|
.
Sada je: 22 sij 2026 10:36. | Zadnji put si ovdje bio: 22 sij 2026 10:36. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
Shaka Zuluf
|
Naslov: PG-VG dilema Postano: 19 kol 2011 13:14 |
|
|
Ovako, imam za rešiti jednu dilemu, pa bih molio za pomoć. Da li je neko koristio tečnosti sa VG-om na eGo-T atiju i kakve je rezultate dobio? Naime, već par meseci koristim FA tečnosti(ili barem na njima tako piše  ), čist PG. Sve radi kako treba. Onda poručim od Inawere nešto gotovih tečnosti za probu, oni mi kažu da je baza za te tečnosti 80%PG - 20%VG. Posle 15 minuta parenja nema dima, ati se usija. Probao sam sa 3 različita atija, i tipa A i tipa B, isti slučaj. Nisam ni smeo da probam sa LR, jer sam ove atije otvarao i vidim da je fitilj gotovo skroz suv, kao da tečnost ne ide kroz njega. Na taj ati koji neće da vuče ovu Inawera tečnost stavim tank sa FA tečnošću, i odmah krene da pari kao blesav. Mislio sam da VG pravi problem, ali jutros mi stignu gotove tečnosti iz FA, tradicional baza(50%PG, 40%VG, 10% voda) i gle čuda - ati radi kao blesav, nema zagrevanja niti loših dimova. U čemu je fazon, ima li neku ideju? Da li je moguće da onih 10% vode pravi toliku razliku?
_________________ Never underestimate the power of stupid people in large groups.
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: PG-VG dilema Postano: 19 kol 2011 13:35 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
Voda sasvim sigurno moze raditi problem. Makar meni se cini da je tekucina previse gusta kad ne dolazi do fitilja. Probaj staviti koju kap alkohola.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Shaka Zuluf
|
Naslov: Re: PG-VG dilema Postano: 19 kol 2011 13:39 |
|
|
|
Inawerina tečnost sa 20% VG-a je i okom vidljivo gušća od FA(sa 40% VG-a). Onda znači da voda pravi tu značajnu razliku u retkosti.
Mislio si da ubacim onaj apotekarski alkohol?
_________________ Never underestimate the power of stupid people in large groups.
|
|
 |
|
 |
|
Corto_1973
|
Naslov: Re: PG-VG dilema Postano: 19 kol 2011 14:05 |
|
Pridružen: 07 ožu 2011 11:16 Postovi: 2862 Lokacija: Slavonski Brod
|
|
Shaka, probaj eksprimentirati malo na manjoj količini. Znam da te to sad nervira, ali alkohola ionako ne treba previše i teško da će 2 kapi na 10ml pomoći. Probaj dodati čistog PG-a umjesto vode... jedno 10% za početak, pa diži (samo budi oprezan da ne izgubiš paru potpuno). Samo se nadam da nije u pitanju nekvalitetni VG... možeš pokušati ako nemaš čistog PG-a i s destiliranom vodom. Kinta je u pravu, tekućina je pregusta i zato ti se to događa... Ja od Inawere imam VPG Dirty neutral bazu - 50/50 i nemam takvih problema, pare imam više nego kod FA gotovih liquida.
_________________  Devils Marble EVO, Nautilus Oddy klon, Hercules... ipv Mini, Kaya lite v2+ klon
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: PG-VG dilema Postano: 19 kol 2011 14:09 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Shaka Zuluf je napisao: Inawerina tečnost sa 20% VG-a je i okom vidljivo gušća od FA(sa 40% VG-a). Onda znači da voda pravi tu značajnu razliku u retkosti.
Mislio si da ubacim onaj apotekarski alkohol? Bilo bi najbolje da imas cisti cca. 90-99% alkohol. Makar i ovaj 70% moze pomoci jer ide najvise 5 kapi na 10ml.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Shaka Zuluf
|
Naslov: Re: PG-VG dilema Postano: 19 kol 2011 14:15 |
|
|
|
Corto, a koju e-cigaretu ti koristiš? Razblažio sam ove Inawerine sa PG-om i sada je protok tečnosti dobar, pari ok, ali sam izgubio na aromi. To je ok, poručio sam i arome od njih pa ću za neki dan i to moći da pojačam.
Samo mi nije jasno u čemu je fazon, kako mogu biti toliko gušće a imaju manje VG-a. Npr na 801 atiju Inawerine daju baš mnogo pare, ali je i tu problem sa gustinom: kada kapljem u ketridž, moram kap-dve pa sačekati malo dok se ne spusti kroz sunđer. Ove FA skliznu po 15-20 kapi odjednom, bez problema.
|
|
 |
|
 |
|
msismano
|
Naslov: Re: PG-VG dilema Postano: 19 kol 2011 14:35 |
|
|
Po meni se vidi velika razlika u kvaliteti tekućine. Ja sam uzeo PVG bazu i nemam problema s gustoćom, na eGo-T atty-u savršeno funkcionira. Došlo mi je čak da ubacim glicerina da još pojačam paru, a pošto je PVG 50/50 (inawera) ne mogu otkriti u čemu bi bio problem kod tebe, ili su fulali sa receptom ili Neznam kako otvaraš refile (tankove) ali ja obavezno potpuno uklonim onu pregradicu koja se probije kad staviš tank na atty, klještima ili škarama ali ju obavezno uklonim u potpunosti, možda je u tome stvar da teže prolazi liquid. U svakom slučaju iz Inawere s tekućinama nemam nikakvih problema za sad. Čak ću 26ticu morat razrijedit ijako sam pario na 26mg FA tekućine, ali ovo je dosta jače. Pokušaj sve pa javi 
_________________ Pluća su sada ko' u male bebe...
|
|
 |
|
 |
|
Corto_1973
|
Naslov: Re: PG-VG dilema Postano: 19 kol 2011 15:06 |
|
Pridružen: 07 ožu 2011 11:16 Postovi: 2862 Lokacija: Slavonski Brod
|
Shaka Zuluf je napisao: Corto, a koju e-cigaretu ti koristiš? Ma ja sam na dobrom starom XL atty-ju za 510-ku ili na 901... eGo-t je otišao kod kolege... Shaka Zuluf je napisao: Razblažio sam ove Inawerine sa PG-om i sada je protok tečnosti dobar, pari ok, ali sam izgubio na aromi. To je ok, poručio sam i arome od njih pa ću za neki dan i to moći da pojačam. Ja bi ostavio gotove tekućine takve kakve jesu, jer ako ih budeš dodavao, onda moraš čekati da sazore i nije više to to... teško je odrediti mjeru za dodati u već gotovu tekućinu, vjeruj mi, imam iskustva... Ako se atty više ne grije pretjerano, onda je to to... Shaka Zuluf je napisao: Samo mi nije jasno u čemu je fazon, kako mogu biti toliko gušće a imaju manje VG-a. Npr na 801 atiju Inawerine daju baš mnogo pare, ali je i tu problem sa gustinom: kada kapljem u ketridž, moram kap-dve pa sačekati malo dok se ne spusti kroz sunđer. Ove FA skliznu po 15-20 kapi odjednom, bez problema. Ili su u Inaweri smrdali mjeru, pa ti poslali 80% VG-a ili talijani lažu još jače nego što sam mislio, ali njihova sigurno nema 40% VG-a! Probao Tradicional i ne paše mi, samo Velvet koristim... mada mislim da i tu ruknu 40% vode... Tko zna, ah nitko ništa ne zna... krhko je znanje 
_________________  Devils Marble EVO, Nautilus Oddy klon, Hercules... ipv Mini, Kaya lite v2+ klon
|
|
 |
|
 |
|
CHROMEX
|
Naslov: Re: PG-VG dilema Postano: 19 kol 2011 17:27 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 03 ožu 2011 14:26 Postovi: 2515 Lokacija: Black Darling
|
Ne znam za eGo atty, ali svi ostali, 510,901,RN4075 mi se slično ponašaju sa Zarom.Nikad nisam uzimao nigdje gotovu bazu.Daklle ovako sam bar siguran što sam smiješao.U stvari i dao sam dosta moje tekučine eGo-istima, tu je slično. Dakle mali savjet: uzimati posebno PG,VG alkohol.Nikakva voda, nije dobra ni u cipelama pa zašto bi valjala u tekučinama.Naravno receptura po želji, ali meni se pokazalo 80-20 (pg-vg) i cca 5 kapi 98%alkohola na 10 ml.kao najbolje rješenje. Da PG ne daje dovoljno pare sam, tu ste u zabludi.Neko vrijeme sam pario čisti PG i nema velike razlike.VG stavljam samo zato da zgusnem tekučinu, da ne curi iz atty-ja. 
_________________  Sve što sastaviš raspadne se prije ili poslije
|
|
 |
|
 |
|
msismano
|
Naslov: Re: PG-VG dilema Postano: 19 kol 2011 18:14 |
|
|
CHROMEX je napisao: Ne znam za eGo atty, ali svi ostali, 510,901,RN4075 mi se slično ponašaju sa Zarom.Nikad nisam uzimao nigdje gotovu bazu.Daklle ovako sam bar siguran što sam smiješao.U stvari i dao sam dosta moje tekučine eGo-istima, tu je slično. Dakle mali savjet: uzimati posebno PG,VG alkohol.Nikakva voda, nije dobra ni u cipelama pa zašto bi valjala u tekučinama.Naravno receptura po želji, ali meni se pokazalo 80-20 (pg-vg) i cca 5 kapi 98%alkohola na 10 ml.kao najbolje rješenje. Da PG ne daje dovoljno pare sam, tu ste u zabludi.Neko vrijeme sam pario čisti PG i nema velike razlike.VG stavljam samo zato da zgusnem tekučinu, da ne curi iz atty-ja.  Gledam da se rješi caka za tekući nikotin. Pa će vjerovatno uskoro i u Rvata oživit proizvodnja tekućine. Chromex, tebe zovemo za pisanje recepta u kućni labos 
_________________ Pluća su sada ko' u male bebe...
|
|
 |
|
 |
Sada je: 22 sij 2026 10:36. | Zadnji put si ovdje bio: 22 sij 2026 10:36. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot*, spider i 10 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |