Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 25 ožu 2025 08:08. Sada je: 25 ožu 2025 08:08.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 112 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Auto gume - preporuka
PostPostano: 20 sij 2014 14:24 

Trebao bih preporuku auto guma dimenzija 185/65 R15.
Kako ne prelazim više od 10.000 km godišnje odgovarat će cjelogodišnje.
Molim da iznosite vlastita iskustva.

Sent from my U8650-1 using Tapatalk 2

Povratak na vrh

Naslov: Re: Auto gume - preporuka
PostPostano: 20 sij 2014 14:32 

Corto sve samo ne cijelogodišnje! Te nisu dobre ni po zimi ni po ljeti!
Ja imam ljetne Bridgestone i meni su odlične, zimske sam uzeo Kumho ali nisam ih još testirao jer temperatura se kod nas još nije nijedamput spustila ispod 5 stupnjeva.
Znam da tražiš jednu vrstu, al ipak bi ti preporučio set zimskih i set ljetnih i na miru si 3-4godine

Sent from my Motorola using Tapatalk2

Povratak na vrh

Naslov:
PostPostano: 20 sij 2014 15:37 

Sava za zimu topla preporuka,dok su za ljeto sava los izbor...naravno ako nisi od onih drkatora koji jedva cekaju da padne snijeg i izaziva sudbinu...ja sa savom zimskom nemam problema,dodji jednom do mene i sve ce ti bit jasno,kilometar i pol uzbrdica pod 45...

Povratak na vrh

PostPostano: 20 sij 2014 16:01 
Administrator

Cjelogodisnje gume su izbor za mog oldtimera jer s njim radim 1-2 tisuce godisnje. Za bilo sto vise nebi ih preporucio.
S obzirom da zivis na ravnici a mislim da nisi ni ofenzivan vozac, mislim da ti zimske gume ni netrebaju. Lanci od 100kn u kuferu su i vise nego dovoljno a izvadit ces ih jednom u 10 godina.
Continental gume su godinama u vrhu svih testova, a ne treba prodati bubreg da bi ih se kupilo.

Povratak na vrh

PostPostano: 20 sij 2014 16:22 

Sad imam Continentalke ali je vrijeme za zamjenu, cetvrta zima...
U tih tjedan-dva dana sto bude snijega moze se i bez auta...
Tu negdje u smjeru Kintinog prijedloga sam isao od pocetka, ali nije lose provjeriti...

Sent from my U8650-1 using Tapatalk 2

Povratak na vrh

PostPostano: 20 sij 2014 16:25 

Slazem se sa kolegama da cjelogodisnje gume nisu za nis..
Za ljetne imam continental a za zimske bridgestone i nikad problema ili da bi guma popustila u zavoju a volim se brze vozit..

RDA: anima, rda mini

Povratak na vrh

PostPostano: 20 sij 2014 17:53 

Corto, pripazi kad kupuješ gume na "AKCIJI"!!! Npr. Sava Eskimo3 je cca.450kn, i onda ih nađeš u Pevecu i drugim velikim trgovinama za 280-300. Di je kvaka.. Na gumi pišu 4 broja, npr. 1013 a to znaći da je guma proizvedena u 10.tjednu 2013...ove na akciju su 2008/9., znaći guma ne valja niš, uštedit ćeš 400-500kn i imat ćeš smeće od guma neovisno o marki i modelu jer je vrijeme stajanja i vjerovatno loše skladištenje rashebalo gumu.

Ps,može bit guma na akciji i da je "friška"..pitaš ako naletiš na takvo što.

Sent from my Motorola using Tapatalk2

Povratak na vrh

PostPostano: 20 sij 2014 18:41 

nije bas ista dimenzija kao tvoje 195/50/15.

dugo godina sam vozio na bridgestone turanza i guma je za svaku preporuku ali trosi se jako brzo. u 10. mj. sam uzeo dunlop bluresponse i mogu ti reci da je guma za sad odlicna. kisa/suho isto drzi cestu.

Povratak na vrh

PostPostano: 20 sij 2014 18:50 

kažeš da si imao continental do sad,po sebi vidi kako si bio zadovoljan tom gumom i da li je mogla svladati tvoje zahtijeve i da li si imao potrebe za zimskom,ako imaš potrebe kupi za klasu lošije tipa miselinke,brigdestone,goodyear, i za razliku malo dodaj pa kupi set save eskimo imaš oboje,ako ne trebaju zimske a zadovoljan continentalom kupi novi isti set,ja sam na goodyear exellance 195/65/15 več duže vremena i prezadovoljan s obzirom da volim po gasu,kod nas nema snijega pa nema ni zimskih ali zadnje dvije godine ipak imam i njih za svaki slučaj

Povratak na vrh

PostPostano: 21 sij 2014 00:00 

Gume, gume, gume…
Uključiti ću se malo u ovu raspravu, kao recimo poznavatelj ove tematike, s obzirom da mi je to fah.
Dakle ovako, moja je topla preporuka da koristite gume koje odgovaraju sezoni. Zimi zimske gume, koje nose oznaku M+S (Mud + Snow), a ljeti ljetne. Ovo govorim sa pozicije vaše vlastite sigurnosti. Što se tiče zakona, zimska oprema su 4 zimske gume ili 4 ljetne gume sa minimalno 4 mm profila i pripremljenim lancima u haubi. Ali, sa ljetnom gumom si nećete puno pomoći ako na cesti ima snijega, ugaženog snijega ili bljuzgavice (to je Mud iz oznake). Profil i smjesa ljetne gume jednostavno ne daju dovoljno trakcije u tim uvjetima i nastaje problem sa upravljanjem vozilom, a naročito se produljuje zaustavni put vozila, pri čemu je sama kontrola kretanja vozila više lutrija nego željeni smjer. Zapamtite ovo – NAJLOŠIJA ZIMSKA GUMA BOLJA JE OD NAJBOLJE LJETNE U ZIMSKIM UVJETIMA!
Još jedna napomena, od kraja 2013. u Hrvatskoj je obaveza upotrebe zimske opreme određena DATUMSKI u periodu od 15.11. do 15.04., bez obzira ima li snijega ili ne!
Oznaku M+S imaju i tzv. cjelogodišnje gume (All Weather ili All Season) i možete ih koristiti u zimskom periodu, međutim i sami znate što se dešava kad pomirujete dva ekstrema. Dobili ste prosječne rezultate na obje strane (ili ti ga domaće rečeno, ni vrit – ni mimo). Ove gume ne bi preporučio ako godišnje radite više od 5000-6000 tisuća km i ako ne koristite puno autoceste, odnosno ako vam putne brzine nisu velike.
Brandovi…ili ti koju gumu da kupim?
Gume nisu cure, pa da ih biramo po ljepoti ili po tome kakav je glas bije! Prvo i osnovno bi se trebali pitati – Kakvu gumu ja trebam? Kakav auto imam? Koliko se ja vozim? Trebam li gumu za velike brzine? Imam li tešku nogu na gasu i kočnici?
Ako vozite težak i snažan auto, volite se voziti brzo i agresivno, onda nemojte štedjeti na gumama! Kupite PREMIUM brand Super HP (ili Sport) klasu gume, ali nemojte očekivati veliku kilometražu!
Ako vozite težak auto, godišnje preko 15000 km, vozite umjereno i puno na autocesti, ali ne agresivno, kupite PREMIUM brand u HP klasi ili tzv. Touring klasi i uživajte u slaganju kilometara.
Ako pak, kao većina nas godišnje prelazite 15000 ili nešto više (ili manje) i pri tome više mislite na potrošnju goriva, pa manje pritišćete gas…Odete jednom, dva, tri puta godišnje na more ili kumu u obližnji grad ili selo, razmislite trebate li skupu i razvikanu gumu. Za nas je prosječna guma sasvim u redu. Može biti iz PREMIUM ili ECONOMY razreda, pa čak i iz BUDGET klase. U svakom slučaju ovdje možete birati zaista što god želite (ili možete kupiti). Ako još i negdje naletite na akciju PREMIUM guma, puna šaka brade!
Ja ću vam reći moje iskustvo. Godišnje prelazim prosječno 12000 km. Volim se voziti malo brže (gdje je to moguće), ali vozim defanzivno. Vozim Lagunu sa dimenzijom guma 235/45 R 17, sad će 10 godina i prošle godine sam zamijenio PRVI set guma! Devet punih godina koristio sam jedan set ljetnih Michelin guma i jedan set zimskih Goodyear guma. Sada imam oba seta Goodyear.
Netko je ranije u postu napisao nešto oko godišta guma, odnosno DOT oznake. Ako su gume bile pravilno skladištene, nije im NIŠTA! Vjerujte da danas svi ozbiljni dileri imaju dobre uvjete skladištenja guma. A manji vulkanizeri i onako kupuju od nas, pa se ni kod niih gume dulje ne zadržavaju u neprikladnim prostorima. Još nešto oko DOT oznaka. Sada se u tvornicama već uveliko proizvode gume za ljetnu sezonu 2014, tako da nije ništa čudno ako je na tržištu najfriškija zimska guma sa kraja 2012. ili početka 2013. Svi kasniji DOT-ovi su eventualno rađeni kao hitna dopuna najčešćih dimenzija. Guma NIJE KREMŠNITA I NEĆE SE POKVARITI! Da je tome tako ne bi ja vozio moje gume devet godina! Ipak znam nešto o tome.
Redovito provjeravajte i korigirajte tlak u vašim gumama, kontrolirajte da nemaju oštećenja, pazite ih i kontrolirajte špur na vozilu i gume će vam trajati i trajati…

VAMO V5, BAGUA14500, Joyetech EGO, Pisces Mechanical Mod, Pulse-G Style, Oddy V2, AGA S, EVOD, Protank, Protank 2, CE5, iClear 16, VIVI NOVA MINI

Povratak na vrh

[ 112 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: