|
.
Sada je: 16 svi 2026 09:57. | Zadnji put si ovdje bio: 16 svi 2026 09:57. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
kockan
|
Naslov: Re: baterije za driper, subohm, izracun struje praznjenja Postano: 25 stu 2014 17:45 |
|
|
Mene su na faksu ucili da prihvacam tuđa misljenja, no da ne vjerujem u sve sto mi drugi kazu. 
|
|
 |
|
 |
|
Valter
|
Naslov: Re: baterije za driper, subohm, izracun struje praznjenja Postano: 25 stu 2014 17:56 |
|
Pridružen: 01 vel 2013 12:48 Postovi: 1316 Lokacija: Velika Gorica
|
|
Problem kod ovog sporta kojim se bavimo je to što nije dovoljno znati ohmov zakon.
Puno više fizike je tu a najviše kemije. I kada u to uneseš logike, doći ćeš do onoga što sam napisao. Nije da to nije puno puta ponovljeno na forumu, ali je malo palo u glib od MC i Nemesisa. A to nije moja greška.
|
 |
|
buje3000
|
Naslov: Re: baterije za driper, subohm, izracun struje praznjenja Postano: 25 stu 2014 18:12 |
|
|
|
Isprobat cu i jedno i drugo
_________________ Vandyvbape pulse + Zlide top jer - ne da mi se 
|
|
 |
|
 |
|
Valter
|
Naslov: Re: baterije za driper, subohm, izracun struje praznjenja Postano: 25 stu 2014 18:14 |
|
|
|
Kao najvažnije sredstvo kod davanja savijeta nekome valja koristiti isprobavanje.
Sada sam i ja izvukao tu magmu i složio coil od 0.18 žice na 2.2 ohma. I stavio neku vatu unutra. Kao japansku ali dragi Bog zna što su oni nadrogirani englezi poslali. I sve to stavio na nemesisa. Ništa bolje od njega. Najjadniji mod koji sam ikad kupio.
Driper se slobodno može priključiti na cisternu koliko troši. I naravno da arome ima koliko god ti je volja, kao i pare.
|
 |
|
buje3000
|
Naslov: Re: baterije za driper, subohm, izracun struje praznjenja Postano: 25 stu 2014 18:36 |
|
|
|
Znaci ima. Smotat cu sutra 2.2 ohma coil pa cu vidit par dana. Jos jedno pitanje, sad mi palo na pamet. Da li magmu koristite kao klasicni driper ili nakapat vatu u onom bazencicu i parit kao tank atomizer? Mislim, se tekucina penje kroz vatu do coila ili taj bazencic sluzi samo tako da visak sr ne izlije? Primjetio sam da najvise ukusa ima kad se direktno natopi vata kod coila.
|
|
 |
|
 |
|
Valter
|
Naslov: Re: baterije za driper, subohm, izracun struje praznjenja Postano: 25 stu 2014 18:40 |
|
|
|
Ja zapravo ne koristim dripere jer ne volim nakapavati. Jednostavno mi nije praktično.
Ovo sam uzeo jer mi je čovjek dao da probam i nešto pobrusim. Magma nije moja. Samo mi je bila pri ruci. To što treba pobrusiti su kanali oko rupe za zrak jer se voli preliti preko ruba. Mislim da je ne treba previše točiti. Kao običan driper.
|
 |
|
kockan
|
Naslov: Re: baterije za driper, subohm, izracun struje praznjenja Postano: 25 stu 2014 20:11 |
|
|
|
Ja volim dripere jer su jednostavni, ni to nakapavanje mi nije neki problem. Probaj oba nacina pa vidi koji ti vise pase i obavezno to objavi tu na forum, moja preporuka sto se tice vate je ona standardna, manje je vise. Vatu naguraj malo u kanalice, mora ti ostat prostola za tekucinu, nemoj ju stisnut precvrsto jer tad gubi kapilarna svojstva.
|
|
 |
|
 |
|
buje3000
|
Naslov: Re: baterije za driper, subohm, izracun struje praznjenja Postano: 25 stu 2014 20:48 |
|
|
|
Objavim kad napravim, i javim dojmove
|
|
 |
|
 |
|
buje3000
|
Naslov: Re: baterije za driper, subohm, izracun struje praznjenja Postano: 28 stu 2014 15:52 |
|
|
|
evo da javim dojmove. Pareno na mehančkom modu, DM18650, s punom baterijom.
setup 1 -Najprije sam se zeznuo i umjesto 0.2 kantal uzeo 0.25, 10 navoja oko šarafcigera s FT ispalo 2.2 ohm, obična zavojnica. Da se užari, treba 3 sekunde. Provuko vatu. Ovako. Ful sporo se zavojnica zagrijava. treba držat 3 sekunde da bi i malo dima bilo. Ali ukus je jači, tekućinu se dobro osjeti. Puniji okus tekućine nego u 2. pokušaju ali: treba dugo držat, pare je malo, brzo se baterija (18650b li-lion panasonic 3.400mAh) u modu zagrije. Dakle nije za parenje taj setup. Taman za par puta potegnut. Ovaj setup nije za mene.
setup 2 - uzeo kantal 0.2mm, 7 navoja oko šarafcigera (prema kalkulatoru bi bilo 2.2 ohma), mjerim na lavi piše 1.6ohm, ajd ok. Provučem vatu i natopim. Prvi dim je bilo dosta ukusa, svaki kasnije sve manje. dobro. Okus nije pun kao na prvom setupu ali zato se zavojnica brže zagrije i ne trebam čekat 3 sekunde za prvi dim. Duže vremena parim a da se baterija ne ugrije.
Ali opet, nijedan od setupa se nije približio russianu po intenzivnosti okusa tekućine.
Testirao sam s istim tekućinama, i s istim rasporedom. Na prvom setupu se čak i osjetio okus 555 šta mi nema okusa na Russianu. Ry4 je na oba imao okus ali na prvom setupu intenzivnije. Na drugom u tragovima. New captain je na prvom setupu imao pun okus, na drugom setupu se nije osjetio jedan sloj arome. Cinnamon cookie se osjetio bolje na drugom setupu, punije. 555 na prvom se osjeti, na drugome ništa.
Mislim da ću za sada ostat drugom setupu.
Zadnja izmjena: buje3000; 28 stu 2014 15:57; ukupno mijenjano 1 put/a.
|
|
 |
|
 |
|
spavle
|
Naslov: Re: baterije za driper, subohm, izracun struje praznjenja Postano: 28 stu 2014 15:57 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 08 ožu 2013 10:24 Postovi: 4005 Lokacija: ZG, Prexico City
|
I kakve veze ima gornji post sa naslovom teme : Citat: baterije za driper, subohm, izracun struje praznjenja 
_________________  MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357
|
|
 |
|
 |
Sada je: 16 svi 2026 09:57. | Zadnji put si ovdje bio: 16 svi 2026 09:57. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |