Forum    FAQ

.

Početna » Forum za početnike

[ 17 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
Autor Poruka
 Naslov: Re: protektirane VS neprotektirane baterije
 Post Postano: 10 pro 2014 16:27 
Administrator

Ladislav je napisao:
Znači prije ispražnjenja odnosno isključenja baterije zajedno imaju 6,5 V što na otporu od 2,1 ohm za primjerice 10W traži 1,5 Ampera.
Konkretno ja parim na 6 Wati, znači kada je baterija najpraznija vučem struju od 0,93 Ampera, odnosno kada je puna od 0,73 Ampera.

Baterije zajedno imaju 6,5V ali BEZ OPTERECENJA. Kada ih prikljucis na trosilo napon im padne na recimo 5V sto je i vise nego dovoljno da aktivira PCB.
Da ne velim kako takva duboka praznjenja ostecuju baterije koje se nebi trebale prazniti ispod 3,5V.

Povratak na vrh 

Post Postano: 09 sij 2015 14:57 

Evo i ja se cili dan borim sa izborom baterije za mehanički mod. Oći već pomalo izdaju od čitanja vezanih tema na forumu.
Bateriju bi koristio na modu Stingray bez kicka. Naručio bi neku 18650 bateriju sa provjerenom zaštitom, discharge current desetak A, IMR...oko 3000 mAh...tako nekako... O baterijama imam samo osnovno znanje pa mi nije baš lako procijeniti koja bi sve zadovoljavala i bila pouzdana...cijena nije toliko bitna ipak je to baterija...
Pa ako može netko tko je već proučio sve to predložiti neku koja se može kupiti na MTM store ili negdje u RH da ne čekam predugo dostavu.
Koliko ja vidim skoro sve su nezaštičene...a njih ne bih uzimao.
Sa otporom sam uvijek poviše 1.5 ohma tako da sam ispod ili oko 3 A, al ne šteti malo viška.

Povratak na vrh 

Post Postano: 09 sij 2015 15:04 

a mislim da nemos faliti s nijednom. ja sam do sad uzimao s ecigareta.hr, s tim da su mi zadnji put uvalili vtc4 umisto vtc5.
od 18650 koristim panasonic B, vtc4, AW. koristim ih i u mehanici i na vamu, cak i u subohmu sam probao. meni su grijaci isto oko 1.5 i mislim da nemas straha da uzmes bilo koju od navedenih

http://goo.gl/A9lj9A

Povratak na vrh 

Post Postano: 09 sij 2015 15:45 

Da. Možda malo pretjerivam sa cjepidlačenjem koju uzeti.
Mislim da ću naručiti ovu Sonijevu vtc5 što je imaju na lageru, iako nema klasičnu zaštitu od kratkog spoja.
Ovako što više čitam teže mi odlučiti, tako da prestajem sa čitanjem.
Aj hvala.

Povratak na vrh 

Post Postano: 09 sij 2015 15:48 

trek je napisao:
Da. Možda malo pretjerivam sa cjepidlačenjem koju uzeti.
Mislim da ću naručiti ovu Sonijevu vtc5 što je imaju na lageru, iako nema klasičnu zaštitu od kratkog spoja.
Ovako što više čitam teže mi odlučiti, tako da prestajem sa čitanjem.
Aj hvala.

vtc5 nema vise nigdi

http://goo.gl/A9lj9A

Povratak na vrh 

Post Postano: 09 sij 2015 15:48 
Moderator

nema više tih Sony VTC5 ako ima onda su lažnjaci

slika
slika
slika Modovi, akrilni stalci i 3D printanje

Povratak na vrh 

Post Postano: 09 sij 2015 16:05 
Administrator

trek je napisao:
Evo i ja se cili dan borim sa izborom baterije za mehanički mod. Oći već pomalo izdaju od čitanja vezanih tema na forumu.
Bateriju bi koristio na modu Stingray bez kicka. Naručio bi neku 18650 bateriju sa provjerenom zaštitom, discharge current desetak A, IMR...oko 3000 mAh...tako nekako... O baterijama imam samo osnovno znanje pa mi nije baš lako procijeniti koja bi sve zadovoljavala i bila pouzdana...cijena nije toliko bitna ipak je to baterija...
Pa ako može netko tko je već proučio sve to predložiti neku koja se može kupiti na MTM store ili negdje u RH da ne čekam predugo dostavu.
Koliko ja vidim skoro sve su nezaštičene...a njih ne bih uzimao.
Sa otporom sam uvijek poviše 1.5 ohma tako da sam ispod ili oko 3 A, al ne šteti malo viška.

Panasonic 3100 mAh i ne trazi dalje
viewtopic.php?f=32&t=399

Povratak na vrh 

[ 17 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Početna » Forum za početnike

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: