Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 14 lis 2024 05:12. Sada je: 14 lis 2024 05:12.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 32 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: O atomizerima, aromi i još koječemu 2016
PostPostano: 02 vel 2016 19:24 

dugačak i :dobar:
ali se ne slažem. da su ljudi (ne mi laici koji samo promjene setup i par manjih izmjena) mislili tako stalno parit na 5-10W sa otporom 3.9 nebi nikad bilo žice deblje od 0.2, twisted, clapton...
svaki početnik počne sa tim otporima na CE4, Evod... uglanom da to i ne zna i to uglavnom jer su baterije od 900mah i sa otporom od 1.2ohm bi trajala 45min što je opet stvar proizvođača i prodavača. da sve koji su tako počeli parit to može zadovoljjit nebi bilo potrebe za modovima, za debljom žicom ni ničim drugim, sad bi koristili spiner baterije sa trunkom pare i okusa i bili sretni.

Povratak na vrh

PostPostano: 02 vel 2016 20:08 

Hvala Valter na odlicnom postu, temi. Meni nije jasno zasto se toliko fura subom, vjerovatno radi puno vece potrosnje tekucine, trebaju i proizvodjaci-prodavaci nesto zaraditi. Kad kao pocetnik dodjem do trgovca imam pocetnu opremu i skuplju koja je skoro sva za subom, bezobrazno. Gledam na poslu ljude, vecina je na subomu, gotovi grijaci, nesvidja mi se to, bez ovakvih postova i prisutnosti na forumu tesko je i dobiti neku informaciju, ljudi srljaju u glupost! Cast onima kojima se subom parenje svidja, postujem to ali pocetnici bi trebali sve isprobati a to nije nimalo lako bez vas koji dijelite svoja iskustva i pisete recenzije.
Pokusavam shvatiti zasto vam kaya ne valja!? Nekad ste je hvalili pa to je odlican atty, cak sam mislio da je ovo kaya forum ali mjenjaju se stvari.

Povratak na vrh

PostPostano: 02 vel 2016 20:59 
Moderator

tko je rekao da kaja ne valja?!

Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant

Povratak na vrh

PostPostano: 02 vel 2016 21:02 

Do jaja...Here we go again :D

Povratak na vrh

PostPostano: 02 vel 2016 21:37 
Moderator

Natrag na temu

:exc:

Povratak na vrh

Naslov:
PostPostano: 03 vel 2016 08:50 

Sve receno ima smisla. Netko je pomenuo da nebi postojala deblja zica blabla, da sad ne listam unatrag. Deblja zica a i ona tanja postoje valjda od kada postoje elektricni grijaci, to nema veze sa parenjem, niti je kantal kao zica izumljen zbog elektronske cigarete. Elektronska cigareta je izumljena da makne pusace od stetnog utjecaja svih onih smrtonosnih aditiva koji su nam servirani u smrduljama, i namjena joj je bila da bude sto slicnija pravoj cigareti, kako oblikom tako i produkcijom pare. To sto je neki mutavi amer pametno napravio kratki spoj u atomizeru koristeci neprimjerenu debljinu zice i to prozvao subohm, a ostatak stada americkih ovaca ga popusio i razvikao na sve strane, nema veze sa parenjem nego sa igranjem ruskog ruleta. Trebate vidjet na sta to lici ovdje. Ponekad mi dodje da bacim sve u 3pm kad vidim kako se ponasaju i sta rade. A subohm atomizeri su izmisljeni samo da poberu pare, nista drugo. No eto, neki ne razumiju da se time samo bespotrebno truju i bacaju novce u vjetar.

Sent from my XT1563 using Tapatalk

Povratak na vrh

PostPostano: 03 vel 2016 13:06 

Tko voli nek izvoli =)

Mene modovi privlače zbog izmjenjivih baterija, ili fiksni modovi s npr 2600mah, prikaza otpora, stanja baterije, ali ne i zbog TC. Rado bi ja to probao, ali sumnjam da bi imao živaca/volje se s time zajebavati.
Toliko stvari danas rade ti modovi, samo fali da i kolače peku i meni se sve to počinje činiti kao nuklearna fizika u koju zbilja nemam potrebe ulaziti. Uopće mi se ne da zajebavati s 5 vrsta žica, ovim onim. Nisam i ne želim biti vape entuzijast.
Ne sumnjam da je TC divna stvar i da su oblaci kul, ali ja sam ovisnik o nikotinu. Meni bitno da ima dima/pare, okusa i da ne smrdi.

I kad kupim kayfun/taifun/tileta bilo kakav drugi RTA opet ću si smotat kanthal/nichrome na 1.5-2 ohma i držat se u 6-10 rangeu. Oblaci me ne zanimaju. Mod ću kupiti zbog jače baterije i jer će mi prikazati ohme grijača da nešto ne sjebem. Ili ću kupiti 2600 mah ego bateriju i jedan unimetar. Radit će rta i na tome bez problema kao i na mehanici od 3.7V, samo mehanika nema zaštite i cutove.

Sve se na kraju krajeva svede na to - pariš na opremi koja tebi odgovara s postavkama koje tebi odgovaraju. I to je dosad pisalo u svakom reviewu i rečeno u svakom videu koji sam pogledao. Tako nije ni subohm za svakog, a isto tako ni high ohm nije za svakog. Ako ti se sviđa - go for it. Zašto ne.

Previše je to subjektivna stvar i mislim da se stvarno mora imati na umu da postoji razlika između vejpera hobista koji isprobavaju, kupuju, mjenjaju i eksperimentiraju svašta jer im je to kao hobi i vole se s time zezati i onih koji vejpaju jer su ovisnici o nikotinu koji su zamjenili cigarete s e-cigaretama. Tipa moja malenkost. =)

Idem sad dalje da se davim u KTS cinnamon cookie

Ćus!

Cubis Pro
Kayfun Mini V3 Styled

Povratak na vrh

Naslov:
PostPostano: 05 vel 2016 22:43 

@valter: dobar post, slažem se sa većinom izrečenih stavova. Problem jeste činjenica se sve više potencira gomila pare i neke preterane snage, što je najgore to se sve više gura i u početničku opremu. eGo baterije i "obični" kliromizeri stagniraju već duže vreme i ništa novo nije izašlo, npr Joye je prestao sa proizvodnjom eGo baterija... A izbacuju se kompleti koji su navodno za početnike sa grejačem od 1om ili manje a bez regulisane struje baterije.

Što se tiče eGo grejača, ne slažem se sa navedenim opisom. Običan ONE grejač (CL) i onaj predvidjen za rebuild (CLR) rade jako lepo u m2l varijanti i protok vazduha je sasvim korektan. CL traži malo veću snagu (preko 12W) inače će da grgolji, dok CLR ne - prišrafiš mu prsten za tečnost i već na 10W je mašina. CLR glave sam premotavao sa svim TC žicama i rade extra, već mesecima samo to koristim.

Što se tiče fabričkih TC glava, CL Ni od 0.20oma i CL Ti 0.40oma (koje se dobijaju u kompletu) su dobre ali jedino za d2l, otvori se AFC širom i udri. Ja sam ih koristio sa plus pinom obične glave (CL) od 1oma koja ima osetno manji otvor za vazduh, tu je stvar malo bolja i može se normalno uvlačiti, ali opet kompletan utisak nije preterano bolji.
CL Ni 0.25oma je mnogo bolja jer je rupa za vazduh manja, ali mi ni ona nije preterano sela.
Zato je CLR Ti glava od 0.50 oma šampion, samo se treba zameniti plus pin i staviti ovaj sa manjom rupom. Radi jako lepo i konstantno, dugo traje, moje iskrene preporuke.

slika

Povratak na vrh

PostPostano: 01 ruj 2016 21:55 

Svaka čast
:brav: :dobar:

WICK IT
JUICE IT
VAPE ON

Ne idi iza mene - možda neću voditi. Ne idi ispred mene - možda neću slijediti.

Povratak na vrh

PostPostano: 02 ruj 2016 02:52 

Odlican post. :cro:
Svaka cast na ulozenom trudu. :brav:

slika

Povratak na vrh

[ 32 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.