| Autor |
Poruka |
|
mouthmw
|
Naslov: Re: Kako mixat tekućine Postano: 04 pro 2013 20:58 |
|
|
spavle je napisao: Argon je napisao: hvala, još nešto, na koliko vi parite, jeli to po osjećaju ili ima neko pravilo ? Složiš atty naliješ tekućinu u njega i postepeno povećavaš napon dok ne dobiješ dobru aromu i dovoljno pare, to se u žargonu naziva "sweet spot", okolina dosta utiče na to, kad sam na moru na plaži to je onda jedan napon a kad sam na poslu recimo ujutro u bazi na minus 3 onda mi treba sasvim drugi napon, ali već sam se ispraksirao pa već znam otprilike podesiti i poslije samo malo "doštelam" napon. Primjetio sam to, doma mi u toploj sobi vrhunski pase aroma i para, a u smrdljivom kaficu osjecam nesto manje aromu. Nemam jos VV pa mi kuri na 3.7 V (trenutno 2,4 ohma ali rezervni grijači su mi na 2,2 jer mi mtm umjesto 2,5 kako sam narucio, isporucio 2,2 eto). Znaci, s jacom wattazom se pojaca para ali se izgubi aroma?
|
|
 |
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: Kako mixat tekućine Postano: 04 pro 2013 21:02 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 23 svi 2013 20:01 Postovi: 4308 Lokacija: Zagreb, Šalata
|
|
Ma ne gubi se, ovisi o atiju. Sve je samo stvar koliko tekučine dolazi na grijač i koliko je in brzo ispari. Veća snaga veča toplina brže isparavanje. Ako je dotok tekučine dobar onda imaš i pare i arome i TH.
_________________ There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------   Modovi, akrilni stalci i 3D printanje
|
|
 |
|
 |
|
mouthmw
|
Naslov: Re: Kako mixat tekućine Postano: 04 pro 2013 21:34 |
|
|
Max_ZG je napisao: Ma ne gubi se, ovisi o atiju. Sve je samo stvar koliko tekučine dolazi na grijač i koliko je in brzo ispari. Veća snaga veča toplina brže isparavanje. Ako je dotok tekučine dobar onda imaš i pare i arome i TH. Ah so!  Odlican info, gracias! 
|
|
 |
|
 |
|
flux
|
Naslov: Re: Kako mixat tekućine Postano: 04 pro 2013 23:35 |
|
Pridružen: 17 vel 2013 19:56 Postovi: 1373 Lokacija: na brdu iznad zagreba
|
|
definitivno se ne gubi aroma na jacoj snazi....cak naprotiv..... al kao sto veli max..... dotok tekucine je jako bitan.
_________________   We Are The Borg #VAMO V3, VAMO V5, eGo-C twist # Ithaka, kayfun lite, oddy, T3s
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Kako mixat tekućine Postano: 05 pro 2013 01:18 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Da probam pojasniti jer tu neke stvari lako zbune covjeka. Veca snaga na grijacu generalno znaci manje arome. ALI aroma se gubi zbog vece temperature grijaca. Ako se poveca dotok liquida temperatura grijaca pada a aroma se pojacava. Najbolje je maksimalno pojacati dotok koliko god grijac/atty moze progutati. Tada se dobije najvise svega. Tako da je snaga samo prateca stvar u cijelom procesu Otprilike kao goriva sipka koja se gura u reaktor. 
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: Kako mixat tekućine Postano: 05 pro 2013 01:22 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 23 svi 2013 20:01 Postovi: 4308 Lokacija: Zagreb, Šalata
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Kako mixat tekućine Postano: 05 pro 2013 01:37 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Argon
|
Naslov: Re: Kako mixat tekućine Postano: 10 pro 2013 09:29 |
|
|
Kinta je napisao: Da probam pojasniti jer tu neke stvari lako zbune covjeka. Veca snaga na grijacu generalno znaci manje arome. ALI aroma se gubi zbog vece temperature grijaca. Ako se poveca dotok liquida temperatura grijaca pada a aroma se pojacava. Najbolje je maksimalno pojacati dotok koliko god grijac/atty moze progutati. Tada se dobije najvise svega. Tako da je snaga samo prateca stvar u cijelom procesu Otprilike kao goriva sipka koja se gura u reaktor.  Kako pojačati dotok na Protank 2 ?
|
|
 |
|
 |
|
spavle
|
Naslov: Re: Kako mixat tekućine Postano: 10 pro 2013 09:32 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 08 ožu 2013 10:24 Postovi: 4005 Lokacija: ZG, Prexico City
|
Argon je napisao: Kinta je napisao: Da probam pojasniti jer tu neke stvari lako zbune covjeka. Veca snaga na grijacu generalno znaci manje arome. ALI aroma se gubi zbog vece temperature grijaca. Ako se poveca dotok liquida temperatura grijaca pada a aroma se pojacava. Najbolje je maksimalno pojacati dotok koliko god grijac/atty moze progutati. Tada se dobije najvise svega. Tako da je snaga samo prateca stvar u cijelom procesu Otprilike kao goriva sipka koja se gura u reaktor.  Kako pojačati dotok na Protank 2 ? Nešto malo možeš pojačati pažljivim slaganjem grijača, ili korištenjem rjeđe tekućine ( više vode ili PG-a u tekućini )
_________________  MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357
|
|
 |
|
 |
|
Argon
|
Naslov: Re: Kako mixat tekućine Postano: 10 pro 2013 09:47 |
|
|
spavle je napisao: Argon je napisao: Kinta je napisao: Da probam pojasniti jer tu neke stvari lako zbune covjeka. Veca snaga na grijacu generalno znaci manje arome. ALI aroma se gubi zbog vece temperature grijaca. Ako se poveca dotok liquida temperatura grijaca pada a aroma se pojacava. Najbolje je maksimalno pojacati dotok koliko god grijac/atty moze progutati. Tada se dobije najvise svega. Tako da je snaga samo prateca stvar u cijelom procesu Otprilike kao goriva sipka koja se gura u reaktor.  Kako pojačati dotok na Protank 2 ? Nešto malo možeš pojačati pažljivim slaganjem grijača, ili korištenjem rjeđe tekućine ( više vode ili PG-a u tekućini ) Grijač na koliko? Tekućine kupujem gotove.
|
|
 |
|
 |