Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 12 ruj 2024 12:20. Sada je: 12 ruj 2024 12:20.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 398 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 36, 37, 38, 39, 40  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Baterije
PostPostano: 02 sij 2018 13:08 

dado_ je napisao:
Ako će se koristiti samo na SVD 2.0 (DNA 20 chip), odnosno max do 20W, preporučam ti http://juicedoctor.eu/hr/baterije/1163- ... h-67a.html
Na tim manjim snagama ima najveći kapacitet (bar od onih koje sam ja isprobao, a probao sam dosta), a i dugo traju, odnosno ne smanjuje im se puno kapacitet tijekom višekratne uporabe odnosno ciklusa punjenja/pražnjenja

Ako se misli koristiti na više od 20W (u nekom drugom mod-u) onda si uzmi http://juicedoctor.eu/hr/baterije/1158- ... h-20a.html

isto imaju dosta velik kapacitet, a pogodne su i za korištenje na većim snagama

Zahvaljujem na odgovoru.
Znači ništa od navedenog nego nešto četvrto.
Tako sam i mislio, pa reko bolje da pitam one koji koriste.

Ne planira mijenjati mod. I ovo je previše za nju. Potpuno nezainteresirana za bilo kaj kaj treba raditi više od točenja tekučine, punjenja baterije i povremenog mijenjanja grijača (i to je bolje nego cigareta).

Razgovarao sam ja sa njom o svemu ali ništa dalje od navedenog.
Do sada je bila na Aspire BVC-u i vision spineru i ne dolazi nista drugo u obzir.
Spinner ima jednu tehničku grešku. Jedan mali vijak na vrhu počne popuštati te se počne gubiti kontakt. Nakon stalnog pritezanja odu svi navoji. Baterija još radi ali nemože se više koristiti (ima ih jedno 4-5 kom).
Jedva sam ju ubjedio da pređe na nešto na čemu može mijenjati baterije. Oni četvrtasti modovi nisu dolazili u obzir.
Sada smo ovdje na SVD-u i samo da ustalimo baterije i to je onda za jedno vrijeme to.

Još jednom hvala na pomoći.

Imaš možda neku informaciju koliko bi mogla držati ova baterija kod redovnog parenja?
Hoće izgurati barem jedan dan?

Povratak na vrh

PostPostano: 02 sij 2018 14:22 

Ova Panasonic kad je nova mi je izdurala bar 5 ml tekućine, isto na SVD 2.0 na Kayfunu lite na nekih 9-12 W. Ako ne troši više od 5 ml, trebala bi ti izdržati, no ovisi i o snazi na kojoj pari, a i o atomizeru
SVD 2.0 mi je bio prevelik i pretežak za nositi okolo, tako da nikad nisam pario cijeli dan isključivo samo na njemu (još i sad volim doma se zavaliti i pariti na ovu "štafetu", stvarno je neuništiv mod, a nekako mi ta DNA 20 ima poseban gušt parenja na starijim MTL atomizerima) pa ti ne znam točno reći, no ova Panasonic drži primjetno duže na malim snagama od drugih baterija koje sam imao

Povratak na vrh

PostPostano: 02 sij 2018 14:40 

Istina SVD 2.0 je "štafeta".
Prvo me dobro izvređala, a sad se ne odvaja od njega.
Veli da je dobar i u samoobrani :angry_shake:

Jačinu drži za sada na 11 W (mjesec dana).
Mislim da je tu negdje oko 5-6ml dnevno.
Sada ima ovaj Eleaf GS Air koji je kapaciteta oko 2,5 ml i dopunjava ga barem jednom nekad i dva puta ali ga ne isprarzni do kraja (čudo grijač još drži četvrti tjedan, ali ide kraju. Veli da će uskoro zamjeniti).

Sada kada stigne Nautilus sa 5 ml onda ćemo vidjeti dali je jedan tank taman za izgurat dan.
Još ako i baterija izgura to je onda to. Dnevna doza u jednoj štafeti i malo mira za mene :sanja:

Do sada je bio problem čim bi baterija pala ispod pola trebalo je mijenjati. Tako da mislim da bi sa ovom Panasonicovom baterijom dobila na konstanti i trajnosti.

Povratak na vrh

PostPostano: 02 sij 2018 15:00 

Hobit je napisao:
...
Do sada je bio problem čim bi baterija pala ispod pola trebalo je mijenjati.
...

To ti je znak da je baterija dotrajala, takve odmah u reciklažnu kutiju
Inače ti je rok trajanja takvih baterija cca 300-400 ciklusa punjenja, nakon toga se počne osjetiti pad kapaciteta, na nekima više, na nekima manje, a krajnje je ovo što se tebi dešava.
U prosjeku godinu - godinu dana intezivnijeg korištenja, nakon toga ove bolje ostavim za korištenje u LED ručnim svjetiljkama i eventualno neku "rezervu", a ove slabije u kutiju za reciklažu baterija, nije velika investicija promjeniti nekoliko baterija svakih godinu - godinu i pol ;)

Povratak na vrh

PostPostano: 02 sij 2018 20:42 

ove 3400 mAh panasonic koristim već 3 godine i svakako su za preporučit. na tim snagama do 12W ih i ja koristim i izdrže cijeli dan. dakle nekih 6-8ml na dan. ako ćeš ih isključivo koristit tako, onda uzmi to. ja parim na 8.5W i 1.55 ohma i taman dan izguraju, dok kad koristim LG HG2, to su ti ove enercig, moram predvečer mijenjat bateriju. al ove enercig su pogodne za veće snage i za to su i napravljene. imam i jedan par ovih panasonicovih stare cca 4 godine i i dalje izdrže nekih 4-5ml. Dakle, izdržljive su. sve šta ti je dado napisao, i objašnjenje, to stoji.
SVD je odličan mod. nautilus je dobar izbor.

uglavnom, što ti je grijač sa više ohma, to manje A (ampera) vuče baterija i sporije se prazni.

Povratak na vrh

PostPostano: 03 sij 2018 07:39 

Odlično zahvaljujem na pomoći puno ste mi pomogli

dado_ je napisao:
... nakon toga ove bolje ostavim za korištenje u LED ručnim svjetiljkama i eventualno neku "rezervu"...

Ta Samsungova je inače iz laptopa gdje je komplet bateterija otišao, a ovu ja koristim u LED svjetiljki.
Ima jedan par novih "čunga lunga" ali te su još gore od Samsungove stare tako da nisu vrijedne spomena.
Ako ništa drugo imam rezervne baterije za svjetiljku.

buje3000 je napisao:
SVD je odličan mod. nautilus je dobar izbor.

uglavnom, što ti je grijač sa više ohma, to manje A (ampera) vuče baterija i sporije se prazni.

Pošto očekujem da Nautilus stigne svaki dan (naručeno 12.12.2017. iz kine) sada si me malo smirio.
Grijači su joj 1,8 Ohm-a i to joj najbolje paše. 1,6 joj je na granici (ne voli previše pare) tako da za sada nema straha da prelazi na jače snage.

Još jednom hvala na pomoći.
Riješili ste mi veliku nedoumicu.
Danas ću naručiti ovu Panasonic (tako da je vjerojatno mogu podići kad idem s posla), isprobamo ju par dana pa ako se pokaže kako ste ju opisali, uzimamo još jednu da ima za mijenjanje.

Neću vas više gnjaviti.
Neka se malo zabavlja sa novitetima, a onda ću je pokušati prebaciti na ručnu izradu grijača.
Navodno da se grijači za Nautilus mogu prerađivati pa mi, za početak i probu, to može biti za ubijanje dosade i testiranja.

Veliko HVALA

Povratak na vrh

PostPostano: 03 sij 2018 11:29 

za prerađivanje bi ti ja preporučio nabavit atomizer za prerađivanje - RBA. lakše je i deck je veći, manje prtljanja. preporuka SXK Doggystyle 2k16. na fasttech.com je 10$ nakon upotrebe coupon koda MAP. puno bolji okus, bolji udar na grlo i više pare od nautilusa

Povratak na vrh

PostPostano: 04 sij 2018 23:56 

Čitam ovu temu i onda se sjetim da mi u ladici stoji HP Probook koji je u penziji a baterija je korištena svega 3 puta kad je nestalo struje što znači da je praktički nova. Unutra sam našao 8 komada LGABB41865 od 2600 mAh. Jel le to može koristiti u modovima?

Povratak na vrh

PostPostano: 05 sij 2018 00:04 

Ne bi ti to preporučio :-)

https://www.diypowerwalls.com/printthread.php?tid=1789

Povratak na vrh

PostPostano: 05 sij 2018 00:12 

Znači nemam sreće.

Povratak na vrh

[ 398 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 36, 37, 38, 39, 40  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]