| Autor |
Poruka |
|
ffroms
|
Naslov: Re: Jos jedan pocetnicki thread... :) Postano: 29 lis 2013 16:36 |
|
 |
| Veliki Cezar zadarske podružnice |
 |
|
|
Na koju misliš. Ima Joyetech 650mAh eGo-T 2 upgrade battery koja se puni kao i sve ostale ego baterije i Joyetech eGo-C 2 Upgrade 650mAh USB battery/USB passthrough koja se puni malo drugačije. U svakom slučaju idu na standardni USB port na PC-u ili preko nekog USB ispravljača koji može davati i više (mili)ampera ali to ne predstavlja problem jer baterija vuče struje koliko joj treba a to je uvijek do 500mA.
Zadnja izmjena: ffroms; 29 lis 2013 16:44; ukupno mijenjano 1 put/a.
|
|
 |
|
 |
|
Marko38
|
Naslov: Re: Jos jedan pocetnicki thread... :) Postano: 29 lis 2013 16:42 |
|
Pridružen: 28 lis 2013 12:56 Postovi: 30 Lokacija: Zagreb, Velika Gorica
|
|
OK, hvala svima na pomoci.
Rijetko se susrece ovako heplful community na internetu ovih dana :-)
|
|
 |
|
 |
|
Marko38
|
Naslov: Re: Jos jedan pocetnicki thread... :) Postano: 29 lis 2013 16:52 |
|
|
ffroms je napisao: Na koju misliš. Ima Joyetech 650mAh eGo-T 2 upgrade battery koja se puni kao i sve ostale ego baterije i Joyetech eGo-C 2 Upgrade 650mAh USB battery/USB passthrough koja se puni malo drugačije. U svakom slučaju idu na standardni USB port na PC-u ili preko nekog USB ispravljača koji može davati i više (mili)ampera ali to ne predstavlja problem jer baterija vuče struje koliko joj treba a to je uvijek do 500mA. Eh sad. Ovako kazu na mtm: Joyetech eGo upgrade 650 mAh baterija sa mogućnošću punjenja putem usb-a VV mode passthrough, (punjenje putem USB-a), možete ju puniti dok ju koristite, dok ste na poslu, u autu i sl.
|
|
 |
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: Jos jedan pocetnicki thread... :) Postano: 29 lis 2013 16:57 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 23 svi 2013 20:01 Postovi: 4308 Lokacija: Zagreb, Šalata
|
|
Pazi, passtrough stvara smetnje na radiju u autu svaki put kad povućeš.I teba ti jači ispravljač barem 1.5 A Provjereno
_________________ There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------   Modovi, akrilni stalci i 3D printanje
|
|
 |
|
 |
|
ffroms
|
Naslov: Re: Jos jedan pocetnicki thread... :) Postano: 29 lis 2013 17:00 |
|
 |
 |
|
Je li to ovo http://www.mtmstore.eu/e-cigarete/e-cig ... e-cigareteAko je, onda je to passthrough i sa njom dobiješ kabel za punjenje (mada mislim da se tu radi o mini USB kabelu pa se može koristiti bilo koji). VV je u tome što može raditi sa stalnim naponom na 3,3V ili će raditi na naponu same baterije što može biti od 3,3-4,2V. BTW, ovo za auto punjač ne znam jer još nisam nikad tako punio bateriju.
|
 |
|
Marko38
|
Naslov: Re: Jos jedan pocetnicki thread... :) Postano: 29 lis 2013 17:16 |
|
|
Max_ZG je napisao: Pazi, passtrough stvara smetnje na radiju u autu svaki put kad povućeš.I teba ti jači ispravljač barem 1.5 A Provjereno U autu imam 1A, al' ne pusim bas u autu tako da mi to nije pretjerano bitno. Bitnije mi je za komp - to mi je ujedno i radno mjesto tako da uz njega provodim podosta vremena. Na kompu imam max. 4A (eksterni hub sa vlastitim napajanjem), to ce onda biti dosta za p-thru.
|
|
 |
|
 |
|
Marko38
|
Naslov: Re: Jos jedan pocetnicki thread... :) Postano: 29 lis 2013 17:20 |
|
|
ffroms je napisao: Je li to ovo
Ako je, onda je to passthrough i sa njom dobiješ kabel za punjenje (mada mislim da se tu radi o mini USB kabelu pa se može koristiti bilo koji). VV je u tome što može raditi sa stalnim naponom na 3,3V ili će raditi na naponu same baterije što može biti od 3,3-4,2V.
ovo: http://www.mtmstore.eu/akcije/e-cigaret ... e-cigarete
|
|
 |
|
 |
|
ffroms
|
Naslov: Re: Jos jedan pocetnicki thread... :) Postano: 29 lis 2013 18:21 |
|
 |
 |
|
|
Ne vidi se na slici baš najbolje ali mislim da je to ta PT baterija. Pošalji im mail da ti potvrde je li PT. Moraš uzeti u obzir da ti PT radi po sistemu da ti pariš iz baterije dok se ona puni preko USB-a. Ako je baterija prazna onda ništa od parenja dok se barem malo ne napuni. Eh, da, nabavi si i još jednu bateriju (možda neku Twist ili Spinner) jer 650mAh dosta malo i relativno se brzo isprazni (ovisno o tome koliko je koristiš) da ne bi ostao "na suhom".
|
 |
|
Marko38
|
Naslov: Re: Jos jedan pocetnicki thread... :) Postano: 29 lis 2013 18:31 |
|
|
ffroms je napisao: Ne vidi se na slici baš najbolje ali mislim da je to ta PT baterija. Pošalji im mail da ti potvrde je li PT. Moraš uzeti u obzir da ti PT radi po sistemu da ti pariš iz baterije dok se ona puni preko USB-a. Ako je baterija prazna onda ništa od parenja dok se barem malo ne napuni. Eh, da, nabavi si i još jednu bateriju (možda neku Twist ili Spinner) jer 650mAh dosta malo i relativno se brzo isprazni (ovisno o tome koliko je koristiš) da ne bi ostao "na suhom". Je, pise da je PT. To je Li-Ion ne? Ne moram pretjerano paziti kako ju punim? 
|
|
 |
|
 |
|
ffroms
|
Naslov: Re: Jos jedan pocetnicki thread... :) Postano: 29 lis 2013 18:34 |
|
 |
 |
|
|
Da, sve su ti te baterije Li-Ion i možeš je puniti kako hoćeš. Možda bi bilo dobro da prvih par punjenja napraviš 2-3 cijelih ciklusa punjenja-pražnjenja. Elektronika u bateriji pazi na to da se ne isprazni previše kao i da se ugasi kada se napuni.
BTW, ajde upiši grad u svom profilu pa da ti mogu drugi korisnici pomoći pogotovo ako su iz istog grada ili blizu tebe.
|
 |