Za dobiti bolje tekućine, a da ne preplaćujemo sranja, možemo za trostruko manje novaca dobiti i općenito fine tekućine, po duplo do trostruko manjoj cijeni. 1-1.5 kn /ml.
Te tekućine bih i ja koristio, dok ove kupovne od 10ml su sranje i bi bile samo za prestanak, i ja ih ne bi koristio
Njime, napravimo tzv. bazu. To je otopina PGa, VGa (Glicerol) i nikotina. PG i VG koji kupimo su bez nikotina a Nic shooter je baza koja u sebi ima nikotin, i tu bazu, taj nic shooter razblažujemo s PG i VG na našu željenu miligramažu.
Ima i tema ovog istog, samo za napredne korisnike, i u sticiju je (2016. god) i to je za pravljenje tekućinas kada imamo arome, tj kuopujemo arome, a ne arome u bočici od 120ml (Lonfill))
Recimo da želimo napraviti pola litre 6mg, PG/PG 30/70, ubacimo
8 Shootera sastava VG/PG 50/50 20mg (150ml)
25ml PG-a
325 ml VGa (glicerola)
To u posudu i mikserom mješati 5 minuta i dobijete bazu spremnu za korištenje. Ona nema okus.
I tako dobijemo približno 6mg nikotina, a baza je VG/PG 80/20
Kada budemo radili tekućinu ići će u nju aroma, koju dobijete u bočici (ili kupite aromu, nebitno) i ona je cijela PG, pa kada se to pomiješa, gotova tekućina spremna za parenje će biti sastava VG/PG 70/30 ili malo više PG-a (ako se aroma mješa na 10% a sve na tržištu koje dolaze u bočicama od 120ml se mješaju na 10%, tako da je to to.
Ako želimo napraviti 12mg tekućinu, isto VG/PG 70/30, pola litre
Uzeti ćete Nic shooter sastava VG/PG 70/30 od 20mg 15 komada (300ml)
10ml PG-a
190ml VG-a
I s time u mikser
Ako želite napraviti tekućinu od 20mg, nabavite 50 shootera u PG/VG sastavu kojem ćete koristit, preporučam VG/PG 70/30, bacite u veću bocu i to stavljajte u longfill bočicu. U Bočici treba se stavit 110ml nic shootera, dakle, 11 nic-shootera.
Dakle, potrebno je nabaviti nešto nalik ovome tu:
https://www.aliexpress.com/item/1005002 ... 0293%22%7Dili
https://www.aliexpress.com/item/4001077 ... 3218%22%7Dja koristim ovu od 300ml za praviti bazu i malu od 80ml za pravljenje tekućina a imam i jednu od 60ml za rezervu