Eto, da ukratko podijelim loše iskustvo sa vama.
Babica me sili već 2tj. da otiđem prodati nešto zlata..(5-6 zlatnih zubi,2 naušnice) . i zaputim se ja danas u Varaždin to riješiti..
1. zlatar napravi procjenu oko 1500kn. veli još je gore nešto zubi, pa kad se to odstrani ispadne oko 1500kn

, nemoj se ljutiti ako sam te zakinuo za 100-150kn. to je moja procjena.. možda ću ja bit tih 100kn na dobitku a možda ti.. Velim mu da idem pogledati još par zlatarna, pa ako je njegova ponuda najbolja, vratim se..
2. zlatar veli da moram doma odstraniti zube od zlata, te da nek dođem.. fino mi objasni kak se to dela, i nek to napravim... ja se uredno zahvalim te pođem dalje..
3. dođem u auro domus.. pitam gospodičnu da neka procjeni koliko bi mogao za to dobiti.. veli ona da mora skidati zube dole da bi procjenila.. Ja: pa puno vam mušterija dolazi, pa valjda možete procjeniti bribližno... ONA: ne nemogu, moram odstraniti.. i ja sam popustio. ona to ispod stola odstrani klještima te mi trži neke šeflje... ok stavi ona na vagu. veli 600kn. :O Ja ju pitam dal se zaj..ava?? velim joj da je jedna zlatarna ponudila 1500kn i na to ona pocinje računati i veli da mi može isplatiti 1100kn. Pa halo.. kaj smo na placu kaj bumo licitirali za cijenu? pa kak možeš podići skoro duplo cijenu iz ničeg?? ona je samo nešto zmumljala.. na to sam ju pital da kaj košta to čiščenje i otišao kod prvog zlatara.
1. zlatarna. covjek veli da je dosta "očarupala" zube, te da nije siguran koliko je još zlata ostalo kod gospođe.. jer je nije odstranila zube kak treba.. on to stavi na vagu, pred menom sve ispiše, izračuna i daje mi 1300kn. naravno prihvatio sam tu cijenu. i popričao sa zlatarom i on je rekao kako se dosta ljudi žali na auro domus.. da opelješuju ljude..
Trebao sam nakraju otići do gospođe i uzeti podatke, te ju prijavit.. no neda mi se sad navlačiti radi 200kn. a ona sed vjerovatno masti brk i smije mi se..
Sve u svemu jako neugodno iskustvo :/