam na 12mg nikotina i sada posisem do 7-8ml na dan uz 4-5 klasicnih cigara. Jbga, jos ne mogu bez cigare uz kavu...

Medjutim imam jedan "osobni" problem... Nedostaje mi takozvani "chain vape" i tu vjerovatno nastaje problem sa zlide tankom i njihovim z-coil grijačima. Prva dva povlacenja su ok, al sve ostalo je bunar. Nema osjećaja, arome nema nista da zagilica grlo. Jednostavno tijelo, mozak, psiha mi trazi da potegnem jos par puta...a ja moram cekat Noinu Arku i potop grijača....

E sad, gledam ima li smisla kao pocetniku ulozit i kupit nekakav RTL MTL tank od Innokina ili se isprsit pa uzet kyfon lite plus...
Hoću li dobit koji puf više?

Hvala na odgovorima....

Povratak na vrh

Naslov: Re: Pomoc u odabiru....
PostPostano: 18 sij 2022 10:40 

Bolje od Zlidea, sa kupovnim grijačima nećeš dobit jbg

Za chainvape jedino RBA RTA

daj mi reci, koja postavka zraka na Zlideu ti najviše odgovara? Imam Zlide doma, pa mogu vidit. Dakle, koliko rupica ostaviš otvoreno, za tebi najdraži zrak, i onda mi reci na tim postavkama, da li želiš malo više ili malo manje zraka, pa ću ti prema tome dat preporuku za RTA na kojem ćeš praviti svoje grijače. Obećavam da ću ti dati preporuku za najjednostavniji mogući, a da dobro natapa, jer ti želiš chainvapeat, a takav mora jako dobro natapat.

isto mi reci, koji grijač od zlidea ti je najbolji i na koliko W ga koristiš

Povratak na vrh

PostPostano: 18 sij 2022 23:56 

moj savjet, squonk i rda, mada ako trazis chain vape i mtl, to ces tesko nac kod nas za kupit, takvih rda je jako malo opcenito....sa zlide-om to nikako neces postici, zlide je za one koji puckaju po malo, svaki start kit je to, nije to za okorijele, i mislim da je tu najveci problem zasto dosta ljudi odustane od vapeanja...

Povratak na vrh

PostPostano: 19 sij 2022 08:30 

buje3000 je napisao:
Bolje od Zlidea, sa kupovnim grijačima nećeš dobit jbg

Za chainvape jedino RBA RTA

daj mi reci, koja postavka zraka na Zlideu ti najviše odgovara? Imam Zlide doma, pa mogu vidit. Dakle, koliko rupica ostaviš otvoreno, za tebi najdraži zrak, i onda mi reci na tim postavkama, da li želiš malo više ili malo manje zraka, pa ću ti prema tome dat preporuku za RTA na kojem ćeš praviti svoje grijače. Obećavam da ću ti dati preporuku za najjednostavniji mogući, a da dobro natapa, jer ti želiš chainvapeat, a takav mora jako dobro natapat.

isto mi reci, koji grijač od zlidea ti je najbolji i na koliko W ga koristiš

Uglavnom zavrsim na dvije do tri rupice... Sad sam uzeo Innokin Kroma mod R, pa mi se promijenio udar u grlo, nema vise velike razlike u tri cetri pufa, uglavnom je jednolik osjecaj... Jedan plus sto se tice toga

Povratak na vrh

PostPostano: 19 sij 2022 14:42 

vulja je napisao:
moj savjet, squonk i rda, mada ako trazis chain vape i mtl, to ces tesko nac kod nas za kupit, takvih rda je jako malo opcenito....sa zlide-om to nikako neces postici, zlide je za one koji puckaju po malo, svaki start kit je to, nije to za okorijele, i mislim da je tu najveci problem zasto dosta ljudi odustane od vapeanja...

Bas tako...nema chain vape nema gusta barem ne startnog...haha
Dodje mi da kupim jos jednog pa da parim malo jednog malo drugog, :hihi:

Ovako se osjecam ko konj poslije trke koji dobije casu u umjesto kantu vode..... :)

Povratak na vrh

PostPostano: 19 sij 2022 16:16 

nisam više na lokaciji dije Zlide, pa ti po zraku nemam šta preporučit, jer ne mogu zlidea isprobat.

dakle, 3 rupice, to baš nije jako sužen zrak, pa bi u to možda išao Brunhilde MTL. Pazi pri kupovini, jer imaš Brunhilde MTL i DL verziju, tebi treba MTL

od je RDTA, ima tank ispo0d a natapanje vate se vrši preko sajli, koje super natapaju. Sranje kod njega je da ima samo jednu postavku zraka, ne možeš ništa podešavati, i moraš ga točiti ili gorilla bočicom ili na špricu i iglu

druga opcija je Siren 2

Berserker v2 nemoj ni u ludilu, a Expromizer v4 ima jako uzak zrak, pa to nemoj.

Dakle, ili Brunhilda, ili kayfun lite 2019, možda Dwarw, Siren v2, vidio sam da je i v3 izašao. Najbolje ići u trgovinu pa možda tamo isprobati.

Povratak na vrh

PostPostano: 20 sij 2022 10:03 

Mislim da je tebi preslabo 12 mg ako imaš toliku potrebu za "chain vape". Možda ti je i tekućina previše gusta pa ne stigne tako brzo natopiti, možeš probati malo ju razrijediti s cca 5-10% demineralizirane vode. U biti svaki RTA to puno bolje podnosi od gotovih grijača, odnosno da se složiti da bolje natapa, nisam baš lud za "chain vape" no, npr prastari kayfun monster v3 to podnosi bez ikakvih problema, bili su totalno jeftini (cca 10-ak dolara) jedino ih više baš ne vidim u ponudi kao nove

Povratak na vrh

PostPostano: 20 sij 2022 18:46 

buje3000 je napisao:
nisam više na lokaciji dije Zlide, pa ti po zraku nemam šta preporučit, jer ne mogu zlidea isprobat.

dakle, 3 rupice, to baš nije jako sužen zrak, pa bi u to možda išao Brunhilde MTL. Pazi pri kupovini, jer imaš Brunhilde MTL i DL verziju, tebi treba MTL

od je RDTA, ima tank ispo0d a natapanje vate se vrši preko sajli, koje super natapaju. Sranje kod njega je da ima samo jednu postavku zraka, ne možeš ništa podešavati, i moraš ga točiti ili gorilla bočicom ili na špricu i iglu

druga opcija je Siren 2

Berserker v2 nemoj ni u ludilu, a Expromizer v4 ima jako uzak zrak, pa to nemoj.

Dakle, ili Brunhilda, ili kayfun lite 2019, možda Dwarw, Siren v2, vidio sam da je i v3 izašao. Najbolje ići u trgovinu pa možda tamo isprobati.

Dani prolaze, evo jucer i danas sam na dvije rupice... Medjutim, iskreno, vjerujem da je i vama tesko preporucit opremu, jer ima drugih stavki. Kako vrijeme ide, ja se sve više informiran... Prvi problem su prodavači... Jedan mi je smiksao cca 40/60 a tvrdio 50/50 ( shvatio sam to nakon informiranja o tekucinama koje nude i kalkulatoru) , dok u drugoj trgovini cistih 70/30, a ja tražio 60/40, tako da sam se morao izut iz cipela da dobijem puf više. Početak je doslovno iz krajnosti u krajnost da sam spalio 5 grijaca u 7 dana...., Treci preporucio neku tekucinu, boze, pa bolje "mirise" moj tjedni set radnih čarapa ukiseljenih u vrečici... Hah, oni su prodali a ja izvisio...

Za DL jos nisam spreman.... Probao sam to na Zlide, probao i kod jednog poznanika... Ne prodje niti sekunda, odustajem, kašljem.

Sad sam narucio nekoliko razlicitih Aroma, NicShoot, i zasebno VG/PG. Kad se sve skupi, miksat cu po 10ml razlicite postotke, mozda nadjem svoju zlatnu sredinu...
Bez obzira , uzeo sam Ares 2, nije vazno, neka ga za probu...
Kada jednom stanem na loptu, nadjem svoj najbolji omjer svega, onda cemo ozbiljno razgovarat o modovima...sirenama, kayfunima i drugom....

Za sad osobno ne osjetim razliku izmedju 10w - 14w kod grijaca...a ja bi extra opremu....lol

Povratak na vrh

PostPostano: 20 sij 2022 19:13 

dado_ je napisao:
Mislim da je tebi preslabo 12 mg ako imaš toliku potrebu za "chain vape". Možda ti je i tekućina previše gusta pa ne stigne tako brzo natopiti, možeš probati malo ju razrijediti s cca 5-10% demineralizirane vode. U biti svaki RTA to puno bolje podnosi od gotovih grijača, odnosno da se složiti da bolje natapa, nisam baš lud za "chain vape" no, npr prastari kayfun monster v3 to podnosi bez ikakvih problema, bili su totalno jeftini (cca 10-ak dolara) jedino ih više baš ne vidim u ponudi kao nove

To je više navika...cigara za cigarom.... Prvi vape mi je bio 18mg, vrtilo mi se glavi....tako da sumnjam u dozu nikotina...

Psiha, psiha i samo psiha..... Uzmes kavu zapalis dvije cigare ili dva pufa nije isto, hahaha

Povratak na vrh

Naslov: Pomoc u odabiru....
PostPostano: 21 sij 2022 17:08 

Zmajur je napisao:
buje3000 je napisao:

druga opcija je Siren 2

Dani prolaze, evo jucer i danas sam na dvije rupice... Medjutim, iskreno, vjerujem da je i vama tesko preporucit opremu, jer ima drugih stavki. Kako vrijeme ide, ja se sve više informiran... Prvi problem su prodavači... Jedan mi je smiksao cca 40/60 a tvrdio 50/50 ( shvatio sam to nakon informiranja o tekucinama koje nude i kalkulatoru) , dok u drugoj trgovini cistih 70/30, a ja tražio 60/40, tako da sam se morao izut iz cipela da dobijem puf više. Početak je doslovno iz krajnosti u krajnost da sam spalio 5 grijaca u 7 dana...., Treci preporucio neku tekucinu, boze, pa bolje "mirise" moj tjedni set radnih čarapa ukiseljenih u vrečici... Hah, oni su prodali a ja izvisio...

Za DL jos nisam spreman.... Probao sam to na Zlide, probao i kod jednog poznanika... Ne prodje niti sekunda, odustajem, kašljem.

Sad sam narucio nekoliko razlicitih Aroma, NicShoot, i zasebno VG/PG. Kad se sve skupi, miksat cu po 10ml razlicite postotke, mozda nadjem svoju zlatnu sredinu...
Bez obzira , uzeo sam Ares 2, nije vazno, neka ga za probu...
Kada jednom stanem na loptu, nadjem svoj najbolji omjer svega, onda cemo ozbiljno razgovarat o modovima...sirenama, kayfunima i drugom....

Za sad osobno ne osjetim razliku izmedju 10w - 14w kod grijaca...a ja bi extra opremu....lol
Imam iste probleme sto se chain vape-a tice,isto me trazi da povlacim vise serija odjednom,ali ja sam presao sa 18 mg na 10 mg pa pripisujem tome. Sljedecu seriju tekucina cu pojacati na 12 mg i malo podebljat postotak vg-a pa cu vidjeti kako ce to ici.

A sto se tice zlide-a,probaj dignuti na 17-18 W,meni to vise pase. Isto sam pario na 14 W dugo ali se ovo pokazalo osjetno bolje. Ja sam na 1.2 grijacima,probao sam ostale ali ovaj mi je optimalan

Poslano sa mog Redmi Note 9 Pro koristeći Tapatalk

Povratak na vrh

[ 27 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: