Corto_1973 je napisao:
Kinta je napisao:
Aha znaci vama su Sara Kolak, Šime Fantela, Igor Marenić, Josip Glasnović, Martin i Valent Sinković profesionalci.
I BTW svi ovi zlatni sportasi dobivaju samo mrvice od rvacke drzave nedovoljne i za mali dio troskova koje imaju.
Pa jesu, profesionalci su, svatko u svom sportu i disciplini. Ili možda želiš reći da ja bacam koplje bolje od Sare? Nije Sara nikakvo iznenađenje za nas koji pratimo atletiku... nisu ni Fantela i Marenić, a ni Glasnović... to je jedan par čarapa.
Za drugi se apsolutno slažem s tobom, ali ni Oleg, a ni većina javnosti ne želi shvatiti jednu stvar - radi se samo o
preraspodjeli... preraspodjeli s milijuna upucanih na sportsku televiziju, na oprost dugova trećerazrednim nogometnim klubovima, na gomile kojekakvih sportskih funkcionera i drkadžija, uhljeba u sportu proizašlih većinom iz bivše sofke... da su se ti milijuni raspodjelili na sportaše i trenere, možda bi danas imali zlato u košarci, a ne kukali što nemamo playa - pa nemamo ga već 10 godina i da smo ga stvarali, već bi ga odavno stvorili! Možda bi Damir Martin osvojio, a ne izgubio zlato u tom zadnjem zaveslaju... možda bi Kristina Perica danas vladala svijetom ženske atletike onako kako to radi Bolt, a ne bi se u naponu snage povukla, jer joj se zgadio i sport i država, jer si je htjela osigurati egzistenciju... ne bi me iznenadilo da tako na kraju prođe i Sara.
I da se razumijemo, nemam ja ništa protiv naših zlatnih olimpijaca, draži su mi nego svi Maminjosi i Mateše, osobito jedriličari, jer su godinama u svjetskom vrhu i svih tih godina su osporavani i o njima se ne priča uopće... ali možeš ti sad dijeliti stanove i dati milijune, dok se ne promjeni sustav... nema napretka...
Da je sustav postavljen ispravno, imali bi naši vrhunski sportaši sponzore, nebitno da li je riječ o jedrenju ili o skokovima u vodu... a ovako - političari će se malo naslikavat, podijelit koji stan, par desetaka tisuća kuna i sve će biti po starom... dok opet u svojoj opijenosti vlašću ne zaborave prijaviti nekog od sportaša za neko natjecanje... k'o da smo Džibuti...
I za kraj - po mjerilima međunarodnog olimpijskog odbora, znate li koji je najtrofejniji sport u Hrvatskoj bio prije Ria? Naravno da ne znate - isti onaj koji je i iz Ria donijeo najviše medalja - atletika! Ali po mjerilima HOO-a, atletika je tek osma u raspodjeli sredstava...
Osobno smatram da treba pročistiti sportsku močvaru i još srezati izdvajanja za HOO ali ih preusmjeriti u sportaše i trenere, a ne HOO nabiguze i Sportsku TV, kao do sada... Svi bi na državnu sisu, a ova naša ni sebe ne može prehraniti, a kamoli još i trinaest prasića...
vulja je napisao:
Kinta je napisao:
I BTW svi ovi zlatni sportasi dobivaju samo mrvice od rvacke drzave nedovoljne i za mali dio troskova koje imaju.
dobivaju klinac od države, baš tako
ako sportaš dođe na neko natjecanje pod nečijom zastavom red je da ga i ta država sponzorira, ne vidim problem u tome, kao kad bi jedan klub stavio na sebe natpis adidas, a nebi imali ništa od toga, nema logike....tako i ovdje

sve je rečeno
ja bi volio, da država potiče izgradnju sportskih terena i u zabitima Lijepe naše, neku malo dvoranu bar, da djeca mogu igrat nogomet, košarku i rukomet i po zimi. da se potiče mlade na sport i igru kroz sport. A ne da nemaju šta drugo radit nego pušit cigare i pit pivu na klupici u parku. Imao sam privilegiju u srednjoj školi (Pazin) da smo imali sportsku dvoranu i teretanu nadohvat ruke, odmah do škole i doma. je, cugali jesmo i pušili, delali gluposti ali sport se poticao i tako, što je bilo 2 termina za učenje na dan, 17-19 i 20.30-22h, a 1 termin možeš izbjeć samo ako ideš na neki sport - ovaj večernji. teretana se poticala nakon ručka, dakle od 13.30 do 15.30 i poslije večere 19.30-20.30 tko oće. od 4 dana, izbjego bi večernje učenje 3 puta tjedno sportom. košarka pon, utorak i četvrtak nogomet, petak ideš doma. srijeda je bila najslađa - slobodna večer. cuganje i poslije pogledat film na projektoru ili igrat quake 3 arenu u informatičkoj sa 20 budala

Cure su imale na tapetu nekakvu atletiku recimo to tako i nešto slično yogi, rukomet i odbojku. Prvo probao košarku i teretanu, vidio da nije za mene, pa nogomet, tu i tamo bi došo na ženski rukomet

branit - golman, jel

i meni bilo super. Trčanje na tjelesnom bi izbjego sa hrvanjem s jednim likom tak da bude ugodnije. Boksačke vreće su isto bile posatavljene. Poslije srednje jbg dvorana udaljena 20km pa odusto od toga. samo pokoji basket kad je lijepo vrijeme. i to sa hrpom ozljeđivanja jer bi igro sa retardima koji se ne žele istezat a neće ni mene čekat. nemoram ni spominjat, šta sam radio u slobodno vrijeme kasnije, cuga i rock'n roll

. Mogo sam ja i odabrat sport kao i neki moji vršnjaci, dakle nastavit nogomet i nastavit cugat, pa vidit. ekipa se raspala, svako otišo u drugi grad, više nije fora igrat nogomet na parketu.
na kraju najljepše vrijeme nije bio faks, nego srednja.