Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 14 stu 2024 16:03. Sada je: 14 stu 2024 16:03.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 62 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Zašto je forum otišao u kukija, i šta napravit da izađe.
PostPostano: 18 sij 2017 10:00 

To onda dolazi novi problem.

Po kojim kriterijima, šta maknuti, šta ostaviti.

Nisam novi na forumima (krenuo 1998.), ali ovaj mi je jedan od naj nepreglednijih. Tu je samo pitanje organizacije tema. Trebalo mi je dosta vremena da se snađem, a i još uvjek ne nađem od prve kaj tražim.

Ovo je dobra tema da se složi neki drugi koncept, ako se gazda slaže s tim.

Osnovno pravilo kod prezentacija, a to vrijedi i za organizaciju foruma, je da se grupira po višekratniku broja tri.
Znači top izbornik treba sadržavati 3, 6 ili 9 ključnih tema na početnoj stranici. Svaka tema može imati 3, 6 ili 9 podforuma i ne više od 3 u dubinu.
Sekcija za reklame i predstavljanje firmi može ostati kakva je, izdvojena vidljivom barijerom.

Ja bih to organizirao ovako:

Općenito:
Ono kaj je i Who U R prebacio tu.

Forum:
e-cigarete - recenzije
- korištenje
- liquid
- e-cigarete
- mod - baterije
- dijelovi i oprema

e-cigarete i zdravlje

Pero d.o.o (bih preimenovao u kupi-prodaj, dućan ili nešto slično)
- kupnja (mod, atomizer, tekućina, ostalo)
- prodaja (mod, atomizer, tekućina, ostalo)
- zamjena (mod, atomizer, tekućina, ostalo)

Binaries (promijeniti naziv u nešto tipa "Kako što izgleda")
Tu će biti najviše posla jer ima unutra recenzija, koje bi tbale pod recenzije i samih informacija.
Podforumi kako jesu.

Test

Miščafla (ili neki odgovarajući naziv, svima razumljiv - nismo svi kajkavci).

Evo, osnova je tu, sada treba komentirati. Komentar tipa "to ne valja" bez argumentacije ili davanje boljeg prijedloga je odraz neozbiljnosti (da ne kažem bahatosti).
Zato, ako želimo nešto napraviti po tom pitanju, konkretni prijedlozi su "pod obavezno".

Završnu riječ, naravno, ima gazda.

Povratak na vrh

PostPostano: 18 sij 2017 11:36 
Moderator

ZgKrešo je napisao:
Ok, OK... ja sam nekulturan pa se ne bi predstavio :D :hihi: i sad ste me skužili :jvas:
Na forumima gdje ja zalazim/gdje sam zalazio ne postoje takve predstavljajuče teme... u konačnici ponovo pitam u čemu je poanta? Jel itko zna tko sam ja... ja nemam poima tko je bilo tko od vas i niti ne zalazim na taj podforum gdje se novi prestavljalju ali OK, to je još i najmanji problem. U stvari i nije problem ali volim dramiti prije prve kave :D

Ok grijač - atomizer isti kurac. kad dođem na štand u awenue kad tražim grijač ili atomizer dobijem istu stvar :D

I za kraj a tiče se toga kaj si me citirao... nikad ne podcjenjuj moć ljudske lijenosti :D
Lakše je otvoriti temu nego iščitavati 23 stranice u nadi da će tamo negdje biti rješenje za konkretan problem i to je normalno i u ljudskoj prirodi...

No u nečemu se svi slažemo, forum treba malo pročistiti...

Ne, ne dobiješ istu stvar. Grijač je grijaći dio atomizera. Atomizer je atomizer.
Gotovo na svim topicima o bilo čemu na forumu je u prvih par postova sve objašnjeno, ostatak od 100 stranica je sprdnja, zajebancija i razmjena mišljenja članova. Dakle...treba minuta čitanja. Toliko lijeni valjda niste kvragu...ako su ljudi postali TOLIKO lijeni, onda stvarno žalim ljudski rod i smjer u kojem on ide.

Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant

Povratak na vrh

PostPostano: 18 sij 2017 12:45 

Ok, grijač nije atomizier... istina živa :D... atomizer sadrži grijač a grijač ne sadrži atomizer :D no dobro.

Što se tiče reorganizacije mislim da su jedno 3 top teme po podforumu sasvim dovoljne... ajd 4 (ako ne idemo na 3 i njegove višekratnike)

Shema uređenja... pa recimo nešto u stilu:

1. Općenito... gdje bi se nalazilo predstavljanje, vaperske ispovjesti i možda čak i sve teme koje nemaju drite veze sa e cigaretama...

onda bi nam trebalo još i:

1. Tekućine
2. Oprema
3. Forum za početnike (svakako)

i vjerujem da je to čak to...

Tekućine i opremu možemo pocijeliti na više podforuma u stilu recenzije i kupovne tekućine (jedan podforum) i "mixanje vlastitih tekućina (drugi podforum)
Opremu možda podijeliti na baterije, atomizere i "ostalu opremu" i recenzije...

Teko nekako i tako nešto. Bitno je skratiti i dobiti na preglednosti...

Povratak na vrh

Naslov:
PostPostano: 18 sij 2017 16:25 

Ja bih ti dao ovlasti cisto da vidim kako bi ti to rijesio, da li bi bilo bolje ili samo bezze pises
Nije forum u banani nego jednostavno nije vise in, sta god radili bice isto
Nema starih clanova neko je rekao i davno mi rossi nesto prigovorio ali nije bio u pravu, nisu oni otisli s foruma sto forum ne valja nego jednostavno ih vise ne zanima
Imam 2 ista moda i 2 ista atija, nasao tekucine povoljne i kupim jednu i parim je mjesec dana, uopste je ne mijenjam, znaci ne zanima me nista novo
Na forum dolazim svakodnevno vise radi tema koje nisu vezane za el cigarete

Povratak na vrh

PostPostano: 18 sij 2017 16:49 

Hvala lijepo ali ne tražim ovlasti... mislim sve više i više ljudi prelaze na e cig pa bi samim tim trebalo biti sve življe... a ne obrnuto...
No jedno čišćenje nebi škodilo, i vjerujem da ne bi uzelo puno vremena...

Povratak na vrh

PostPostano: 18 sij 2017 17:25 

Naucio sam se na forum kako izgleda i di je sta. Da se ide mjenjat po ovom prijedlogu izgubio bi se odmah. Nek se oludi uce di je sta ko sta sam se i ja ucio. sta sad ic mjenjat nesto di se snalazimo. Stare teme ne ni brisao, ovako, kad nemam,sta radit odem procitat kako je nekad bilo :D ima tu pocijesni aspekt.
Predstavljanje... pa zgodno je napisat od kud si da se kozes s nekim nac i kako ti se mogu stvari objasnit na kavi. koliko paris zato dal da ti se obracamo kao pocetniku ako vec nesto pitas ili moEmo pricat jezikom parioca. Neki interesi se mogu rec, recimo kad netko dodje na chat da mozemo o necem i pricat.

Povratak na vrh

PostPostano: 18 sij 2017 18:39 

buje opet si pijan

http://goo.gl/A9lj9A

Povratak na vrh

PostPostano: 18 sij 2017 19:00 

gađam slova na mobu pa ni ne gledam ak falim :D

Povratak na vrh

PostPostano: 19 sij 2017 09:36 

"To smo oduvijek tako radili" ili u ovom slučaju "to oduvijek ovako izgleda" :D

Povratak na vrh

PostPostano: 25 sij 2017 11:17 

Poz svima,
Kao novi član foruma i netko tko se cijeli život bavi IT-jem bih htio istaknuti da nije problem niti u vama, niti u sadržaju.
Problem su primarno ljudska glupost i lijenost. Koliko god me phpBB vraćao u djetinjstvo i lijepe forumske uspomene, mislim da je on prva stvar koja će odbiti nove korisnike. Iako je kao tehničko rješenje ok, konceptualno i dizajnerski je katastrofalan u današnje vrijeme eksplozije socijalnih mreža. Facebook je mjesto gdje korisnik ima dostupan sav sadržaj koji ga interesira na jednome mjestu, svaka tema u svemiru je dostupna kao zaseban i jednostavan "chat", dok je ovaj forum odvojeni tematski sajt sa svojim setom pravila. Ljudi se danas ne žele potruditi oko dobivanja željenih informacija, sve mora biti na dlanu, i jako ih je strah da će im IQ porasti za par bodova ukoliko se od njih bude očekivalo da se drže određenog seta pravila i procedura prilikom pribavljanja informacija.
A forum je upravo to čega se oni najviše boje, mjesto gdje je zajednica puno "intimnija" i gdje se treba potruditi, educirati, istraživati i socijalizirati.
Jedno vrijeme sam koristio Facebook dok nisam zbog njega počeo mrziti hrpu ljudi koji su mi inače bili skroz OK...nabijem sve te socijalne mreže na kurac, jer ljude zapravo čine asocijalnima u stvarnom životu i svakom kretenu daju spotlight.

Samo primjera radi, nedavno sam dobio sljedeću prijavu za posao u sklopu javnog natječaja za novo radno mjesto u firmi:

Molba
Imam iskustvo pola godine samostalnog rada u smjeni u kafiću, komunikativna sam. Nisam uspjela upisat Akademiju likovnih umjetnosti i moram nešto radit dok to ne uspijem. Spremna sam naučit sve što još ne znam i ne tipkam puno po mobitelu, kad se radi, radi se. Ako vam odgovaram slobodno me zovite bilo kad, broj je u priloženom životopisu.

Pozdrav
Marina ****

Naravno cura je '96 godište... imam još hrpu prijava od klinaca između 18 i 23 godina i to je faking nevjerojatno. Em su nepismeni, em bubetaju takve gluposti da ne znaš jel bi se smijao ili plakao. Kog boli ona stvar koliko ti tipkaš po mobitelu? Jesam ja retardiran ili je situacija toliko u banani da je potrebno takve stvari naglašavati poslodavcima?
Kako od njih očekivati da će kreirati account na nekom forumu i pročitati FAQ?
Nemoguća misija.

Ako nije na fejsu, nije se ni dogodilo.

Povratak na vrh

[ 62 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: