Ja ću ovdje iznjeti svoja zapažanja za ovo kratko vremena što živim u Kanadi. Možda su neki već upoznati sa time, a možda i ne. Kao što većina zna, kanada je zimska zemlja, sa obiljem snijega, soli i pjeska na cestama. Takve prometnice uzrokuju da auti stari svega 8-10 počnu pomalo trunuti po stražnjim blatobranima i pragovima. Recimo frend ima nekakvog Dodge-a 2005 i trul je po stražnjim blatobranima nenormalno. Ja imam Ford Taurus 99' ista priča, trunu pragovi, trunu stražnji blatobrani. Sve što sam na cesti vidio a da nije mlađe od 6-7 godina počinje pomalo trunuti. Jedini izuzetak je Toyota. Toyote viđam one stare Camry, i po 15 godina stare modele bez igdje i jedne točkice hrđe na sebi. Ovdje su Toyote sa američkog tržišta pa su posve različiti modeli, ali isto tako ima i onih malih jeftinih, tipa aygo ili aigo, kako se već piše, i ja jednostavno do sada još nisam vidio hrđavu Toyotu. To sam skužio nedugo nakon što su mi ukrali prvi auto pa sam kupio Forda.
Neznam da li se koristi kakav drugačiji čelik, ili drugačija vrsta zaštite za toyote na ovom kontinentu za razliku od europe, ali znam da ako naiđem na hrđavu toyotu da su to uglavnom auto koje voze ovi nigeri narkići, i koji su iskvrcani sa svih strana, a uredno i stariji od 15 godina.
Eto, možda ti pomogne u razmišljanjima (ne samo tebi nego svima koji čitaju) oko auta. BTW, vidjeh i Vauxhall ( Opel ) astru H model, ista kao i kod nas iz vana, iznutra, jedino znak drugačiji, na šajbi piše proizvodnja ..09, dakle 6 godina stara, i guess what, vezni lim počeo cvjetati.