Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 08 pro 2024 21:17. Sada je: 08 pro 2024 21:17.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 100 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Sazrijevanje tekućina
PostPostano: 02 pro 2013 14:05 

Moram se pohvaliti sa eksperimentima oko sazrijevanja tekućina. Kao zorni primjer će mi poslužiti Cinnamon Cookie. Mnogi su probali tu tekućinu i znaju kako treba odstajati 3 tjedna, dok ne dobije lijepu crvenu boju. Postao sam i sliku nove, tek smućkane i 3 tjedna stare tekućine. Lijevo nova tekućina, desno 3 tjedna stara tekućina.

slika

A sada slika koja pokazuje što se dobije ubrzanim sazrijevanjem.

Lijevo tekućina s gornje slike nakon 3 mjeseca, desno nova tekućina koja je složena danas a rad na njoj je počeo prije manje od 24 sata.

slika

Mislim da je i sa ovako loših slika jasno kako je to isto i da je ona lijepa crvena tekućina dobila daleko tamniju boju. A isti je i okus i miris te dvije tekućine. Okus je daleko prejaki. A stavio sam preporučenu dozu arome, koju stavljam svaki puta, a to je 4%. Sada ću ovo morati rezati ako mislim pariti. A vjerojatno je potrebno razrjeđivati dok se ne dobije ona crvena boja s prve slike.

Način na koji sam dobio sazrijevanje u manje od 24 sata (za neke arome je potrebno 2-3 dana) mora ostati tajna. A za to postoje mnogobrojni razlozi. U osnovi, doma kod sebe to ne možete dobiti jer se ne radi ni o kakvom mixanju, drmanju, kuhanju, sunčanju, hlađenju ili bilo kakvom wellnessu za tekućine. Ne dodaje se baš ništa od dodataka koje prodaje TPA i FA.

Sorry.

Hvala spavle jer si mi poslužio kao pokusni kunić. Mislim da nisi bacio par ml arome u vjetar i kako imaš odličnu tekućinu koju ne trebaš čekati.

Povratak na vrh

Naslov: Re: Sazrijevanje tekućina
PostPostano: 02 pro 2013 14:07 
Moderator

:plus: Zimnica se radi

slika
slika
slika Modovi, akrilni stalci i 3D printanje

Povratak na vrh

PostPostano: 02 pro 2013 15:12 

Hm, ako sam dobro razumio bit, za Cinnamon Cookie se ne treba koristiti ubrzani misteriozni proces sazrijevanja u 24h koji i tako ne znam o čemu se radi :con: jer dobije pretamnu boju i prejaku aromu na 4%.
Pa mogu odgovarno potvrditi da to neću probati :lol:

Daily drive: Russian 91%, Kayfun Lite Plus V2 klonjara, FT Nemesis x 2,
Ostalo: IGO-L x 2, ZMAX v3, Vamo V5, Chi You + AIOS hibrid, ASTRO + AIOS hibrid, Russian 91% klonjara, Taifun GT + ASTRO, Evolve Kick

slika slika

Povratak na vrh

PostPostano: 02 pro 2013 15:17 

Dalmat je napisao:
Hm, ako sam dobro razumio bit, ...

Nisi ništa razumio.

Povratak na vrh

PostPostano: 02 pro 2013 15:27 

Očito

Ostalo: IGO-L x 2, ZMAX v3, Vamo V5, Chi You + AIOS hibrid, ASTRO + AIOS hibrid, Russian 91% klonjara, Taifun GT + ASTRO, Evolve Kick

slika slika

Povratak na vrh

PostPostano: 02 pro 2013 15:35 

Sazrijevanje tekućina je proces u kojem se prožimaju arome s bazom. Do sada to nije bilo moguće osim strpljivim čekanjem i po 3 tjedna. Neke tekućine to ne trebaju a neke da. Kod CC-a je jako potrebno kako bi se osjetio taj cookie. A kao popratna pojava i očiti znak sazrijevanja on mijenja boju. Od bijele, preko žute i naranđaste do crvene. E tek tada je aroma kakva bi trebala biti.

Kada u nekoj tekućini ima previše arome, moraš je smanjiti. Ja sam koristio standardnu količinu arome kao uvijek standardnim sazrijevanjem. Ali mi je opet bilo prejako. Dakle, treba je manje staviti. A to je dobro jer aroma prlja grijače i potencijalno je najštetniji dio liquida.

Nekima najvažnije kod tekućine (meni svakako) je da ne smrdi po šamponima, kemikalijama, sanitar WC i sl. Ovim postupkom se rješavam svih tih smradova koji se inače uklanjaju dugotrajnim miješanjem i prozračivanjem.

Povratak na vrh

PostPostano: 02 pro 2013 16:13 

Ma ti si samo bezobrazan,nista vise,nisi dao nikakvu informaciju zapravo,osim da mora odstajat,a to smo znali vec...

Zato ja poparim triput prije nego sazrije,tako mi pase jebiga

Zajebavam se valtere naravno,kad bus spreman javi kako,do tad suti:-D

Sent from ViperS

Povratak na vrh

PostPostano: 02 pro 2013 16:13 

:dobar: :brav:

Citat:
Način na koji sam dobio sazrijevanje u manje od 24 sata (za neke arome je potrebno 2-3 dana) mora ostati tajna. A za to postoje mnogobrojni razlozi. U osnovi, doma kod sebe to ne možete dobiti jer se ne radi ni o kakvom mixanju, drmanju, kuhanju, sunčanju, hlađenju ili bilo kakvom wellnessu za tekućine. Ne dodaje se baš ništa od dodataka koje prodaje TPA i FA.

Sorry.

Ajmo ljudi pogađati,
ako nije ništa od ovoga gore spomenuto onda je nešto od;

1. Izlaganje jakim UV zrakama uz malčice povišenu temperaturu

2. Izlaganje Kobalt alfa-beta-gama zrakama u institutu za karcinom

3. Izlaganje gama zrakama i temperaturi u inkubatoru peradi

4. Izlaganje jakom vakuum malom pritisku

Povratak na vrh

PostPostano: 02 pro 2013 16:18 

Pa postoje procesi za brzo sazrijevanje tekućina, kao šta ih koriste ljudi koji proizvode eterična ulja i ine pripravke. Koriste se uve zrake i još par stvarcica tako da ono ništa nemoguće, ali u svakom slučaju onome koji ima dostupnost tome vrlo korisno.

Povratak na vrh

PostPostano: 02 pro 2013 18:28 

OK, krenuo sam za threadom i počeo čitati da vidim da li postoji još koji način da se ubrzano sazriju tekućine ako ne možeš čekati, a da se ne uništi/promijeni aroma. Ako je postupak tajna, dobro, ali onda nije za postati info u javnost. Ako je ideja threada da početnici u mučkanju saznaju da treba manje arome ako odstoji opet dobro, ja sam krivo shvatio therad, my bad.
Iz mog skromnog iskustva i ja znam da sa kratkim sazrijevanjem ako ti se žuri treba više arome, nego ako se ostavi odstajati, onda tako spremljena tekućina bude često neparljiva bez rezanja, što neke arome pogađa više a neke manje (recimo meni gold ducat pati od tog problema).

slika slika

Povratak na vrh

[ 100 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: