Dakle družimo se peti dan i mislim da je vrijeme da napišem nešto o novoj akviziciji.
Malo o speckama (c/p):
Material : Stainless steel
Thread Type: 510
Product weight : 0.100 kg
Package weight : 0.180 kg
Product size (L x W x H) : 2.3 x 2.3 x 8.0 cm / 0.9 x 0.9 x 3.1 inches
Package size (L x W x H) : 10 x 10 x 5 cm
U početku bjaše riječ:Mili moj.... Kaj sam se nauživao metalnog uljastog smeća. Ok, sam sam si kriv, odma' rek'o idem ja to oprat.
I tako prvo pa drugo, treće.... devetstosedamdestosmo pranje.... i dalje isto. OK!!! Zamjenil bum pamuk, ko zna kakva je ovo vata kaj sam .... hm... OK. Stavim Muji nutra, a ono i dalje isto. Coil!!! Premotam provjereni kanthal, složim, opet isto. Sad sam već frustriran. I nekim slučajem naletim na lika na YT kako objačnjava kurenje šarafića. Spalim - niš. Opet - niš. Reko idem ja to dok se ne zacrveni pa u hladnu vodu. I tako ja njih zažarim i bacim u šalicu s vodom. Nemrem opisat kaj je sve opalo s njih. Zvadim van kad ono boja neka, kao naftalinke iz doba pikula. Cool.
I onda je ljubav počela.
O problemima s poteškoćama....Osim prvotnih problema s okusom koje sam riješio spaljivanjem šarafića nikakvih problema. Pare da to nije istina, neki bi se "tvornički" subomci mogli sakriti. Okus predivan. Setup mi je single coil na 1.3 ohma i Muji pamuk.
Liquid control:Dakle jednostavno je. Zašarafiš poklopac i u kombinaciji s visinom košuljice reguliraš koliko juicea ide na pamuk. Jednostavno, zar ne.... Malo morgen! Navoji su toliko perfektni da u free rollu možete puhati i zategnuti poklopac. Kad dimnjak s o-ringom uđe nutra (a i on se steže na navoj) nema teorije da ostane zamišljena visina.
Bez obzira na to ako je zategnut do kraja pari ko mutavo tako da ne kontam baš kaj bi s još liquida... Eventualno uzrokovao spitback. Tako da ovo i nije neka zamjerka.
Završna obrada:Skoro pa polirano. Navoji perfektni i ništa ne curi. Preporuka je definitivno prije upotrebe malo namazati sve o-ringove s malo tekućine jer bi mogli zapeći.
Stane cca. 5 ml tekućine, meni dosta za cijeli dan. Pyrex tank je svakako pohvalan. U paketu je i PVC, ali ga ne koristim.
Sadržaj kutije:Taifun GT 2 s moontiranim glass tankom + PVC tank + Mali križni + Dva coila 0.8 ohm + set svih o-ringova
Curi li to majstore?Nikad ni kapi, čak ni kondenzat.
Lova:25 američkih novaca
Ocjena:9/10 (samo zbog onog žiFčanog kurenja šarafa na početku priče)
Kupio bih ga ponovo?Definitivno.
I na kraju youtube video istog proizvoda: