Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 26 sij 2025 13:54. Sada je: 26 sij 2025 13:54.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 42 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Preporuka tekucina
PostPostano: 06 lip 2017 16:39 

Rick Grimes je napisao:
Pozz, može li netko preporučiti neku dobru gotovu tekućinu s više PG-a u sebi (npr. 70/30 PG VG, po mogućnosti duhansku) ? :)

Još sam u fazi isprobavanja što mi valja, a što ne, a gledam npr. ponudu u MTM-u i drugim trgovinama, večina tekućina je ili 70VG/30PG ili 50/50.

dobrih? pa baš i ne :zu: ove dobre dolaze u PG/VG omjeru 30/70 :D ako koristiš taj nautilus, bez problema možeš koristit VPG 50/50 tekućine. a tu ti je već izbor dosta veći. u ovom PG/VG 30/70
omjeru sam dosad naletavao samo na šrot

kod omjera 50/50, već možeš nać KTS duhanske koje su uglavnom vapingzone/meiwei okusi u originalu, tu odabereš recimo desert ship, cohiba, french pipe, cherry cigar, island tobacco, old captain, dunhill, 555 i nešto će ti se već svidjet. http://parionica.hr/
ako ti atomizer guta slučajno VG/PG 70/30 tekućine, kontaktiraj člana foruma Fek0, jeftiniji i bolji miksevi viewforum.php?f=115 i vidi s njime dal ti može smješat s tom bazom kojom ti oćeš.

treća opcija je nabavit bazu i arome i mješat sam

Povratak na vrh

PostPostano: 07 lip 2017 12:30 

buje3000 je napisao:
Rick Grimes je napisao:
Pozz, može li netko preporučiti neku dobru gotovu tekućinu s više PG-a u sebi (npr. 70/30 PG VG, po mogućnosti duhansku) ? :)

Još sam u fazi isprobavanja što mi valja, a što ne, a gledam npr. ponudu u MTM-u i drugim trgovinama, večina tekućina je ili 70VG/30PG ili 50/50.

dobrih? pa baš i ne :zu: ove dobre dolaze u PG/VG omjeru 30/70 :D ako koristiš taj nautilus, bez problema možeš koristit VPG 50/50 tekućine. a tu ti je već izbor dosta veći. u ovom PG/VG 30/70
omjeru sam dosad naletavao samo na šrot

kod omjera 50/50, već možeš nać KTS duhanske koje su uglavnom vapingzone/meiwei okusi u originalu, tu odabereš recimo desert ship, cohiba, french pipe, cherry cigar, island tobacco, old captain, dunhill, 555 i nešto će ti se već svidjet. http://parionica.hr/
ako ti atomizer guta slučajno VG/PG 70/30 tekućine, kontaktiraj člana foruma Fek0, jeftiniji i bolji miksevi http://vaperclub.org/viewforum.php?f=115 i vidi s njime dal ti može smješat s tom bazom kojom ti oćeš.

treća opcija je nabavit bazu i arome i mješat sam

Našao sam Liqua turkish tobbaco, to je navodno 50/50 pa ću to probat. Dosad sam pario Infamous Vstard (70VG) i okus je dosta prigušen (1.8ohm grijač, 10-14W), ali nema dry hit-a i pare ima dosta. Vjerojatno ove tekućine sa više VG-a u sebi imaju jači okus na sub-ohm setovima na 20+ vataži. Ali još uvijek sam pleb, tak da će ta oprema malo pričekati :zu:

Povratak na vrh

PostPostano: 07 lip 2017 14:04 
Moderator

nema veze sa sub-ohm tankovima, već vg ubija aromu

Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant

Povratak na vrh

PostPostano: 07 lip 2017 15:56 

Ak ti dobro guta vg/pg 70/30 onda mozes i na mtmu uzet vapingzone tekucine, one koje sam ti preporucio otprilike glase za najbolje od vapingzonea. 40kn za 30ml je prihvatljiva cijena. Da ispravim sam sebe,krivo napisao, srot tekucine su uglavnom u omjeru pg vg 70/30.

Probaj i cuban cigar od lique, nekad sam se davio u tom.

Nije receno da ce ti se svidit parenje na kako ti kazes 20+ W. Okus jes nesto bolji al je razlicit nacin parenja. I potrosnja tekucine dosta raste tako da je u tom slucaju neisplativo kupovat tekucine

Povratak na vrh

PostPostano: 11 ruj 2017 18:46 

Pozdrav ljudi, nova sam i ovom svijetu, i na ovom forumu :D
Vec sam krenula u muckanje svojih tekucina, baza pink mule70VG/30PG+journey arome. Svidja mi se Spirit, ali kokos se jako osjeti i nije mi za cjelodnevno konzumiranje :D bilo bi bas zgodno kada bi mi preporucili nekakvu aromu za muckanke, klasicnog blagog duhana,nekakav usa mix... inace parim 12mg, joyetech ego aio je u pitanju.

Povratak na vrh

PostPostano: 11 ruj 2017 20:01 

usa mix nisam probo al eto mali doprinos jednog duhanđije
roar of the six lions od journeya je dosta lagana duhanska.... toliko lagana da je ni ne osjetim :D na 10%
pa recimo vanilla for pipe od inawere - 3-5%
coumarine pipe od flavourwesta na 8-10%
coumarine pipe od mount baker vapora ako je još imaju na stranici.
gold ducat od inawere 3-5%
u ovima je blaga nota duhana
ma svaka duhanska može bit lagana, ako malo arome staviš :D

malo jače izražen duhan, onako, reski, je recimo Soho od flavourarta - 1-4%.
old captain od meiwei na 2-2.5% - pipe tobacco sa primjesama čokolade. bolje 2% da bude lakša

cigar passion od flavourarta treba probat - mješat na 1 do 1,5%

sve ove trebaju stajat bar 3 tjedna, osim soho, to možeš dat 3-4 posto i parit odmah ili 2 % i čekat mjesec dana.

ako voliš reski duhanski štih, baš da malo jače podsjeti na cigaru - 7leaves od flavourarta 1-2%, black cat od inawere - duhan s višnjom - 2-4%

ako voliš fine duhane, french pipe od meiwei je dosta aromatična (na 2.5%)kao i navedeni cigar passion pa ga staviš manje % i bude lagana
duhan od vaperske škvadre mi je u zadnje vrijeme odličan - orašasti štih mislim da lješnjak, duhan, kava i primjese meda u pozadini. neš ga ni osjetit na AIO. preporuka je 10% al možeš i manje, samo pazi lješnjaci se dosta osjete, tak da ak ti nevanja ta komponenta onda zaobiđi
od journeya mi je fenomenalan schrodingers liquid - kava, duhan, pipe tobacco - dosta aromatična tekućina
-II- chamberlain - podsjeća na french pipe s dozom nekog alkohola tipa fini rum

ovre zadnje su dosta aromatične na 10% koliko je preporuka, al ako zamješaš na manje % ne bi trebalo bit.

Povratak na vrh

PostPostano: 11 ruj 2017 21:01 

Uzela sam Journey sample box i dobila sljedece arome:
Mana potion
Roar od the six lions
Grampas cream
Spirit od the woods
Schrodinger

Vecina ovoga mi je pre slatko i pre aromaticno za cjelodnevno parenje. Spirit mi je najbolje sjeo, bas je poseban, ali opet-ne za svaki dan, i ne za cijeli dan. Roar of the six lions je nekako najblizi onome sto zelim, dakle klasicni, lagani, fini štih duhana, bez nekih napadnih dodataka. Imam osjecaj da bi bio sasvim ok za cijeli dan na neki duzi perion. Sve u svemu, sigurno cu smuckati vece doze ova dva, kao i sada u ovom probnom pakiranju, na 10% u omjeru baze 70/30.
Napomena na vrlo vaznu stvar, tekucine su miksane prije tjedan dana, znam da im treba barem 30 da odstoje kako bi dobila ono sto one ustvari jesu, ali mislim da se vec sada osjeti sto bi mi pasalo a sto ne. Ispravite me ako sam u krivu... ipak sam pocetnik :D

Povratak na vrh

PostPostano: 11 ruj 2017 21:31 

Ja bi ti preporucio da rotiras okuse. Ja to tako rabim da isti okus ne koristim duze od 2 dana, izgubi se dosta okus vec drugi dan i onda pauza od tjedan dana. Nakon tjedan dana pauze tekucina opet ima puni okus. Grampa cream mi dost dobar kad se cigare zazelim. Spirit je dobar al to po meni nije duhan nego desertna tekucina

Povratak na vrh

PostPostano: 11 ruj 2017 23:17 

Kakva su iskustva s momoa pleasure i t-juice usa silver?

Povratak na vrh

PostPostano: 12 ruj 2017 13:02 

Beze je napisao:
Uzela sam Journey sample box i dobila sljedece arome:
Mana potion
Roar od the six lions
Grampas cream
Spirit od the woods
Schrodinger

Vecina ovoga mi je pre slatko i pre aromaticno za cjelodnevno parenje. Spirit mi je najbolje sjeo, bas je poseban, ali opet-ne za svaki dan, i ne za cijeli dan. Roar of the six lions je nekako najblizi onome sto zelim, dakle klasicni, lagani, fini štih duhana, bez nekih napadnih dodataka. Imam osjecaj da bi bio sasvim ok za cijeli dan na neki duzi perion. Sve u svemu, sigurno cu smuckati vece doze ova dva, kao i sada u ovom probnom pakiranju, na 10% u omjeru baze 70/30.
Napomena na vrlo vaznu stvar, tekucine su miksane prije tjedan dana, znam da im treba barem 30 da odstoje kako bi dobila ono sto one ustvari jesu, ali mislim da se vec sada osjeti sto bi mi pasalo a sto ne. Ispravite me ako sam u krivu... ipak sam pocetnik :D

Pre slatka i pre aromatična mi je skoro svaka tekućina, no kada radim prvi put neku tekućinu držim se preporuke, recimo za Schrodinger preporučeno vrijeme stajanja dva mjeseca, preporučeno doziranje +/- 10%. Dok čekam da tekućina "sazrije" s vremena na vrijeme ju probam. Nekome je tekućina dobra nakon tjedan dana, nekome nakon mjesec dana, ali kuhar koji je kreirao aromu zna zašto preporuča dva mjeseca pa mu ja vjerujem. Duhanskim i kompleksnim aromama treba dati vremena da sazriju. Nakon dva mjeseca probam tekućinu pa ako je pre slatko i pre aromatično dodam malo baze i uživam u :kinta: bevandi ili gemištu.
Jedan dan u tjednu postim i parim samo bazu. Da se ne zasitim nekom aromom u dnevnoj roataciji imam nekoliko atija sa različitim aromama, ali... neke ipak koristim više, pa mi nakon par dana čula otupe. Zato jedan dan samo na bazi radi čuda.

Povratak na vrh

[ 42 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: