Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 20 ožu 2025 09:24. Sada je: 20 ožu 2025 09:24.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 26 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re:
PostPostano: 22 kol 2016 20:55 

vulja je napisao:
Je,al kad ides na recimo OI predstavljas svoju drzavu,a ne sebe samo,cemu onda to? Onda nitko nije osvojio medalju za drzavu vec samo za sebe,cemu onda zastava,himna?!?!

Phelps sa 15 godina:

slika

Phelps danas:

slika

Zbog kvalitetnog dopinga koji se ne može otkriti - nos i uši u špic, brada također... to je cijena ruke na prsima kod vrhunskog sportaša...

Uostalom, o kakvom olimpizmu danas pričamo? O Neymaru možda? Ili o Nikoli Svetom i reklami za čaj za cca 20 kn!?!?!?

Država mora financirati planinarenje u osnovnoškolskom programu, a ne vrhunske sportaše... sate plivanja za djecu i izgradnju školskih dvorana te cjelodnevni boravak u školama... Oleg je u pravu... neoliberalizam je odavno u sportu...

Povratak na vrh

Naslov: Re: Zanimljiv članak za razmišljanje i raspravu
PostPostano: 22 kol 2016 22:42 
Administrator

razdor je napisao:
Lemi_O2 je napisao:
Profesionalni sport je posao i tako ga treba tretirati, vrlo jednostavno.

upravo to

Aha znaci vama su Sara Kolak, Šime Fantela, Igor Marenić, Josip Glasnović, Martin i Valent Sinković profesionalci.
Da nebi bilo evo sto ste potvrdili:

Antess je napisao:
, ali bacanje koplja i 10 vrsta jedrenja za koje nisam znao ni da postoje do neki dan nebi trebali biti na leđima poreznih obveznika.

I BTW svi ovi zlatni sportasi dobivaju samo mrvice od rvacke drzave nedovoljne i za mali dio troskova koje imaju.

Povratak na vrh

PostPostano: 22 kol 2016 23:31 

Kinta je napisao:

I BTW svi ovi zlatni sportasi dobivaju samo mrvice od rvacke drzave nedovoljne i za mali dio troskova koje imaju.

dobivaju klinac od države, baš tako

ako sportaš dođe na neko natjecanje pod nečijom zastavom red je da ga i ta država sponzorira, ne vidim problem u tome, kao kad bi jedan klub stavio na sebe natpis adidas, a nebi imali ništa od toga, nema logike....tako i ovdje

Povratak na vrh

PostPostano: 22 kol 2016 23:34 

Kinta je napisao:
Aha znaci vama su Sara Kolak, Šime Fantela, Igor Marenić, Josip Glasnović, Martin i Valent Sinković profesionalci.

Pa jesu, profesionalci su, svatko u svom sportu i disciplini. Ili možda želiš reći da ja bacam koplje bolje od Sare? Nije Sara nikakvo iznenađenje za nas koji pratimo atletiku... nisu ni Fantela i Marenić, a ni Glasnović... to je jedan par čarapa.

Za drugi se apsolutno slažem s tobom, ali ni Oleg, a ni većina javnosti ne želi shvatiti jednu stvar - radi se samo o preraspodjeli... preraspodjeli s milijuna upucanih na sportsku televiziju, na oprost dugova trećerazrednim nogometnim klubovima, na gomile kojekakvih sportskih funkcionera i drkadžija, uhljeba u sportu proizašlih većinom iz bivše sofke... da su se ti milijuni raspodjelili na sportaše i trenere, možda bi danas imali zlato u košarci, a ne kukali što nemamo playa - pa nemamo ga već 10 godina i da smo ga stvarali, već bi ga odavno stvorili! Možda bi Damir Martin osvojio, a ne izgubio zlato u tom zadnjem zaveslaju... možda bi Kristina Perica danas vladala svijetom ženske atletike onako kako to radi Bolt, a ne bi se u naponu snage povukla, jer joj se zgadio i sport i država, jer si je htjela osigurati egzistenciju... ne bi me iznenadilo da tako na kraju prođe i Sara.

I da se razumijemo, nemam ja ništa protiv naših zlatnih olimpijaca, draži su mi nego svi Maminjosi i Mateše, osobito jedriličari, jer su godinama u svjetskom vrhu i svih tih godina su osporavani i o njima se ne priča uopće... ali možeš ti sad dijeliti stanove i dati milijune, dok se ne promjeni sustav... nema napretka...

Da je sustav postavljen ispravno, imali bi naši vrhunski sportaši sponzore, nebitno da li je riječ o jedrenju ili o skokovima u vodu... a ovako - političari će se malo naslikavat, podijelit koji stan, par desetaka tisuća kuna i sve će biti po starom... dok opet u svojoj opijenosti vlašću ne zaborave prijaviti nekog od sportaša za neko natjecanje... k'o da smo Džibuti...

I za kraj - po mjerilima međunarodnog olimpijskog odbora, znate li koji je najtrofejniji sport u Hrvatskoj bio prije Ria? Naravno da ne znate - isti onaj koji je i iz Ria donijeo najviše medalja - atletika! Ali po mjerilima HOO-a, atletika je tek osma u raspodjeli sredstava...

Osobno smatram da treba pročistiti sportsku močvaru i još srezati izdvajanja za HOO ali ih preusmjeriti u sportaše i trenere, a ne HOO nabiguze i Sportsku TV, kao do sada... Svi bi na državnu sisu, a ova naša ni sebe ne može prehraniti, a kamoli još i trinaest prasića...

Povratak na vrh

PostPostano: 22 kol 2016 23:50 

Kolege parioci, oprostite na riječniku, ali ovo nije ništa drugo nego još jedan kretenski tekst najobičnijeg pikzibnera (slobodna definicija ovog termina, za one koji neznaju, je čovjek koji priča /piše/ o nekoj temi kao da o njoj zna jako puno, a u stvari, nema pojma).

U svakoj normalnoj, uljuđenoj zemlji, društvo financira (amaterski) sport iz više razloga (da ne nabrajam sad koji su), kod nas je jedino problem u tome što društveno /državno/ financiranje sporta ne služi tome da se mlade ljude zainteresira za sport, da se prepoznaju i potiču pojedinci i ekipe koje imaju izgleda za vrhunske rezultate, nego uglavnom služi za uhljebljavanje 'zaslužnih pojedinaca' i političko-rodbinsko-kumskih podobnih osoba, a sportaši su tu uglavnom nužno zlo.

Iako ne pratim sport bilo koje vrste, sjećam se da je neposredno pred Olimpijadu bilo nekoliko vjesti o tome da je nastup nekih sportaša koji su izborili pravo sudjelovanja na Olimpijadi bilo upitno jer njihovi Savezi nisu imali novaca da ima plate bilo šta, a kamoli da im omoguće nakakve bolje uvjete. To govori dovoljno o kakvom sustavu se kod nas radi (ali ništa čudno, kakva država - takve i institucije, bilo bi čudno da je drugačije.

Kod nas će se teško išta poporaviti po ovom pitanju u narednim godinama, e za eventualne medalje koje pojedinci budu osvajali na Olimpijadi, biti će zaslužni samo i isključivo neki novi Kostelići i Vlašići, a ne Mateša i ostala ekipa.

slika

Zadnja izmjena: m@xym; 22 kol 2016 23:58; ukupno mijenjano 1 put/a.

Povratak na vrh

PostPostano: 22 kol 2016 23:56 
Moderator

http://www.index.hr/tema/oi-2016/prvi-% ... lem-914586

slika
slika
slika Modovi, akrilni stalci i 3D printanje

Povratak na vrh

PostPostano: 23 kol 2016 07:20 

Corto_1973 je napisao:
Kinta je napisao:

Pa jesu, profesionalci su, svatko u svom sportu i disciplini. Ili možda želiš reći da ja bacam koplje bolje od Sare? Nije Sara nikakvo iznenađenje za nas koji pratimo atletiku... nisu ni Fantela i Marenić, a ni Glasnović... to je jedan par čarapa.

Za drugi se apsolutno slažem s tobom, ali ni Oleg, a ni većina javnosti ne želi shvatiti jednu stvar - radi se samo o preraspodjeli... preraspodjeli s milijuna upucanih na sportsku televiziju, na oprost dugova trećerazrednim nogometnim klubovima, na gomile kojekakvih sportskih funkcionera i drkadžija, uhljeba u sportu proizašlih većinom iz bivše sofke... da su se ti milijuni raspodjelili na sportaše i trenere, možda bi danas imali zlato u košarci, a ne kukali što nemamo playa - pa nemamo ga već 10 godina i da smo ga stvarali, već bi ga odavno stvorili! Možda bi Damir Martin osvojio, a ne izgubio zlato u tom zadnjem zaveslaju... možda bi Kristina Perica danas vladala svijetom ženske atletike onako kako to radi Bolt, a ne bi se u naponu snage povukla, jer joj se zgadio i sport i država, jer si je htjela osigurati egzistenciju... ne bi me iznenadilo da tako na kraju prođe i Sara.

I da se razumijemo, nemam ja ništa protiv naših zlatnih olimpijaca, draži su mi nego svi Maminjosi i Mateše, osobito jedriličari, jer su godinama u svjetskom vrhu i svih tih godina su osporavani i o njima se ne priča uopće... ali možeš ti sad dijeliti stanove i dati milijune, dok se ne promjeni sustav... nema napretka...

Da je sustav postavljen ispravno, imali bi naši vrhunski sportaši sponzore, nebitno da li je riječ o jedrenju ili o skokovima u vodu... a ovako - političari će se malo naslikavat, podijelit koji stan, par desetaka tisuća kuna i sve će biti po starom... dok opet u svojoj opijenosti vlašću ne zaborave prijaviti nekog od sportaša za neko natjecanje... k'o da smo Džibuti...

I za kraj - po mjerilima međunarodnog olimpijskog odbora, znate li koji je najtrofejniji sport u Hrvatskoj bio prije Ria? Naravno da ne znate - isti onaj koji je i iz Ria donijeo najviše medalja - atletika! Ali po mjerilima HOO-a, atletika je tek osma u raspodjeli sredstava...

Osobno smatram da treba pročistiti sportsku močvaru i još srezati izdvajanja za HOO ali ih preusmjeriti u sportaše i trenere, a ne HOO nabiguze i Sportsku TV, kao do sada... Svi bi na državnu sisu, a ova naša ni sebe ne može prehraniti, a kamoli još i trinaest prasića...

vulja je napisao:
Kinta je napisao:

dobivaju klinac od države, baš tako

ako sportaš dođe na neko natjecanje pod nečijom zastavom red je da ga i ta država sponzorira, ne vidim problem u tome, kao kad bi jedan klub stavio na sebe natpis adidas, a nebi imali ništa od toga, nema logike....tako i ovdje

:plus:

sve je rečeno

ja bi volio, da država potiče izgradnju sportskih terena i u zabitima Lijepe naše, neku malo dvoranu bar, da djeca mogu igrat nogomet, košarku i rukomet i po zimi. da se potiče mlade na sport i igru kroz sport. A ne da nemaju šta drugo radit nego pušit cigare i pit pivu na klupici u parku. Imao sam privilegiju u srednjoj školi (Pazin) da smo imali sportsku dvoranu i teretanu nadohvat ruke, odmah do škole i doma. je, cugali jesmo i pušili, delali gluposti ali sport se poticao i tako, što je bilo 2 termina za učenje na dan, 17-19 i 20.30-22h, a 1 termin možeš izbjeć samo ako ideš na neki sport - ovaj večernji. teretana se poticala nakon ručka, dakle od 13.30 do 15.30 i poslije večere 19.30-20.30 tko oće. od 4 dana, izbjego bi večernje učenje 3 puta tjedno sportom. košarka pon, utorak i četvrtak nogomet, petak ideš doma. srijeda je bila najslađa - slobodna večer. cuganje i poslije pogledat film na projektoru ili igrat quake 3 arenu u informatičkoj sa 20 budala :zu: Cure su imale na tapetu nekakvu atletiku recimo to tako i nešto slično yogi, rukomet i odbojku. Prvo probao košarku i teretanu, vidio da nije za mene, pa nogomet, tu i tamo bi došo na ženski rukomet :zu: branit - golman, jel :D i meni bilo super. Trčanje na tjelesnom bi izbjego sa hrvanjem s jednim likom tak da bude ugodnije. Boksačke vreće su isto bile posatavljene. Poslije srednje jbg dvorana udaljena 20km pa odusto od toga. samo pokoji basket kad je lijepo vrijeme. i to sa hrpom ozljeđivanja jer bi igro sa retardima koji se ne žele istezat a neće ni mene čekat. nemoram ni spominjat, šta sam radio u slobodno vrijeme kasnije, cuga i rock'n roll :D . Mogo sam ja i odabrat sport kao i neki moji vršnjaci, dakle nastavit nogomet i nastavit cugat, pa vidit. ekipa se raspala, svako otišo u drugi grad, više nije fora igrat nogomet na parketu.

na kraju najljepše vrijeme nije bio faks, nego srednja.

Povratak na vrh

PostPostano: 23 kol 2016 08:13 

buje3000 je napisao:
izbjego bi večernje učenje 3 puta tjedno sportom.

znaci glavno je izbjeci ucenje, nema to veze sa sportom. ili se zalazes za totalno zaglupljivanje ionako glupe nacije?

http://goo.gl/A9lj9A

Povratak na vrh

Naslov:
PostPostano: 23 kol 2016 08:26 

Joj daaaaaj

Povratak na vrh

PostPostano: 24 kol 2016 00:58 

razdor je napisao:
buje3000 je napisao:
izbjego bi večernje učenje 3 puta tjedno sportom.

znaci glavno je izbjeci ucenje, nema to veze sa sportom. ili se zalazes za totalno zaglupljivanje ionako glupe nacije?

pa normalno. ko je lud učit svaki dan 3 i pol sata. sat i pol dovoljno :D ili niti sat :zu:

gle, ili ćeš bit za stolom svaki dan sat i pol više nego ti treba i buljit u zid, ili ideš s frendovima igrat nogomet. aj šta bi ti? :zu:

sad zaozbiljno, mislim da ti ne kužiš pravu bit sporta. i samo gledaš na hns i uefu i ostale debile. to, je po meni zaglupljivanje naroda. ovaj ukro, onaj ukro...dobro shvatio sam lopina je. i šta sad treba opet ponavljat. ono vjest dana. opet afera. ak sam čito da je neki lik lopina prije 2 godine...kuiš šta oću reć. clickbait naslovi. Samo hnl. kad si čuo ikakvu vjest iz naše druge lige? samo kad neki klub uđe u 1. ligu onda spomenu. U njemačkoj na tvu imaš specijalne emisdije za 2. i 3. ligu aloo ej. to je bit sporta. da se i amatere može gledat, a ne samo profesionalce. Vidi u engleskoj koliko su posjećene utakmice Conference lige (5.liga) 5 000 ljudi.

nakon što sam završio igrat nogomet, nakon 3-4 godine sam prestao i nogomet gledat, zadnjih godinu dana samo repku pogledam i rijeku kad je derbi. to je to. nema više gušta, ne igram i nije mi to to. ko klinci smo gledali Peticu i poslije isprobavali te fore. jab se uvjek sapleo :zu: zato sam i išo za golmana :lol: jbg svi oće bit napadači i veza :D

Povratak na vrh

[ 26 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: