Moram se pohvaliti sa eksperimentima oko sazrijevanja tekućina. Kao zorni primjer će mi poslužiti Cinnamon Cookie. Mnogi su probali tu tekućinu i znaju kako treba odstajati 3 tjedna, dok ne dobije lijepu crvenu boju. Postao sam i sliku nove, tek smućkane i 3 tjedna stare tekućine. Lijevo nova tekućina, desno 3 tjedna stara tekućina.
A sada slika koja pokazuje što se dobije ubrzanim sazrijevanjem.
Lijevo tekućina s gornje slike nakon 3 mjeseca, desno nova tekućina koja je složena danas a rad na njoj je počeo prije manje od 24 sata.
Mislim da je i sa ovako loših slika jasno kako je to isto i da je ona lijepa crvena tekućina dobila daleko tamniju boju. A isti je i okus i miris te dvije tekućine. Okus je daleko prejaki. A stavio sam preporučenu dozu arome, koju stavljam svaki puta, a to je 4%. Sada ću ovo morati rezati ako mislim pariti. A vjerojatno je potrebno razrjeđivati dok se ne dobije ona crvena boja s prve slike.
Način na koji sam dobio sazrijevanje u manje od 24 sata (za neke arome je potrebno 2-3 dana) mora ostati tajna. A za to postoje mnogobrojni razlozi. U osnovi, doma kod sebe to ne možete dobiti jer se ne radi ni o kakvom mixanju, drmanju, kuhanju, sunčanju, hlađenju ili bilo kakvom wellnessu za tekućine. Ne dodaje se baš ništa od dodataka koje prodaje TPA i FA.
Sorry.
Hvala spavle jer si mi poslužio kao pokusni kunić. Mislim da nisi bacio par ml arome u vjetar i kako imaš odličnu tekućinu koju ne trebaš čekati.