Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 26 sij 2025 13:53. Sada je: 26 sij 2025 13:53.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 71 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: EU u qrtzu?
PostPostano: 15 lis 2011 00:19 
Moderator

Corto_1973 je napisao:
Svi znaju samo sijati pšenicu i kukuruz, pa čak i kad za tim nema potrebe.

Hehehe.. pitam se pitam.. ima li kuruze u Black Darlingu.. ha CHROMEX-e?! :zu:

Povratak na vrh

PostPostano: 15 lis 2011 00:25 

Dado, nemoj ga na tanak led... navlačiti :51:
Nemreš nikaj reć uopćeno odmah se netko navuče... ccc...

Povratak na vrh

PostPostano: 15 lis 2011 06:34 
Moderator

Baš mi Franjo da ima svega na ovom forumčiću, Gazda si je sam kriv, uz malu pripomoć.
Daklem, EU je odavno na tankom ledu.
Svakoga se da navući.
DODO kuruze, naravno ima, ima i pšenice i ........ma svega, Black Darling je sele s 4-5 stanovnika, ali zato imamo 16 traktora (nema ko sjediti na njima i raditi, al to nema veze)

KAKVE OVO SVE IMA VEZE S E-PARENJEM? (još jedno glupo retoričko pitanje)

Naravno da ima, svi dok postamo - parimo :hi:

Povratak na vrh

PostPostano: 15 lis 2011 12:02 
Administrator

Nema veze s temom ali ima svu vezu s naslovom teme.

U kraju iz kojeg sam obicaj je da se mlade cure oslovljvaju kao gospodične. Udane zene i one s preko 30 godina kao gospođe. Ali to vise necu moci jer ...

˝Europska Unija traži rodno neutralan rječnik: Žene zovite imenom, nema više gospođo ili gospođice

Gospođo Sarnavka, jeste li se osjetili uvrijeđeno kada sam vas oslovio sa gospođo? - pitali smo Sanju Sarnavku iz udruge za zaštitu ženskih prava B.a.b.e., na što je samo zbunjeno odgovorila: Molim?! Kako to mislite? Zašto bi me to uvrijedilo?

Povod tom šok-pitanju je odluka Europske Unije da se žene trebaju prestati oslovljavati sa gospođica ili gospođo, a kao razlog tome navode da je riječ o seksističkim titulama.

Uplitanje u privatnost
Iz Bruxellesa preporučuju da se žene jednostavno oslovljavaju imenom. Vlasti su čak izdale letak s uputama kako koristiti rodno neutralan rječnik kojeg se moraju držati europski političari, javlja Daily Mail. U Francuskoj tako od sada više nema madame i mademoiselle, u Njemačkoj je gotovo s frau i fraulein, kao što bi i u Španjolskoj trebalo, prema uputama iz sjedišta EU, nestati tradicionalni izrazi senora i senorita. Novi trend je još davno počeo u Njemačkoj. Iz službenih formulara je još 1972. godine uklonjen fraulein - titula za gospođicu, pod izlikom da je to uplitanje u privatnost. Ali ostao je frau.

Sarnavka je u potpunosti protiv ukidanja ovih titula, ali ipak predlaže da bi se umjesto samo imenom, sve žene, bez obzira na dob i bračno stanje, trebale oslovljavati s gospođo.

- Žene ne moraju otkriti jesu li slobodne ili u braku, pa se dijelom slažem s tom odlukom. Smiješno bi bilo neku ženu od 80 godina oslovljavati sa gospođice samo zato što nije udana.

A što je s muškarcima?
Čini se kao da se ta starica nudi na tržištu. U Hrvatskoj, ali i u većini zemalja Europe, tradicija je takva da bi se većina žena uvrijedilo kada bi je netko nepoznat oslovio samo s imenom. Ali zanima me što je s muškarcima. Da li bi se i oni trebali prestati oslovljavati s gospodine ili gospodinčić - pita se Sarnavka.

EU je, osim toga, usvojila prijedlog da za sportaša treba koristiti izraz atleta, dok za državnika treba koristiti riječ politički vođa.˝

Ipak ja cu ostati ˝nepristojan˝ do kraja svog zivota.
A EU
:finger:

Povratak na vrh

PostPostano: 15 lis 2011 13:03 
Administrator

slika

Zagreb se pridružuje globalnom prosvjedu protiv kapitalizma

Prosvjedi protiv korporativne pohlepe i utjecaja kapitala na politiku nakon New Yorka proširili su se po svijetu, a za 15. listopada najavljeni su na svim kontinentima i oko 700 gradova

Danas će se u Zagrebu i brojnim gradovima diljem svijeta održati prosvjed protiv korporacija i neoliberalnog kapitalizma, čime će se i naša zemlja pridružiti ovom globalnom građanskom pokretu začetom na ulicama New Yorka, piše Hina.

Prosvjedi protiv korporativne pohlepe i utjecaja kapitala na politiku nakon New Yorka proširili su se po svijetu, a za 15. listopada najavljeni su na svim kontinentima i oko 700 gradova.

"Hrvatska može s ponosom istaknuti kako je dio tog pokreta", objavili su organizatori hrvatskog prosvjeda na facebook stranici "15.O (worldrevolution) in Croatia" najavljujući prosvjed za 15. listopada u 18 sati na Trgu bana Jelačića i još nekim hrvatskim gradovima kako bi građani istaknuli želju za promjenom i dali do znanja političarima i finacijskim elitama da je na građanima da odlučuju o svojoj budućnosti.

"Pokret 15.O je tu da bi ljudi izrazili nezadovoljstvo neoliberalnim kapitalizmom koji je svijet otjerao u krizu zbog koje ljudi diljem svijeta gladuju kako bi pohlepna elita mogla prosperirati", naveli su.

Građane, kažu, žele podsjetiti da je sadašnji sustav 'demokracije' u kojoj sudjeluju, a koji se temelji na glasovanju jedanput u četiri godine i šutnji u međuvremenu, sve samo ne pravedan i da je njegovo vrijeme prošlo.

"Ljudi žele sudjelovati u demokratskim procesima aktivnije, bila riječ o participativnoj ili direktnoj demokraciji. 15.O je isto tu kako bi skrenuo pozornost na utjecaj kapitala na politiku", stoji u poruci. Čini se da politiku pokreće samo kapital i da politika pokreće samo kapital. Zbog toga se našom stvarnošću manipulira, naše se glasove iskorištava, a sve radi bogaćenja elite dok narod gladuje, ističe se u poruci i dodaje: "E pa dosta!"

Građani koji na newyorškom Wall Streetu već četvrti tjedan prosvjeduju protiv korporativne pohlepe i utjecaja kapitala na politiku sebe nazivaju "99 posto" protiv bogatih jedan posto.

Organizatori hrvatskog prosvjeda pozvali su medije i policiju da im se pridruže dodajući da i oni spadaju među 99 posto građana. "Svi smo u istim problemima i iz njih možemo izaći samo ako surađujemo", navode organizatori prosvjeda.

Ograđuju se od svih poziva za zauzimanje Markova trga koji su se pojavili na društvenim mrežama i dodaju: "Mi imamo svoj događaj na Trgu bana Jelačića na kojem će ljudi plenumom sami odlučivati gdje će otići."

Prosvjed u hrvatskim gradovima poduprli su, među ostalima, aktivisti Građanske akcije, Društvena mreža građana, Plenum Filozofskog fakulteta i Matica hrvatskih sindikata, koja je navela da se protivi sustavu u kojem su gubitci socijalni, a dobitci privatni i koji je ovisan o novcu i financijskoj moći.

Povratak na vrh

PostPostano: 15 lis 2011 13:05 
Administrator

globalnu akciju u kojoj će stanovnici tisuće gradova, među kojima je i split, danas održati mirne prosvjede opirući se politici krupnoga kapitala, gorljivo podržavaju i brojni glazbenici

Vidimo se na ulici 15. listopada − poručivali su proteklih dana koordinatori globalne akcije kojom će stanovnici gotovo tisuću gradova širom svijeta mirnim prosvjedima danas iskazati nezadovoljstvo zbog sprege politike i krupnoga kapitala koja je dovela do velike svjetske ekonomske krize.

“Pod pritiskom financijske moći, naši političari rade za dobrobit samo nekolicine, bez obzira na socijalne, ljudske ili okolišne troškove koje to može izazvati. Promičući ratove za profit i osiromašujući cijele populacije, naše vladajuće klase lišavaju nas našeg prava na besplatno i pravedno društvo. Zato vas pozivamo da se pridružite ovoj mirnoj borbi i širenju poruke da smo zajedno i da imamo mogućnost promijeniti ovu nepodnošljivu situaciju. Iziđimo na ulice 15. listopada. To je vrijeme za njih da slušaju nas”, stoji, među ostalim, na Facebook profilu 15.O (worldrevolution) in Croatia – Split kojim anonimni koordinatori danas u 18 sati pozivaju građane na Peristil, jer je Split, uz Zagreb, Rijeku, Pulu... jedan od hrvatskih gradova u kojima će se prosvjedovati za globalne promjene.

“Mi smo obični ljudi. Mi smo kao ti: ljudi koji se svakog jutra ustaju kako bi išli učiti, raditi ili tražiti posao, ljudi koji imaju obitelj i prijatelje. Ljudi koji se svaki dan jako trude da bi osigurali bolju budućnost za svoje bližnje. Neki se od nas smatraju progresivnima, drugi konzervativcima. Neki od nas su vjernici, neki nisu. Neki od nas su jasno ideološki opredijeljeni, drugi su apolitični, ali svi smo zajedno zabrinuti i ljuti zbog političke, ekonomske i društvene situacije oko nas: korupcije među političarima, gospodarstvenicima, bankarima koja nas ostavlja bespomoćnima, bez ikakvoga glasa, ugušenima“, navodi se u manifestu pokreta koji podržavaju i brojne javne osobe.

− Svima je jasno da postoji mjesto u koje možete uprijeti prstom i reći: “Tu počinju sr...“ Nađi istinu, prati put novca. Uvijek sve završi na sprezi banaka i politike – komentirao je Saša Antić iz TBF-a izražavajući nadu u globalne promjene.

Sve je, dodao je, već odavno jasno i otkriveno, baš kao u Oscarom nagrađenom dokumentarnom filmu “Inside Job”.

− Ljudi se spontano organiziraju. Posebno mi je drago što mi je na dan prosvjeda i rođendan. I Nietzscheov isto – nasmijao se Antić, koji svesrdno podržava globalnu građansku akciju, ali ipak neće na ulicu jer s bendom danas ima svirku u Pazinu.

− Akciju na svjetskoj razini potpuno podržavam. Današnji je svijet koncentriran na materijalno, čovječnost se izgubila. Zadnji vapaj za slobodom bio je hipi pokret 60-ih, koji su ugušili vlasnici kapitala s vladajućima. Danas kao rezultat toga gušenja na svijetu imamo jedan posto ultra bogatih koji drže ostalih 99 posto za svoje robove, a sve samo zbog svoje beskonačne i neobuzdane pohlepe – kaže splitski glazbenik Luky.

Osobno je, ističe, čovjek koji će uvijek i u svakom trenutku, ako bi trebalo birati između ljudskoga bića i kapitala, na prvo mjesto staviti čovjeka.

I zagrebačka kantautorica Lea Dekleva rado bi se pridružila građanima na ulici, jer smatra da je ovakvo stanje dalje neodrživo.

− Mislim da loše živimo i da su omjeri bogatih i siromašnih očajni, nema srednje klase. Vrijeme je da se ljudi probude iz zimskoga sna, jer šačica pojedinaca vrti cijeli svijet, a običan narod već duži niz godina nasjeda na sve što mu se servira i postaje rob konzumerističkih vrijednosti – kaže Lea, ne izbjegavajući prikriti ni odgovornosti većine.

− Ljudi moraju sami sebi pomoći tako što će prestati gubiti živce zbog nebitnih materijalnih stvari, jer su i sami pali pod utjecaj marketinškog pritiska i činjenice da se sve vrti oko novca, koji je na prvome mjestu. Tako su i sami pridonijeli općoj nervozi i frustraciji – smatra Lea.

Koliko će građana na koncu izići na ulice kako bi osudili ortačke poteze političara i bankara, nitko se ne usuđuje prognozirati.

Agencije su objavile da više od 70 europskih i azijskih nacija najavljuje koordinirane skupove protiv korporativne pohlepe i lošeg upravljanja ekonomijom, a prosvjedi će se održati i u Južnoj Americi i Africi.

Svuda su se aktivisti organizirali na identičan način − preko interneta i društvenih mreža poput Facebooka i Twittera.

− Teško izlazimo na ulice, a sazrio je trenutak za to – komentirao je i popularni Jole, naglašavajući isto što i kolege:

− Nema srednjeg sloja, o neradnicima ne govorim. Kome treba sedam stanova, nek trči za njima, ali da čovjek radi i ne prima plaću kako bi sebi i svojima mogao priuštiti koliko-toliko normalan život, da barem jednom tjedno s obitelji ne može ručati meso... to je strašno. Ljudi rade, a ne primaju plaću. Mjesecima. Ili rade, rade i rade, loše su plaćeni i još se tresu da će izgubiti posao. Kad će se tome stati na kraj? – pita se Jole.

Povratak na vrh

PostPostano: 20 lis 2011 21:15 

Kinta je napisao:
he he uzet i podijelit je malo ipak preradikalno. Ako bi imali svi isto to bi kocilo napredak.

Sumnjam jer uvijek ima ljudi koji se pitaju ''zašto jabuka padne sa stabla na pod umisto da odleti u zrak''. :beljise_har: Sa ovim načinom podjele bi samo takvim ljudima podario dragocijeno vrijeme koji bi oni iskoristili da upregnu svoje pametne mozgove u napredak umjesto u filozofiju o pukom preživljavanju.

Corto_1973 je napisao:
Da je CRO financirana na radu, propala bi još u stoljeću sedmom... Japan ne.

Je, evo i kad je sad nedavno bija tsunami u Japanu odbili su uvoz hrane i rekli da će oni trošit svoje pa nek je i radioaktivno jer žele pomogli sebi a ne uvozit tuđe pa da propadnu još više. Možda da se ugledamo u njih? Evo ja već odavno ne kupujem ništa iz vanka ako to ima u Hrvata. Radije plaćam skuplje i ulažem u opstanak naših nego jeftinije a najčešće i lošije pa da ulažem u tamo neke strance. Kupujmo Hrvatsko! :old:

Phil je napisao:
Što će ljudi raditi kad strojevi mogu 80% toga što prije nisu?

Istina, pomalo zastrašujuće al dobro je to šta ipak te strojeve neko mora održavat i nadgledat ih...A ovi šta su sašli sa brda da bi bili u cijenjenoj radničkoj klasi koja izumire treba da se vrate na brdo svojim poljima i da ih obrađuju i problem solved.

Phil je napisao:
Karl Marx: "kapitalizam je potreban kako bi se razvila tehnologija koja će omogučiti prijelaz u komunizam". Možda se to upravo i događa

I ja to mislim i nadam sa da se to upravo događa. :51:

D@DO je napisao:
Auto nemam jer mi ga je žena prodala i kupili smo drugi koji sad glasi na nju tak da ja jadnik nemam ništa.
Osim motora koji mi je kupila žena zato jer sam bil dobar! I zato ju sad vozim sa sobom okolo.

Kak nemaš ništa. Tvoja žena ima sve, a ti imaš ženu. ETO! Imaš sve. :belj:
Ma tako san i ja napravila. Dragome kupila motor a riješila se njegovog auta koji je bio uzet na kredit. Moj moto je: šta možeš uzet gotovinom, uzmi. Šta moraš na kredit, čekaj i slaži neko vrime dok ne uspiješ uštedit da uzmeš gotovinom. Ista je stvar. Plaćao ti banci ne znam npr 1000kn mjesečno ili to stavljao to sa strane. Jedina razlika je šta nisi u stresu i banka ti neće zapljenit imovinu u slučaju krize. Živom čoviku uvik nešto triba. Zato triba razmišljat unaprid i štedit a ne živit ka pijani bogataš uvik na rubu pa morat dizat kredit kad ti nešto zatriba, tako uvik radiš za nekog drugog.

Jedino ća san uzela na kredit je pola stana jer je inflacija taki djava da se čovik nema vrimena s njom utrkivat ali opet si na dobitku radi iste. Jedino me boli činjenica da zadnjih 5 godina sve rate kredita odoše na kamatu. Dakle čovik radi samo 5 godina za banku. Još san imala sriće šta je samo na 15 god, šta je sa mladima danas????? Radit će za banku po 10,15god! Užasssss. A za stan je teško uštedit jer je vrijeme brže od čovika. :hamm: I tako nas porobiše jer svi mi moramo potrošit najviše vremena za udrit temelje za osnovne stvari potrebne za životarenje....Što me dovodi na početak: Uzmi onima šta imaju viškove i daj onima šta imaju manjkoveeee. I to nije otimačina. I tako i tako su oni šta imaju viškove došli do njih preko naših usta uz pomoć trulih zakonaaaa to znači oteli su nam jer su sebi omogućili da to mogu i uvjerili nas da je to u redu!!!! :uzi:

Povratak na vrh

PostPostano: 20 lis 2011 22:03 
Administrator

Ptichicaa je napisao:
Kinta je napisao:
he he uzet i podijelit je malo ipak preradikalno. Ako bi imali svi isto to bi kocilo napredak.

Sumnjam jer uvijek ima ljudi koji se pitaju ''zašto jabuka padne sa stabla na pod umisto da odleti u zrak''. :beljise_har: Sa ovim načinom podjele bi samo takvim ljudima podario dragocijeno vrijeme koji bi oni iskoristili da upregnu svoje pametne mozgove u napredak umjesto u filozofiju o pukom preživljavanju.

he he ljudi su po prirodi lenguze i dangube pa umjesto u napredak novodobiveno vrijeme bi iskoristili bas za ono u cemu su najbolji. Osim onih 2-3% koji nemaju mira a i od njih opet ima samo 2-3% koji su sposobni izmisliti nesto novo.

Ali opet cemu sluzi napredak? Hrane se proizvede 2-3 puta vise nego sto je dovoljno da se prehrane svi zemljani. Zabaviti se znamo jako dobro tako da je osnova ˝kruha i igara˝ zadovoljena.
Jedini potreban napredak sto mi pada na pamet u ovom trenutku je medicina i ekologija.

Citat:
Jedino ća san uzela na kredit je pola stana jer je inflacija taki djava da se čovik nema vrimena s njom utrkivat ali opet si na dobitku radi iste. Jedino me boli činjenica da zadnjih 5 godina sve rate kredita odoše na kamatu. Dakle čovik radi samo 5 godina za banku.

Svaka roba ima cijenu. U ovom slucaju je kapital roba kojoj bas kao na placu cijena zavisi od ponude i potraznje. A potraznja je bila velika jer smo nakon izlaska iz bivse drzave bili zeljni svega. I tu sve stima ... osim sto je tadasnja vlast prepustila banke strancima i time napravila neoprostivu pogresku zbog koje ce ispastati i buduci narastaji malih rvata. Sve u drzavi se moze rasprodati do zadnjeg zrna pijeska na kastelanskoj plazi. Ali banke, voda i elektroprivreda nikad.

Povratak na vrh

PostPostano: 23 lis 2011 09:20 
Administrator

Prosvjedi protiv kapitalizma kod nas nemaju smisla

Zar nezadovoljnici koji su ustali protiv neoliberalne doktrine na hrvatskim ulicama i trgovima misle da takvo što ovdje postoji?! Hrvati i kapitalizam, ma dajte, molim vas! Pa, ovdje ljudi ili rade u državnim poduzećima, kojih je osamdeset posto, ili su kao privatnici na tržištu posve ovisni o Vladi i svim tim županijama i općinama koji dijele poslove po stranačkom ključu. I tko bi onda bili naši “kapitalisti”: ugostitelji, brijači, postolari...? Hoćemo li njih “zatući” jer su jedini prepušteni neoliberalnoj doktrini slobodnog tržišta: koliko kava poslužiš, postola zakrpiš ili glava obriješ, toliko novca za plaće možeš i podijeliti.

Opet smo pobrkali lončiće. Istina, grabežljivce s Wall Streeta, mešetare koji su proizveli ovu krizu umjetno napuhujući vrijednosti dionica, treba dohvatiti ruka pravde, ali to nema veze s našom pričom. Krupnog kapitala ovdje ima u telekomunikacijama i trgovini, a sve ostalo je školski primjer planske privrede koji se ko fol provodi po kapitalističkoj matrici: imaš kooperanta koji radi za javno poduzeće, a on služi samo tomu kako bi rukovodeći ljudi tog istog državnog poduzeća iz njega ukrali što više novca na legalan način.

Dakle, “slobodno tržište” kao pljačka: to je u nas zaživjelo, a to je daleko od primjera izrabljivanja radnika od strane krupnog kapitala kakav je onaj u Americi. Balkanski problemi: korupcija, nerad, aljkavost.., samo su kulminirali zajedno s onima u naprednijem svijetu, a jedina dodirna točka su im banke u čiju su se mrežu uhvatili i naši i njihovi proleteri.

saša ljubičić
slobodna dalmacija

Povratak na vrh

PostPostano: 23 lis 2011 09:27 
Moderator

Samo seremo, a nemamo pojma.To je brže, netreba trošiti puno riječi. :blond:

Povratak na vrh

[ 71 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.