buje3000 je napisao:
najbolje mi je kad se ugostitelji zale da im gosti ne jedu ribu, ovu pravu, skupu, nego przene lignje. Najjeftinije. Ne idem po restoranima skoro nikad tu i tamo po ljeti jer, ko za K, cijela familija s tatine strane lavovi po horoskopu. I uvjek uzmem lijepo lignje, ako ima punjenih na zaru, to obavezno, volim kad stave slaninu i prsut u lignje, ako nema onda przene i pomfri. Ostatak uvjek neku ribetinu. Ja zadovoljan najcesce, oni uvijek razocarani. A uvjek se bira dobar riblji restoran. I onda tokom vecere malo probavamo od ostalih. Na kraju ispada da vrhunski, kao, restoran, ima kuhara koji, navodno friski, brancin i oradu i zubaca, naprave manje ukusnim nego ja doma skusu iz oceanije, koju przim dok ne pocrni.. na tavi za palacinke s malo svinjske masti i elegantno skinem kozu poslije. Rodica, koha je prosla neki tecaj za sommelijera u prehrani pojma nemam kak se to zove, naruci oastu sa skampima i skuzi da su kozice iz konzerve u tada na gladu najbolhem ribljem restiranu u Baski. Cim sam vidio ime restorana, sjetio se price jednog ribara koji se hvali da tamo daje ribu. Smracilo k8 se jer taj ribar je toliko skrt da tad jos nije htio investirat u frizider. Tek prosle god, pljunuo 170kn za 2 piknik frizidera, za koji doma radi led u obicnim frizideru. Da se vratim na temu. Onda im ja dobacim moje iskustvo koje sam opisao i recem im, zasto pobogu bi neko to go*no od ribe placso 400kn, kad ja koji sam antitalent za kuhanje naoravim bolje. Ali ne, njihova je praksa, uzet cim jeftiniju radnu snagu, koja ribu doma radi 3put godisnje i onda se cude. Tako im i treba nisu gosti glupi, a i nije 2006 (. postoje forumi gdje ljudi stave svoja zapazanja i s5a je best buy -svake god na krsju sezone idem vidit malo na forum.hr komentare, i sya je je, nasmijem se dista). godina da svaki gost ima 100eura u dzepu za potrosit na dan. Ekonomska Kriza 2008. Je naucila ljude da kupuju best buy a ne luksuz. A ovi nasi bi da rade 2 mjeseca i time uzdrzavaju se cijelu godinu. To ne govorim za moje mjesto, nego za ovem po otoku krku. badka i krk uglavnom. Tu Kod mene su realnije cijene i vise ih je best buy. S druge strane, zele kvakificirane konobare da im rade za 3- 3 i pol milje kn s neplacenim prekovremenim, kao dibit cete napojnice. Ja tu bas i ne vidim skolovane konobare, ali ih uocim na 100metara, nemozes fulat tu eleganciju nosenja pune tacne i hod. Sve se rjedje vidjaju. Steta. Da skolovani i radisni u svom poslu moraju ic "van". Da bi bili placeni koliko realno, zasluzuju.
Tako je to kada imate most pa vam dolaze svakakvi gosti. Za do mene doći treba trajektu 3 ure iz Splita, auto i obitelj vamo i nazad dođe kao barem 5 dana apartmana na kopnu.... odličan filter tko nam dolazi hehe .... i onda plaćaju jastoga 800 kn, a ribu 450 kn i to bez A.
Kakva kriza, nema slobodnog kreveta, restorani puni kao da je sve mukte, a najvažnije je da su svi sretni i gosti i domaći .... to se zove sinergija u turizmu