Forum    FAQ

.

Početna » Forum za početnike

[ 40 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4
Autor Poruka
 Naslov: Re: Preporuka za kupnju novog uređaja
 Post Postano: 14 ruj 2016 21:20 

ovisi kako reagiraš na nikotin. parim 18mg MTL i na DL 6mg. s time da na DL potegnem 3-4 puta puna pluća na dual coilu (2 grijača)i ne pada mi na pamet više potezat 20tak minuta do pol sata. na DL količina pare je recimo 2 do 4 put veća nego na MTL (ovisi o debljini žice tj o samom grijaču i na kojoj snazi pariš), a kako se nikotin apsorbira parom, više pare = bolja apsorpcija. i zato mi je na DL dosta i previše 6mg. kad spustim na 3 mg, mogu parit non stop i neće mi slabo doć dok ne rješim pola baterije. komotno cijelo popodne parit i guštat, isto kao i pućkanje.

Crazy Kipper je napisao:
Količina nikotina nema nikakav utjecaj na atomizer nego na krajnjeg korisnika tj. tebe. 6 mg ti je ko recimo light cigareta , 18mg ko crveni marlboro , na DL koristiš manji postotak nego na M2L u pravilu , ali u biti pariš onu količfinu nikotina koja tebi odgovara

@ urlicics: ovo ti je mjerilo za MTL

ako si recimo, palio cigaru svakih pol sata, MTL 12 do max 18 će ti bit dosta. ako ćeš parit DL, probaj 6mg. Isto tako, gledaj da ti je omjer PG/VG 50/50 ili eventualno 30/70. ne više VG-a jer neće natapat najbolje

Povratak na vrh 

Post Postano: 14 ruj 2016 22:04 

urlicics je napisao:
@zvorkapic
Vidim da i ti imaš Joyetech AIO pa me zanima koji omjer PG/VG u tekućini koristiš i koliko mg nikotina? Vidim da neki shopovi preporučuju max. 6 mg nikotina.

Sa 70vg/30pg AIO radio bez beda, gušće nisam probao. Na 3mg sam sada, ali početak mog parenja je bio mtl 18mg pa polako prema dolje. Ali tad je bio protank s 1.8 ohma na 7w.

Sa AIOm i glavom od 0,6 ohma ne bi išao preko 6mg. Ak je batka puna 4,2V to je skoro 30w. Nema ti druge nego probat što ti paše. Nađi si neke jeftilen 6 i 12 tekućine pa probaj gdje se nađeš.

Mom starom je npr. bilo isto pario 0/6/12. Nije kurca razlike osjetio na CE4, jer mu je u glavi bilo sam da osjeti neki dim na grlu i da ima šta radit s rukama, neovisno o jačini, a okorjeli pušač već 45 godina.

Cubis Pro
Kayfun Mini V3 Styled

Povratak na vrh 

Post Postano: 14 ruj 2016 22:55 

Ova Virginia White tekućina šta sad imam u CE4 je 70 PG / 30 VG i 11 mg nikotina, dakle obrnut omjer PG i VG :D. ne znam za grijače da li utječe na trajnost taj omjer i da li on ima veze s gustoćom.

Povratak na vrh 

Post Postano: 15 ruj 2016 09:25 

urlicics je napisao:
Ova Virginia White tekućina šta sad imam u CE4 je 70 PG / 30 VG i 11 mg nikotina, dakle obrnut omjer PG i VG :D. ne znam za grijače da li utječe na trajnost taj omjer i da li on ima veze s gustoćom.

CE4 i jesu za više PG-a jer imaju te špagice koje bolje rade s rjeđim tekućinama (više PGa) i s više nikotina (mala snaga, ak se ne varam u tim CE4 uglavnom idu 2 i više ohma pa to ni ne prelazi 5w). To su baš entry e-cigarete koje je vrijeme pregazilo. Danas se za istih sto kuna koliko dođe Virginia White CE4 set može kupiti daleko bolji Kanger Top Evod kit (ja baš kontam ubost jedan za kad mi se ne nosi mod, imao sam već, ali sam ga poklonio)
Čak su i obični evod/protank3/t3s miljama ispred CE4 samo nisu isplativi jer su cjene 50-60kn (u našim shopovima) + baterije koje su isto malo preskupe kod nas.

Cubis Pro
Kayfun Mini V3 Styled

Povratak na vrh 

Post Postano: 15 ruj 2016 12:18 

zvorkapic.os je napisao:
urlicics je napisao:

CE4 i jesu za više PG-a jer imaju te špagice koje bolje rade s rjeđim tekućinama (više PGa) i s više nikotina (mala snaga, ak se ne varam u tim CE4 uglavnom idu 2 i više ohma pa to ni ne prelazi 5w). To su baš entry e-cigarete koje je vrijeme pregazilo. Danas se za istih sto kuna koliko dođe Virginia White CE4 set može kupiti daleko bolji Kanger Top Evod kit (ja baš kontam ubost jedan za kad mi se ne nosi mod, imao sam već, ali sam ga poklonio)
Čak su i obični evod/protank3/t3s miljama ispred CE4 samo nisu isplativi jer su cjene 50-60kn (u našim shopovima) + baterije koje su isto malo preskupe kod nas.

I ja sam se dvoumio između Kanger Top Evod i Joyetech AIO-a pa sam se na kraju odlučio za AIO jer je bolji po recenzijama. Ovu Virginia White sam kupio na kiosku Tiska jer tada nisam ni znao da ima nešto bolje :)
Sad gledam tekućine na puffkalica.hr Liqua, Totally Green i KTS možda bi to bilo bolje za AIO od ove Virginia White.

Povratak na vrh 

Post Postano: 27 ruj 2016 01:00 

Evo mali update na temu
Zadnjih 7 dana koristim AIO i razlika je nebo i zemlja u odnosu na onaj kržljavi CE4. U početku mi je para bila malo pretopla, no ubrzo sam navikao. U ovih tjedan dana je kroz njega prošlo cca. 20-ak ml raznih liquida KTS Premium i FA (hvala buje na preporuci) i arome su puno bolje od one Virginie White što sam prije koristio. Otkada sam počeo ovo koristiti uopće nisam imao potrebu zapaliti običnu cigaretu.
Dvije manje mane su: što se spiralni prozirni drip tip ne može nikako očistiti a puno mi je draži od ravnog i što se LED indikator da li je uređaj upaljen / ugašen ne može vidjeti da dnevnom svjetlu.
I još jedno pitanje vezano za punjenje tekućine i trajanje grijača – da li je bolje uvijek puniti pun tank ili se može staviti par kapi ako želim često tijekom dana mijenjati tekućinu? Našao sam na netu da je bolje za grijač da je što više uronjen u liquid, pa ne znam da li je to točno.

Povratak na vrh 

Post Postano: 27 ruj 2016 06:56 

Ma mozes ga ocistiti. Wc papir unutra ide bez problema. Cak i kroz spiralu. Ili ga jednostavno otresi.
Za lampicu, stavi dlan iza prozora pa ces vidjet ili si promjeni boju u neku "napadniju".

Bolje pun tank nego spaljeni grijac :)

Cubis Pro
Kayfun Mini V3 Styled

Povratak na vrh 

Post Postano: 27 ruj 2016 13:41 

Ma uspijem ga očistiti donekle s pamukom i čačkalicom, ali se brzo opet zaprlja. E bijela ledica se vidi na suncu :plus:

Povratak na vrh 

Post Postano: 27 ruj 2016 17:36 

izvuci drip tip i prebriši ga... :roll:

Cubis Pro
Kayfun Mini V3 Styled

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 27 ruj 2016 18:36 

Ma jesam i stavija ga pod mlaz vode, čistio s pamukom, umakao u deterdžent, ali ne može se očistiti kao onaj ravni.
Da nije proziran ne bi ni prijetio....uvijek ostane smeđa ona spirala

Edit

Uspio sam očistiti s komprimiranim zrakom. :mrgreen:

Poslano sa mog LG-D802 koristeći Tapatalk

Povratak na vrh 

[ 40 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4

Početna » Forum za početnike

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.