|
.
Sada je: 03 svi 2026 19:37. | Zadnji put si ovdje bio: 03 svi 2026 19:37. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
spavle
|
Naslov: Re: Amerika, zemlja blagostanja Postano: 23 ožu 2015 13:12 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 08 ožu 2013 10:24 Postovi: 4005 Lokacija: ZG, Prexico City
|
Amerika je jednom davno davno davno bila najnaprednija tehnička nacija i imala je najjače i najrazvijenije gospodarstvo na svijetu. Ali biti prvi i najjači nije zacementirana pozicija, jako lako se gubi ako se zanemare neki osnovni društveni servisi, kao što je recimo obrazovanje Citat: Americans between the ages of 20 and 34 are way behind young adults in other industrialized nations when it comes to literacy, mathematics and technological proficiency. Even though more Americans than ever are going to college, we continue to fall farther and farther behind intellectually. http://www.zerohedge.com/news/2015-03-1 ... -r-stoopid
_________________  MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357
|
|
 |
|
 |
|
spec
|
Naslov: Amerika, zemlja blagostanja Postano: 29 ožu 2015 17:22 |
|
|
|
Baš me zanima kada je to bila najsve??! I to još "davno,davno"?! To je mlada država bez povijesti utemeljena i odgajana pljačkom,izrabljivanjem i genocidom.
_________________ NI DIOS NI AMO
|
|
 |
|
 |
|
Roots
|
Naslov: Re: Amerika, zemlja blagostanja Postano: 29 ožu 2015 18:17 |
|
|
spec je napisao: Baš me zanima kada je to bila najsve??! I to još "davno,davno"?! To je mlada država bez povijesti utemeljena i odgajana pljačkom,izrabljivanjem i genocidom. Sad ce ti spavle servirati strojarski priručnik  ni ja neznam od kada amerika spada među najsve,mora da se stvarno razlikuju moralne vrijednosti od osobe do osobe,jer netko tko širi svoju propagandu kao jedinu i svatko tko se ne slaže, da tako kažem najebe,onda je to kita od ovce,dakle ništa, a ne najsve, smiješno,uvijek sam mislio da su ameri skoro pa jučer otkriveni, a kad ono zahvaljujući robovim, i ratovima preuzeli broj jedan u svjetskom vrhu, kako politički tako i u drugim granam,ne svima naravn. Njihov najbolji proizvod koji izvoze je rat  stvarno su naj
_________________ Practice what you preach"zašto kad pet puta kliknem na fajer tipku, mod više ne radi"
|
|
 |
|
 |
|
Corto_1973
|
Naslov: Re: Amerika, zemlja blagostanja Postano: 29 ožu 2015 18:52 |
|
Pridružen: 07 ožu 2011 11:16 Postovi: 2862 Lokacija: Slavonski Brod
|
|
O čemu Vas dvojica pričate? Povijest Starog kontinenta je povijest ratova, klanja cijelih gradova, povijest mračnjaštva i tame, kuge, sodome i gomore... Ne kaže se bezveze Stara kurva Europa... Tko je imao kolonije? Portugal, Španjolska, Engleska, Francuska, Rim, Nizozemska... ajd ne pričajte gluposti... Američka prednost i je to što nemaju povijesti... Europske gore opisane povijesti... Kamo sreće da nikad nije ukinuto ropstvo, i da američki aristokrati nisu tako okrutno i degutantno uništeni. Sranje i je počelo s Lincolnom i građanskim ratom u USA...
_________________  Devils Marble EVO, Nautilus Oddy klon, Hercules... ipv Mini, Kaya lite v2+ klon
|
|
 |
|
 |
|
Roots
|
Naslov: Re: Amerika, zemlja blagostanja Postano: 29 ožu 2015 19:09 |
|
|
Od kuda si ti ispao? sa mjeseca sa amerima koji su gore bili ? nemoj me nasmijavati  boli me k i za europu i za amere, ali da su naj u nečemu jesu,u sranju i uništavanju,trovanju, lažima i čekaj jesam li napisao sranjima? i da ratu, kojeg sami izazovu,stvarno vrhunska politika. Mislim da je netko od njih sam priznao, da nema rata nebi bilo niti njih. što je istina, oni su nitko i ništa realno, isto kao i njihovi dollari a i zapravo svi novci, papir kojemu vi dajete vrijednost, a kad ono samo papir sa farbom,koji eto nešto vrijedi  A takvi će i ostati dok netko normalan sa mozgom(kojeg zna koristiti) ne progovori javno na televiziji sve ono što oni znaju a boje se reći, jer kao i kod njih sve protiv amerike je izdaja itd. (nešto kao i naši šatoraši)i ne, ne mislim na lutkicu ovu koja je rekla da će povući trupe, već netko normalan tko zaista zna što je život i kako se živi, jer ovo što oni rade je destrukcija zdravog razuma i svijeta i svega normalnog. I to sve, zamisli iz amerike izađe, a mi plešemo baš kako je koreografija zamišljena, dolje glava, guza gore i Prošle izbore i tko je izabran neću komentirati, zrno soli ili dva u glavi je više nego dovoljno za zbrojiti 1+1=3 u americi Da odmah napomenem da nikoga ne vrijeđam
_________________ Practice what you preach"zašto kad pet puta kliknem na fajer tipku, mod više ne radi"
|
|
 |
|
 |
|
D-I-A-B-L-O
|
Naslov: Re: Amerika, zemlja blagostanja Postano: 30 ožu 2015 06:12 |
|
Pridružen: 13 srp 2013 18:42 Postovi: 857 Lokacija: Edmonton, Alberta
|
|
Nekoć davno amerika je bila gigant. Gigant koji se previše razbaškario na svojim lovorikama, i dozvolio si ovo što ima danas. A danas je to jedna savim druga priča. Ameri dolaze raditi u Kanadu, jer doma nemogu naći posao. Sve živo im je outsource-ano u Kinu i istočne zemlje, pa su osim firmi koje su se outsourcale, pozatvarane i ogromne mase manjih firmica koje su se bavile uslužnim djelatnostima i bile usko vezane svojim proizvodima uz te veće firme. Već sam pisao o tome kako se u Kanadu u zadnjih 10-ak godina doselila ogromna masa Meksikanaca. Doselili su zato što u Americi više nema posla. Svi redom su radili tamo, što sa papirima, što na crno. Međutoa, situacija se stubokom promjenila. Neki dan smo dovezli dvije beton pumpe iz kalifornije. Zatvorilo se ogromno poduzeće za proizvodnju i prodaju betona, i moj direktor ulovio dvije na licitaciji, za koliko sam čuo smiješne novce. Ameri su doslovno na koljenima, samo što im ovaj puta ni rat nemože pomoći, jer čisto sumnjam da bi ih par godina ratovanja moglo izvući iz krize kad više nemaju svoje proizvodnje, baš poput hrvatske.
|
 |
|
Corto_1973
|
Naslov: Re: Amerika, zemlja blagostanja Postano: 30 ožu 2015 08:33 |
|
Pridružen: 07 ožu 2011 11:16 Postovi: 2862 Lokacija: Slavonski Brod
|
|
Ma Diablo, pa znam situaciju u USA, samo kolegi skrećem pažnju da ne može samo tako optuživati cijele nacije. Politika je jedno, a sve ostalo drugo. Nisu imali rat a Europa je bila srušena i uljuljkali su se, kao što spavle kaže u osjećaj nadmoći zaboravivši pri tom osnovu. To što se danas dobar dio EU klanja svemu iz USA je poslijedica EU političara. Nema jednog DeGaulla da im se suprotstavi. O našima neću ni trošiti riječi.
_________________  Devils Marble EVO, Nautilus Oddy klon, Hercules... ipv Mini, Kaya lite v2+ klon
|
|
 |
|
 |
|
Lemi_O2
|
Naslov: Re: Amerika, zemlja blagostanja Postano: 30 ožu 2015 08:57 |
|
Pridružen: 01 sij 2014 11:25 Postovi: 549 Lokacija: Zagreb, EU APs
|
|
Pa onda je nama super. I mi smo na koljenima od kada je svijeta i vijeka, tu smo profići. Ali od kada se USA odrekla izolacionističke politike i preuzela palicu super sile broj jedan, cijeli svijet drži u šaci, sviđalo se to nama ili ne. Pa i UK je zadnju ratu lend & lease programa iz drugog svjetskog rata platio nedavno, prije par godina.Nema tu ljubavi, samo sex. Tako su vladali svi imperiji, na tuđoj grbači uglavnom.
_________________ X
|
|
 |
|
 |
|
Roots
|
Naslov: Re: Amerika, zemlja blagostanja Postano: 30 ožu 2015 09:16 |
|
|
 neka bog blagoslovi ameriku, pozdrav.
|
|
 |
|
 |
|
D-I-A-B-L-O
|
Naslov: Re: Amerika, zemlja blagostanja Postano: 30 ožu 2015 09:25 |
|
Pridružen: 13 srp 2013 18:42 Postovi: 857 Lokacija: Edmonton, Alberta
|
Lemi_O2 je napisao: Pa onda je nama super. I mi smo na koljenima od kada je svijeta i vijeka, tu smo profići. Ali od kada se USA odrekla izolacionističke politike i preuzela palicu super sile broj jedan, cijeli svijet drži u šaci, sviđalo se to nama ili ne. Pa i UK je zadnju ratu lend & lease programa iz drugog svjetskog rata platio nedavno, prije par godina.Nema tu ljubavi, samo sex. Tako su vladali svi imperiji, na tuđoj grbači uglavnom. Da, na žalost amerika je potiho nakon 2. sv. rata postala ekonomski tiranin. No taj tiranin je na samom izmaku snaga, preostaje vidjet šta će napraviti da se izvuku. U principu, oni su pojeli takvo go*no stupivši u trgovački pakt sa Kinom, da će ga pamtiti duže nego dan kad se američki kontinent ujedinio u SAD. Ono u šta treba uprijeti oči trenutno je istok. Istok drži sve. I premda je njihova vlast strahovito pohlepna i pušta narod da skapava, oni su trenutno ni koji drže sve česme pod kontrolom. A ako im se digne ona stvar pa zavrnu česme, crni petak će biti komedija naspram onoga što će se dogoditi.
|
 |
Sada je: 03 svi 2026 19:37. | Zadnji put si ovdje bio: 03 svi 2026 19:37. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |