Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 07 vel 2025 06:42. Sada je: 07 vel 2025 06:42.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 32 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Hakiranje automobila
PostPostano: 23 vel 2015 00:29 

Ekipa, podsjećate me na druga rootsa... isto se može napisati za bilo što što spada u internet of things... sustave grijanja i klimatizacije, pametne kuće, alarme i frižidere...
U svaki sustav se, prije ili kasnije, može prodrijeti, uz dovoljan broj pokušaja = dovoljno vremena = dovoljno novca...
Ako će mi netko pokloniti u svrhu testiranja jedan takav Audi od milju kuna dobrovoljno se javljam za test...
Ili da se vratimo na kočije?

Povratak na vrh

PostPostano: 23 vel 2015 01:14 

Kinta je napisao:
Rossi je napisao:
Alarmi s dojavom na mob rules.

slika

ok, i jammas signal gsm alarma, a kak ces otvorit auto a da ne pocne tulit i hebat ti ma... i jos ak stavis 2 blokade, fizicke.... ko ce se hebat s tim? pobjeci ce glavom bez obzira... naravno, ne postoji alarm koji se neda demobilizirat ni auto koji se neda ukrast... a ko ce znat dal je gsm alarm u autu, i dal je uopce alarm u autu? a da ne pricam da je tu proximity senzor, ultrazvucni senzor, shock senzor i g senzor koji sprijecava fizicko pomicanje auta, tipa utovara na pauk, vucnu sluzbu itd...

pisem to sve jer sam se naugradivao i alarma i mul-t-locka, i pracenja vozila.... a s druge strane poznam ljude sa dugogodisnjim iskustvom radenja poslova kontra mog...

Panzer, Hana Modz V3, Kayfun Lite, Taifun GT, Helios, RSST, DID

Povratak na vrh

PostPostano: 23 vel 2015 01:23 

a i praksa je pokazala u 80% slucajeva, da su dovoljne naljepnice na sajbama za neki alarmni sustav da odbije provalnika, a da auto ustvari nema alarm, kad to vidi, zna da ima s tim posla, a lako nade isti takav auto koji nema nis...

Povratak na vrh

PostPostano: 23 vel 2015 01:48 

Rossi je napisao:
a i praksa je pokazala u 80% slucajeva, da su dovoljne naljepnice na sajbama za neki alarmni sustav da odbije provalnika, a da auto ustvari nema alarm, kad to vidi, zna da ima s tim posla, a lako nade isti takav auto koji nema nis...

Ili si nalijepiš naljepnicu sa likom Chuck Norrisa i natpisom: "Ovdje čuvam ja".

Povratak na vrh

PostPostano: 23 vel 2015 01:52 

ili to

Povratak na vrh

PostPostano: 23 vel 2015 02:28 
Administrator

Rossi, prica je o skupljim autima nove generacije a ne o stari kramama s opremom golfa duje.

Primjer sina mog frenda. Novi BMW po narudjbi, jaci motor i par japanera dodatne opreme. I maznuli ga. Policija naravno obavila uvidjaj na razini vrticke djece. Na sud pozvali ˝strucnjaka˝ iz BMW-a koji je tvrdio da se taj auto ne moze ukrasti. Jasno sto bi drugo tvrdio.
Na kraju je mali bio optuzen da je sam maznuo svoj auto i zelio se naplatiti od kaska. I nije si mogao pomoci.

Povratak na vrh

PostPostano: 23 vel 2015 03:07 

kuzim ja kaj oces rec... radio sam i skuplje aute od BMW-a ... ali svaki auto se moze ukrast.... SVAKI, ali ne daljinski, preko aplikacija, i neznam cega... to sto ja mali optuzen, hebajga, mozda i je munuo sam sebi auto, ali taj strucnjak ce te do imendana uvjeravat da se BMW nemre ukrast...a baba sutkinja koja nezna ni da ima rezervni kotac u gepeku ce popljugat pricu... pokazi bilo kojeg na cesti, ja ti posaljem covjeka, nema auta za 5 minuta... amen, gotova prica... sto se same zastite tice, tu onda prednjaci Mercedes, debelo, koji ima IR lasere u bravi koji citaju kod kljuca, pa do neznam kakvih dodatnih zastita i blokada, ali i on se da maznut, naravno, nemre to obavit kvartovski narkic, ali onaj koji ima alat za obavit posao, dici ce ga...
Da ne pricam o Ferrarijima, Viperima, Cadillacima, Lincolnima, koji imaju user manual ko sve moguce svete knjige ikad napisane skupljene u jedan svezak... takvom alarm ni netreba... ali i to se da ukrast... bottom of line, ne postoji auto u koji se neda provalit i otpeljat ga.... jedino sto se moze je odvratit provalnika od same krade i zadat mu muke da to ne traje 5 minuta nego 25, a tolko vremena nema...
a sto se tice "hakiranja" na daljinu auta, ko da je PC, opet kazem je :kun-dak:

Povratak na vrh

PostPostano: 23 vel 2015 10:52 

Corto_1973 je napisao:
Ekipa, podsjećate me na druga rootsa... isto se može napisati za bilo što što spada u internet of things... sustave grijanja i klimatizacije, pametne kuće, alarme i frižidere...
U svaki sustav se, prije ili kasnije, može prodrijeti, uz dovoljan broj pokušaja = dovoljno vremena = dovoljno novca...
Ako će mi netko pokloniti u svrhu testiranja jedan takav Audi od milju kuna dobrovoljno se javljam za test...
Ili da se vratimo na kočije?

Pa nisu tako zgodni kao ja.... :kuc:

"zašto kad pet puta kliknem na fajer tipku, mod više ne radi"

Povratak na vrh

PostPostano: 03 ožu 2015 07:56 

Neznam jeste li imali priliku čuti što se nedavno dogodilo u Sarajevu... Kupac skupog Mercedesa S klase, porijeklom rvat, imao je čast da vidi na djelu najnoviji sustav zaštite od krađe auta... tijekom domjenka nakon prezentacije nepoznati počinitelj otuđio je navedeno vozilo i otada mu se gubi svaki trag... "najnoviji sustav protiv krađe ima manu" izjavio je prezentator nakon ovog nemilog događaja... :rotfl:

Povratak na vrh

PostPostano: 03 ožu 2015 09:36 

:lol:

"zašto kad pet puta kliknem na fajer tipku, mod više ne radi"

Povratak na vrh

[ 32 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.