Kinta je napisao:
http://ec.europa.eu/public_opinion/archives/eb/eb75/eb75_en.htm
zadnji Eurobarometer 75
Pa nek se vidi kako nas vlada laze u suradnji s novinarima.
S obzirom da sam sociolog, vrlo dobro znam kakve se laži i gadarije rade sa anketama i nitko za to ne odgovara. Ipsos puls je jaaako poznat po tome. Uzme se nereprezentativni telefonski uzorak iz područja za koje se pretpostavlja da je više onih kojih treba biti i evo ti rezultata. A s obzirom da je istraživanje privatno naručeno, nije potrebno javno objaviti metodologiju i konstrukciju upitnika.
Također želim napomenuti početničku pogrešku postavljenog referendumskog pitanja. Laiku će to biti smiješno, ali je statistički dokazano da sugestivna pitanja rezultiraju sa znatno većim brojem odgovora koji se sugerira. Pitanje je postavljeno: "Jeste li za članstvo Hrvatske u Uniji?", umjesto "Jeste li ili niste za... Jeste li za ili protiv....". Uglavnom, moraju obje varijante biti sadržane u pitanju. To je osnova, osnove i takav grub previd se ne može slučajno napraviti. To je kao da brodograditelj napravi samo jednu stranu broda....doslovno toliko gruba greška.
Kinta djelim tvoj strah. Uopće me nije bilo strah EU do sada, ali nakon ovog brutalnog silovanja demokracije, plašenja naroda, falcificiranih rezultata anketa, zabrane govora protiv EU u Jutarnjem, Večernjem i još nekim medijima..... Pa mi stvarno živimo u Sjevernoj Koreji!!!
A ja im poručujem kao i Maminjo: NEĆETE RAZBOJNICI!!!