Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 12 vel 2025 09:56. Sada je: 12 vel 2025 09:56.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 100 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Sazrijevanje tekućina
PostPostano: 21 tra 2014 22:18 
Administrator

spavle je napisao:
Baš budem sutra probao držati ću svježu tekućinu 7-8 sati u vodenoj kupki na cca. 40-50 stupnjeva pa budem vidio ... i to ću staviti neku osjetljiviju, nešto kao French pipe ili slično....

To su tri dalmatinska dana :D po mojem iskustvu potamnit ce do maksimuma koji moze dobiti.

Povratak na vrh

PostPostano: 21 tra 2014 22:21 

Opet je pitanje dali bojom dobis zreli okus.

Povratak na vrh

PostPostano: 21 tra 2014 22:28 
Moderator

Medo je napisao:
Opet je pitanje dali bojom dobis zreli okus.

Budem probao, samo da nebude :vom:

Povratak na vrh

PostPostano: 26 tra 2014 09:05 
Moderator

spavle je napisao:
kum je napisao:
Koliko vidim kod sebe, izgleda (siguran sam, a i pisalo se o tome vec puno) da temperatura znatno utjece na sazrijevanje tekucine. ...

Baš budem sutra probao držati ću svježu tekućinu 7-8 sati u vodenoj kupki na cca. 40-50 stupnjeva pa budem vidio ... i to ću staviti neku osjetljiviju, nešto kao French pipe ili slično....

Napravio sam ovao i to sam napravio dva puta, jedanput 8 sati na 40-50 stupnjeva, a drugi put 8 sati na 50-60 stupnjeva.

Rezultati nisu baš nešto, malo je tekućina potamnila i to je sve okus i nije nešt da bi sad bio oduševljan ... stavio sam na stranu pa budem vidio kada sazori na prirodan način....

:hmm:

Povratak na vrh

PostPostano: 14 tra 2015 22:22 
Moderator

Kako to rade u Good Life Vapor, isplati se pogledati, a stvar je kako bi rekli prosta ko pasulj. :D

slika
slika
slika Modovi, akrilni stalci i 3D printanje

Povratak na vrh

PostPostano: 15 tra 2015 09:27 

Kako sam ovdje dobio gomilu korisnih informacija, da podijelim svoja iskustva s vama. Tekućine ne prodajem, pa nemam zadrški oko otkrivanja postupka.
Problem sam izložio ekipi kemičara i u vrlo konstruktivnom razgovoru zaključili da je pitanje topivosti arome u bazama.
Kako baze nisu otapala koja bi sama po sebi "upila" aromu, treba aromu "prisiliti" da se rastopi u bazama.

PG ima veću sposobnost otapanja nego VG, pa je kod tekućina s većim postotkom VG-a to i veći problem. Par postova iznad je link na slike sazrijevenja tekućina i to je samo potvrdilo ispravnost postupka.
Evo kaj sam napravil:

U staklenu posudu (ne smije biti smeđa, jer je od olovnog stakla), recimo staklenka od nekog pekmeza primjerene veličine, neka bude barem 2x veća, stavim prvo izračunatu količinu arome. Volim malo jaču pa sam stavio 7%. Na to natočiš čisti PG.
To malo zavrtiš da se aroma malo rasporedi po PG-u. Staviš u mikrovalnu, da se malo ugrije iznad temperature okoline. Za svakih 100ml, 30sec. Na to dodaš ostatag VG-a. Opet malo zavrtiš da se malo izmiješaju.
Opet u mikrovalnu, ovaj puta na duže vrijeme. 210ml (PG+VG+aroma) je 2 minute. Otprilike minuta za 100ml. Ako je mikrovalna jača, onda manje. Moja je 600W. Tekućina treba doći na oko 80°C...85°C. Ne smije zakipiti, ali se mora dimiti.
Onda uzmeš mikser za kapučino (ness kavu), onaj mali baterijski.
Miksaš to sve skupa na vruće 10ak minuta. Ostaviš na zraku da se ohladi. Kad se ohladi pretočiš u flašice i drugi dan možeš pariti. Prije svakog natakanja u atomizer, malo flašicu promućkati. Neke arome se znaju primiti na stjenke flašice.

Tehnološko kemijska pozadina je da se topivost povećava temperaturom, a UV zrake (sunce) ubrzavaju da se aroma "sljubi" s VG-om. Mikrovalna zračenja su isto tako elektromagnetna, samo veće energije od sunca, pa se stvar ubrzava.
Neke arome se rade tako da se tope u alkoholu, neke u vodi. Kada se tekućina ugrije do isparavanja a da ne zavrije, taj alkohol i/ili voda ispare, a aroma se veže za baze.

Druga stvar je još da ako radite tekućinu s 0mg nikotina, treba barem 1..2% više arome staviti. Nikotin povećava topivost arome, ali nisam primijetio da koncentracija nikotina utiče bitno na postotak potrebne arome. Bitno je da ga ima.
Po ovoj recepturi sam smikaso i 0mg i 3mg.

E, da. Nakon što se tekućina ohladi, postane malo gušće. Ovisi koji atomizer se koristi, možda ju treba razrijediti s malo vode. Tu koristim tzv. Mili-Q vodu koje nema u prodaji, negu ju imaju kemijski laboratoriji za referentnu vrijednost jer je kemijski čista voda (<1bpb).

Arome koje sam koristio su inawerine i TG-ine.

Eto.

Povratak na vrh

Naslov:
PostPostano: 15 tra 2015 10:46 

Njah...meni je super promuckat dva puta dnevno i tako da sazrijeva...razlog jednostavan-kako paris i sazrijeva dobivas razlicite "nijanse" arome i time osjetis nijanse i promjene...ko da non stop paris drugu tekucinu:D

Salu na stranu-ne zamaram se time previse,ako mi neka aroma pase to znaci da mi pase i drugi i petnaesti dan sazrijevanja

Povratak na vrh

PostPostano: 15 tra 2015 11:29 

I opet ponavljam kako je kuhanje tekućina beskorisno i štetno. Malo zagrijavanje tekućine kako bi se stvar lakše promiješala je OK. Do nekih 50 stupnjeva. Kuhanje nije pametno. Tako zagrijana tekućina se vrlo brzo promiješa pa sam takav postupak i sam koristio prije nego sam se dao u duboko istraživanje. Jednostavno se boćice s tekućinama zarone u toplu vodu. Kada se zagriju, lako ih je promiješati. VG se jako razrijedi. Nema potrebe raditi posebno s PG a posebno s VG.

No to je već stvar koja je više puta ponovljena, kao i ultrazvučni čistači i sl.

Razlog zbog kojeg ne otkrivam pravi način sazrijevanja tekućina je moralne a ne financijske prirode. U prijevodu to znači da ga neću otkriti taman da ih sutra prestanem izrađivati.

Povratak na vrh

PostPostano: 15 tra 2015 13:10 

Ok. Nitko ti no ne zamjera.
Ja sam napisal kaj sam napravil. Meni je OK, što ne znači i da bu drugima.
Sto ljudi sto čudi, a o ukusima se ne raspravlja.

Povratak na vrh

Naslov:
PostPostano: 15 tra 2015 15:02 

A šta uopće znači "moralna priroda" neotkrivanja pravog načina?
Razumijem da netko želi zadržati za sebe recept i to poštujem,samo ne mogu povezati moral s tim.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Povratak na vrh

[ 100 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: