Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 27 ruj 2023 23:53. Sada je: 27 ruj 2023 23:53.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]
 [ 30 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Svjetla se gase u Evropi
PostPostano: 14 stu 2015 21:27 
Offline
Moderator
Avatar

Pridružen: 23 svi 2013 20:01
Postovi: 4308
Lokacija: Zagreb, Šalata
Piše: Tomislav Jakić/Novosti


Svjetla se gase u Evropi


U NOĆI s petka na subotu, 13. na 14. studenoga godine 2015. svjetla su se počela gasiti u Evropi (nimalo slučajno koristimo frazu šefa britanske diplomacije s početka Prvoga svjetskoga rata). Na sedam lokacija u Parizu, glavnome gradu druge najznačajnije države Evropske unije, napali su teroristi, prema informacijama dostupnima u trenutku pisanja ovoga teksta, pripadnici tzv. Islamske države. Nepotpuna bilanca tih terorističkih napada bez presedana – više od 140 mrtvih i mnoštvo ranjenih. Neposredna posljedica: proglašavanje izvanrednog stanja u Francuskoj, zatvaranje francuskih granica, prekidanje prometa podzemne željeznice i zatvaranje zračne luke francuske metropole, suspendiranje letova iz SAD u Francusku te gotovo tisuću i pol vojnika sa strojnicama na ulicama Pariza. Uz pojačane mjere sigurnosti na belgijsko-francuskoj granici.

Zapad je stvorio monstruma

Prve reakcije demokratskog Zapada bile su očekivane: zaprepaštenje, osuda i poruka ‘Neće nas oni terorizirati, niti ćemo mi pokleknuti’. Zvuči dobro, još kada bi bilo istinito. Jer, gorka je istina - nasuprot zvučnim frazama - da džihadisti već sada itekako teroriziraju ne samo Francusku, nego širenjem atmosfere straha i nesigurnosti cijelu Evropu, zapravo cijeli svijet. I još nešto: taj je svijet već pokleknuo pred prijetnjom s kojom se nije u stanju nositi, proglašavanjem izvanrednog stanja u Francuskoj, izvođenjem vojske na ulice, prekidanjem vitalnih prometnih veza. Pokleknuo je i prihvaćanjem, a sve u skladu sa zakonima demokracije, jačanja ekstremne ksenofobične desnice kojoj nije na umu ništa drugo, nego dokidanje demokracije pod firmom borbe za njezinu zaštitu (od drugih i drugačijih). Ono što, međutim, taj svijet nije učinio, a sva je prilika da neće ni učiniti, to je prestajanje saniranja simptoma i okretanje prema stvarnim uzrocima međunarodnog terorizma koji je u liku tzv. Islamske države dobio svoju do sada najopasniju varijantu.

Zapad mora priznati da je sam stvorio monstruma koji se sada okreće protiv njega, a zaogrnut plaštem vjerskog fundamentalizma. Zapad mora priznati da je ne samo destabilizirao, nego i rušio, vojnom silom – izravno, ili isporukama oružja i novca domaćim nezadovoljnicima, ali i stranim avanturistima, plaćenicima – režime (istina je: ne demokratske po zapadnim standardima, ali stabilne) što nisu bili po volji nezajažljivim apetitima nadnacionalnih struktura gladnih energenata i željnih gospodarenja njima. Zapad mora priznati da je mnogo spominjanu borbu protiv međunarodnog terorizma godinama koristio za ostvarivanje svojih ekonomsko-financijskih interesa, održavajući tek privid borbe za uspostavljanje demokracije u državama kojima se do tada vladalo čvrstom rukom. I Zapad mora priznati da nije učinio apsolutno ništa da bi spriječio stvaranje globalne opasnosti oličene u tzv. Islamskoj državi, dapače da je ona dobrim dijelom njegov proizvod, jer je neselektivno naoružavao svakoga tko je prihvaćao borbu protiv sirijskog predsjednika Asada, čovjeka koji ljubomorno čuva naftne i plinske izvore u svojoj zemlji od ruku globalnih energentskih tvrtki. Napokon, Zapad mora priznati da i dalje ne čini ništa kako bi prekinuo trgovinu naftom tzv. Islamske države, koja je njezin bitan izvor prihoda, kao ni naoružavanje pobunjenika u Siriji što ih naziva umjerenima, a koji u pravilu – s modernim oružjem – prelaze džihadistima.

Hoće li Zapad sve to priznati? Gotovo je sigurno da neće.

Hoće li Zapad prihvatiti rusko savezništvo, možda čak i vodeću ulogu u borbi protiv međunarodnog terorizma, nakon što su ruski udari na ciljeve ISIL-a u Siriji u malo više do mjesec dana postigli više od onih što ih SAD uz nekoliko saveznika vodi već godinu dana? Hoće li Zapad pritisnuti Tursku koja je u dobroj mjeri odgovorna kako za širenje oružane pobune protiv Asada u Siriji, tako i za višemjesečnu plimu izbjeglica što iz kampova u Turskoj preplavljuje Evropu? Gotovo je sigurno da neće!

I što će se onda dogoditi? Što se događa s teškim bolesnikom kod kojega liječnici uporno liječe simptome, ne prepoznajući, ili ne želeći prepoznati stvarne uzroke bolesti? Jednostavno: bolesnik umire. Što će se dogoditi s projektom ujedinjene Evrope i borbe protiv međunarodnog terorizma (samo) u režiji Zapada? I opet jednostavno: ujedinjena je Evropa na najboljem putu da između svojih članica izgradi utvrđene granice (ako ih već neće trajno zatvoriti), te da utvrdi vanjske granice, pretvarajući se u ‘tvrđavu Evropu’, a borba protiv međunarodnog terorizma koja će se i dalje ograničavati na suzbijanje terorističkih akata, ali se neće baviti njihovim uzrocima, ostat će u konačnici neuspješna. Što drugim riječima znači da će teroristi jačati, da će područje svojega djelovanja sve više prenositi u Evropu, pa i dalje. Riječju: da će pobijediti.

Ima li na Zapadu državnika koji bi smogao hrabrosti prihvatiti te jednostavne i nepobitne istine? Nema! Ovih dana preminuli, iznimno popularni (zapadno) njemački kancelar Helmut Schmidt prije nekoliko je godina (i to baš u razgovoru s ruskim predsjednikom Putinom) vrlo otvoreno rekao kako današnja Evropa nema državnika od formata. Savršeno točno. ‘Mali’ državnici, zapravo političari-otpravnici poslova nisu više od činovnika kojima nesmetano manipuliraju krupni kapital i financijski centri, da vojno-industrijski kompleks (na kojega je poodavno, ali uzalud, upozorio američki general-predsjednik Dwight Eisenhower) i ne spominjemo.

Strah će zavladati Evropom

Tko će, osim projekta ujedinjene Evrope, osim otvorenih granica i demokracije (što će neminovno ustuknuti pred naletom desničara - nacionalista i šovinista) biti najveća žrtva terorizma koji ‘gasi svjetla u Evropi’ (govori se već i o očekivanim napadima u Londonu)? Bit će to upravo oni koji u tisućama i stotinama tisuća bježe pred teroristima, tražeći utočište pred njima na Zapadu koji je te iste teroriste stvorio. U noći nakon napada u Parizu je planuo izbjeglički kamp u francuskom obalnom gradu Calaisu, a prema nepotvrđenim vijestima zapaljen je u znak odmazde. ‘Potvrdu’ za svoju ksenofobnu politiku dobit će svi ‘a la Orban’ čija ‘moda’ podizanja nove ‘željezne zavjese’ u obliku zidova i bodljikavih žica na granicama dobiva sve više pristaša (pa i kod naših susjeda Slovenaca). Bit će to vjetar u jedra svima koji su sumnjičavi, da upotrijebimo najblaži mogući izraz, prema svim ljudima druge nacije, rase, vjere ili uvjerenja. Izbjeglice koje spašavaju gole živote počet će tretirati kao potencijalne teroriste, bit će pooštrena politika davanja azila, ali i postupak prisilnog vraćanja u zemlje iz kojih bježe (pa čak ako ih tamo čeka i nož ISIL-ovih koljača). Evropa će tonuti sve dublje u novi mrak, tješeći se da time spašava svjetlo demokracije. Na žalost, gasit će svjetla što su ih zapalili oni koji su nakon završetka Drugoga svjetskog rata htjeli postaviti temelje jednoj novoj, drugačijoj i boljoj Evropi. Čini se da smo od cilja ostvarivanja takve Evrope dalje nego i u jednome trenutku otkako je osnovana Zajednica za ugljen i čelik, preteča ideje i prakse (koja se pretvara u svoju suprotnost) Evropske unije.

Strah će zavladati Evropom. Nesigurnost će prevladati u svijetu. Različitosti koje su nas mogle obogaćivati, pretvorit će se u nepremostive zapreke u međusobnim odnosima naroda i država. Scenarij sudnjega dana? Ne mora biti, ako se Zapad suoči s istinom o sebi i promašenosti svoje politike. Šanse za to su vrlo male, ali nisu ipak isključene. Nadajmo se barem da nisu. Vjerujmo da će poneko svjetlo u Evropi ostati upaljeno

Tomislav Jakić/Portal Novosti

_________________
There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------

slika
slika
slika Modovi, akrilni stalci i 3D printanje


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Svjetla se gase u Evropi
PostPostano: 14 stu 2015 21:40 
Offline
Moderator
Avatar

Pridružen: 23 svi 2013 20:01
Postovi: 4308
Lokacija: Zagreb, Šalata
Zagreb, fontane, večeras
slika

_________________
There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------

slika
slika
slika Modovi, akrilni stalci i 3D printanje


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Svjetla se gase u Evropi
PostPostano: 14 stu 2015 21:49 
Offline
Avatar

Pridružen: 03 lis 2013 19:28
Postovi: 1395
Lokacija: Zagreb
'Dvije stvari valja odmah raščistiti oko napada u Parizu jer se, kao i u slučaju napada na redakciju Charlieja Hebdoa, počinje stvarati pogrešna slika o napadačima, ali i o uspješnosti reakcije sigurnosnih službi’, kaže za tportal Dubravko Gvozdanović, sigurnosni stručnjak, sudski vještak za vatreno i hladno oružje, bivši član protuterorističke jedinice policije i umirovljeni inspektor

'Prva stvar koju valja reći jest da je potpuno pogrešno napade u Parizu zvati običnim terorizmom. To je opasna zabluda. Ovdje se radilo o nekonvencionalnom obliku ratovanja, koji lako možemo promatrati kao ratni sukob, ali asimetrični. To znači da se nadmoćnog neprijatelja napada na neočekivan način i da mu se nanosi velika šteta. Druga je stvar mit da se radi o visokoobučenim napadačima. Za takav tip napada važna je samo dobra indoktrinacija i motivacija, dok se u operativnom smislu ne može govoriti o osobitom profesionalizmu ili posebnoj obuci. Napad poput ovog u Parizu može izvršiti bilo tko, pod uvjetom da mu se osigura logistika, to jest oružje i eksploziv', kaže Gvozdanović.

Smatra da se radi se o istoj matrici kao i u prethodnim napadima u Europi, odnosno napadima na europske državljane u sjevernoj Africi.

Iako mnogi govore da se takvi napadi teško mogu spriječiti, Gvozdanović smatra da je potpuno zakazala obavještajna služba. 'Apsolutno je neshvatljivo da francuski obavještajni sustav nije napravio iskorak i podigao pripravnost nakon masakra u redakciji Charlie Hebdoa. I uopće ne govorim o onom što se dogodilo nakon što su napadi počeli, jer kad napad počne, ne možete puno toga učiniti osim reagirati, napasti i nadati se najboljem. Jedino što je u ovom slučaju važno jest prevencija. Obavještajno-sigurnosna struktura francuske države je potpuno podbacila. Oni su dio američke koalicije u napadima na Bliskom istoku, predvodili su napad na Libiju i neprestano dobivaju prijetnje. Imali su veliki teroristički napad u srcu Pariza u siječnju ove godine', ističe Gvozdanović.

Napominje da je važno znati kako se ovaj novi napad dogodio dok su francuska policija i obavještajne službe bile u najvišoj pripravnosti zbog Samita o klimatskim promjenama koji se uskoro održava u Parizu. Napadi su izvedeni iznimno blizu lokacije francuskog predsjednika.

Žica kao obrana od terorista? Besmislica!

‘Francusku je pogrešno gledati izdvojeno iz tijela Europske unije. Cijela Europa ima ozbiljan problem i unatoč ogromnim ulaganjima, vrlo je ranjiva na terorističke napade. Novac se ulaže u birokraciju, a reže se trošak koji se trošio ‘terenski’, na obavještajni rad. Uzmimo kao primjer Frontex, agenciju koja se se nominalno brine o europskim granicama. Oni nemaju ni jednog svog agenta, nego samo birokrate. Tako se ne mogu čuvati granice’, govori Gvozdanović. Komentirao je i činjenicu da se mnoge europske zemlje ograđuju žicom, što neki mediji pogrešno ističu kao potuterorističku mjeru, a ne kao običnu tehničku zapreku koja pomaže kanaliziranju migranata prema kontroliranim graničnim prijelazima.

‘Ideja dizanja ograda za obranu od terorizma je besmislica. Žica bi eventualno imala nekakav minimalni smisao na granici Turske i Europe, a ovako ima tek tehničku funkciju usmjeravanja kolona prema točkama na kojima se može vršiti kontrola migranata. Da je novac koji su europske države ulupale u dizanje ograda uložen u obavještajni rad i sprečavanje nastanka izvora terorizma, bio bi to smislenije utrošen novac. U smislu borbe protiv terorizma, taj novac je bačen’, kaže taj stručnjak za antiterorističke operacije.

Smatra da je potpuno pogrešno nazvati ove napade terorizmom, a valjalo bi i redefinirati pojam terorizma u svjetlu sadašnjeg sukoba s Islamskom državom, koji je i Papa nazvao Trećim svjetskim ratom.

'To svakako nisu obični teroristički napadi, nego imaju sva obilježja klasičnog ratnog sukoba. To je asimetrični rat. Zapad nema klasičnog protivnika s kojim se može obračunati na bojišnici. Neprijatelji Zapada imaju mogućnost napadati samo tako jer su vojno inferiorni i treba se prestati pretvarati da je to išta drugo osim otvorena rata', govori Gvozdanović.

Ne treba se zavaravati da se radi o nekakvom neobrazovanim i zaluđenim teroristima, kaže on i dodaje da se tu radi o ozbiljnom protivniku.


Napadači nisu visoko obučeni profesionalci, nego potrošna roba
Govoreći o napadačima, Gvozdanović tvrdi da se ne radi se o vojnim profesionalcima, kakvim su predstavljeni i napadači na Charlie Hebdo. ‘Radi se naprosto o odlučnim ljudima, vrlo motiviranim i indoktriniranima do razine fanatizma. Za aktiviranje eksploziva ili nasumično pucanje po masi civila, ne trebate doslovce ikakvu obuku. Ono što je profesionalno u napadima jest dogovaranje logistike napada, nabava oružja i eksploziva, a sami napadači su ‘potrošna roba’. Sigurnosne službe treba brinuti činjenica da su se napadači došetali do mjesta zločina naoružani glomaznim Kalašnjikovima', kaže on. ‘To nisu oružja koja je lako sakriti, kakva bi bili Škorpion ili Glock 18. Kako su došli do tog oružja? Zakazala je tajna služba, jer to se razmjerno lagano može držati pod kontrolom, dilanje jurišnih pušaka. Postavlja se pitanje kako je moguće naoružati automatima toliko ljudi, a da to baš nitko ne uoči’, pita se Dubravko Gvozdanović.


Indoktrinirani amateri i izgubljene duše

'Nešto nije u redu u našem društvu. Kada govorimo o napadačima u Parizu, nitko me ne može uvjeriti da dečki koji su odrasli u Parizu ili u Francuskoj vjeruju da ih čekaju u raju 72 djevice, pa su zato spremni žrtvovati svoj život. Sve počinje od socijale, to zna svatko tko se bavio policijskim poslom. Religija je za takve razočarane osobe savršen instrument za manipulaciju. To su ljudi poput nas, ali očito su jako razočarani u društvo i visoko indoktrinirani. Oni žele biti prihvaćeni negdje, to su izgubljene duše. Ipak, pogrešno je reći da se radi o ljudima visoke vojne ili kakve druge obuke. No iza njih stoji dobra i profesionalna organizacija, mozak operacije i nečiji novac. Psihologija takvih ljudi nije ništa novo. Niži socijalni slojevi, solidno obrazovanje i besperspektivnost te prijezir prema dekadenciji društva, odlična su podloga za ispiranje mozga i ‘regrutiranje’ među vjerske fanatike. Sada ih regrutiraju islamističke organizacije, ali u sličnim slojevima tražili su se i teroristi za ‘Crvene brigade’ ili ‘Frakciju Crvene armije'', kaže Dubravko Gvozdanović.

Ističe da je Islamska država ipak neusporediva s ljevičarskim teroristima koji su harali Europom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća. 'Razlika je u brojkama, financijskoj moći i snazi, ali i današnjem i ondašnjem društvu. Za vrijeme napada tih ljevičarskih organizacija Europljani su bili u većem strahu nego sada, iako su njihovi napadi bili slabiji. Danas, kada su pripadnici Islamske države spremni na višestruko ubojitije napade, strah je znatno manji i to je potpuno neopravdano. Islamska država je toliko opasnija od klasičnih terorista da se njeni napadi mogu i trebaju smatrati ratom', ponovno ističe Gvozdanović.

Smatra da i za Hrvatsku postoji realna opasnost od takvih napada, tim više što Hrvatska, poput europskih susjeda, živi u, kako kaže, iluziji potpune sigurnosti. 'Mi smo oguglali na nasilje i naviknuti smo na nasilje, a mislim da ljudi i u Hrvatskoj i u Europi podcjenjuju prijetnju', zaključuje Gvozdanović.

_________________
slika

Panzer, Hana Modz V3, Kayfun Lite, Taifun GT, Helios, RSST, DID


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Svjetla se gase u Evropi
PostPostano: 14 stu 2015 22:32 
Offline
Avatar

Pridružen: 07 ožu 2011 11:16
Postovi: 2862
Lokacija: Slavonski Brod
Karikaturist Joann Sfar koji radi za Charlie Hebdo ilustracije, nakon napada objavio je niz crteža koji prikazuku tugu i ljutnju zbog svih događaja. No jedna poruka se posebno istaknula.

"Prijatelji diljem svijeta, hvala vam što molite za Pariz, no ne treba nam više religije. Naša vjera je u glazbi! U ljubavi! Šampanjcu i radosti! Pariz je život", poručio je Sfar.

slika

_________________
slika
Devils Marble EVO, Nautilus Oddy klon, Hercules...
ipv Mini, Kaya lite v2+ klon


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Svjetla se gase u Evropi
PostPostano: 15 stu 2015 02:05 
Offline
Avatar

Pridružen: 10 vel 2014 15:37
Postovi: 301
Lokacija: Bjelovar
A, gle, što se tiče Francuske, tu sam podjeljenog mišljenja. Nije uredu napadati po civilima nikako, ali što su Francuzi radili po Alžiru, Libiji i ostalim zemljama isto nije OK. Kako mi se čini, počeo je gerilski rat na globalnoj razini potpaljen fanatizmom, bez obzira na vjeru. To što se neki vade na Islam ili sl. nigdje u Islamu ili bilo kojoj drugoj vjeri u Boga ne piše ubi ili približno slično.
Najgore od svega što mediji prikazuju ono kako su plaćeni, nije isto gledati vijesti u americi (namjerno malim slovima) Rusiji ili arapskim zemljama


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Svjetla se gase u Evropi
PostPostano: 15 stu 2015 09:42 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen: 02 ožu 2011 14:18
Postovi: 11208
Lokacija: Samobor
Eh greska za greskom.
Sto se tice loseg rada francuske obavjestajne sluzbe i teroristicke profesionalne organiziranosti ... to je obicna glupost. Ja sam jedan debeljuco s puno godina i jednom nogom u grobu i bez problema mogu tako nesto organizirati. A u lijepoj nasoj takvih ima bar pola milijuna. Skupiti 9 kalasnjikova i vrecicu bombi vjerujem da isto nebi trebao biti problem u zemlji koja je ne tako davno bila u ratu.

Samoubiti se nebi mi bila namjera ali ima i previse ljudi koji bi to zeljeli. Nakon ovog dogadjaja bit ce ih jos i puno vise. Jer sad ce se pojacati pritisak i teror nad muslimanima u europi i u takvoj poziciji je puno lakse regrutirati nove teroriste.

Sirotinja uvijek dobiva po picki i tu se nista ne mijenja osim sto ce ubuduce jos vise dobivati po picki. Jer onima 1% takva situacija savrseno odgovara. Europa ce se mijenjati po jamerickom modelu jer tamo vise nema terorizma, zar ne? Sigurnost ce postati strasna, kontrole nemilosrdne ... tocno ono sto 1% zeli.
Adio demokracija.

_________________
Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi.
Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Svjetla se gase u Evropi
PostPostano: 15 stu 2015 11:12 
Offline
Avatar

Pridružen: 07 lis 2014 12:54
Postovi: 1650
Lokacija: Zagreb
Danas više ni idiot ne vjeruje u službeno priopćenje Washingtona.

Bivši pomoćnik ekonomske politike SAD-a i jedan od najpoznatijih ekonomskih analitičara rekao je ono što već svi znaju, ali nitko ništa ne poduzima po tom pitanju. On je rekao da rat protiv terorizma uopće ne postoji. Mnogi će reći na to ‘znali smo’, ali ne shvaćaju da ako ne postoji rat protiv terorizma, ne postoji ništa od onoga što nam mediji prenose! Sve je laž. Prenosimo vam tekst Paula Craig Robertsa koji će vam razjasniti mnogo toga.

‘Rat protiv terorizma je prijevara, to je i George W. Bush priznao!’

‘Rat protiv terorizma’ je prijevara. Amerikance su prevarili političari koji provode plan hegemonije nad svijetom. Američki narod je bio previše lakovjeran i zato su ga Washington i medijske prostitutke lako izdali.
Posljedice prijevare, lakovjernosti i izdaje strašne su po Amerikance, milijune ljudi Bliskog istoka, Afrike, Ukrajine i po europske vazale Washingtona. Posljedice koje trpe Amerikanci su: ukinut Ustav, policijsko-špijunska država i sve veća mržnja i nezadovoljstvo Amerikom u cijelom svijetu. Posljedice po narode Somalije, Libije, Iraka, Afganistana, Jemena, Pakistana, Sirije, Palestine i Ukrajine su smrt, uništeni domovi, uništena infrastruktura, unutarnji sukobi, progon, defektnost beba, invazije, bombardiranja, bespilotne letjelice. Milijuni ljudi su ubijeni zarad hegemonije Washingtona, milijuni su postali izbjeglice.

Posljedica po europske vazale Washingtona je to što milijuni migranata i izbjeglih od ratova Washingtona sada hrli u Europu, izazivajući društvenu i političku neslogu i ugrožavajući europske političke stranke koje su omogućile i sudjelovale u masovnim ratnim zločinima Washingtona u osam država. I stanovništvo tih osam zemalja i stanovništvo vazala Washingtona trpi posljedice opakih i nezakonitih djela Washingtona. I Amerikanci trpe – od policijsko-špijunske države i militarizirane policije koja svaki dan ubija bar troje, a maltretira bezbrojne nedužne Amerikance. Države koje smo mi Amerikanci uništili nemaju resursa za obnovu. Naši europski vazali će izbjeglice od ratova Washingtona morati namiriti iz vlastitog džepa.

Što se tiče Amerikanaca, čini se kao da su se pomirili s postojanjem brutalne policijsko-špijunske države koja je istisnula slobodu i demokraciju. Dokazana je činjenica da je policijsko-špijunska država nastala na lažima i obmanama i da su te laži i obmane sada raskrinkane. Čak je i George W. Bush priznao da Saddam Hussein nije imao oružje za masovno uništenje. Tisuće nezavisnih stručnjaka – fizičara, nanohemičara, građevinskih inženjera, arhitekata nebodera, vatrogasaca i službe za hitnu pomoć, i vojnih i civilnih pilota – pružili su objašnjenja za 11. rujan 2001. godine, koja Washington nije mogao dati.

Danas više ni idiot ne vjeruje u službeno priopćenje Washingtona. Korumpirani režim Busha i neokonadije je stvorio lažnu stvarnost i prodao je lakovjernom stanovništvu željnom dokazati svoj patriotizam. Američko biračko tijelo je kasnije postalo svjesno da ga je Bush-Cheneyev režim prevario, pa je Obamu, povjerovavši obećanjima da će biti promjena, izglasalo za predsjednika, popraviti situaciju. Umjesto da to i učini, Obama je zaštitio zločinački Bush-Cheneyev režim i nastavio s provođenjem plana neokonzervativaca. Što se ne mora trpjeti. Možemo isključiti “Foxove” vijesti, CCN, Nacionalni javni radio i sve druge medije koji lažu, brutalno lažu. Možemo prestati sa kupovinom beskorisnih novina. Možemo zahtijevati ukidanje policijsko-špijunske države sazdane na lažima i prijevari.

Tko uopće više vjeruje da je onako obiman Patriotski zakon napisan tako brzo i kao zbog 11. rujna? Nije moguće da svaki član Kongresa i kongresnog osoblja ne zna da je tako opsežan dokument bio na polici i čekao na šansu. Tko uopće više vjeruje da je šačica Saudijaca mogla bez podrške neke države i obavještajne službe nadmudriti čitav aparat Američkih Država Sigurnosti i nanesti ponižavajući poraz jedinoj svjetskoj supersili? 11. rujna je najgori neuspjeh državne sigurnosti u čitavoj povijesti čovječanstva. Kako je moguće da nitko od dužnosnika državne sigurnosti koja je toliko zakazala nije odgovarao za njezine propuste koji su totalno ponizili ponosne Sjedinjene Države? Tko će povjerovati da su invazija i uništenje Iraka od Bushova režima bili odgovor na 11. rujna, kada je Bushov ministar financija javno rekao da je invazija na Irak bila tema prvog sastanka kabineta Bushovog režima davno prije 11. rujna 2001. godine? Je li američki narod zaista takva kukavna ovčadija da će pristati na policijsko-špijunsku državu sazdanu na lažima zlikovaca, lažima koje do besvijesti ponavljaju ku*ve koje se pretvaraju da su novinari? Ako jest, onda je američki narod – ništa, i Washington i lokalna policija će njegove pripadnike nastaviti tako tretirati, kao narod koji više ništa ne znači, prenosi NSP.

_________________
slika
Practice what you preach

"zašto kad pet puta kliknem na fajer tipku, mod više ne radi"


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Svjetla se gase u Evropi
PostPostano: 15 stu 2015 12:14 
Offline
Avatar

Pridružen: 07 lis 2014 12:54
Postovi: 1650
Lokacija: Zagreb
Citat:
U sukobima u Siriji je od ožujka 2011. ubijeno više od 250.000 ljudi.

Nitko ne piše molite se za njih, nitko ne piše zapravo o tome, to su samo brojke, a ovih 100 ljudi je puno vrjednije od ovih 250000 ili kaj? Već polako smrdi ova propaganda.

_________________
slika
Practice what you preach

"zašto kad pet puta kliknem na fajer tipku, mod više ne radi"


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Svjetla se gase u Evropi
PostPostano: 15 stu 2015 13:16 
Offline
Avatar

Pridružen: 28 ožu 2014 15:35
Postovi: 1836
Lokacija: sukošan
Srecom tu si ti pa se moli za njih, nitko ti ne brani

_________________
slika
slika
Glup si ko Karamarko
http://goo.gl/A9lj9A


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Svjetla se gase u Evropi
PostPostano: 15 stu 2015 13:17 
Offline
Avatar

Pridružen: 03 lis 2013 19:28
Postovi: 1395
Lokacija: Zagreb
slika

_________________
slika

Panzer, Hana Modz V3, Kayfun Lite, Taifun GT, Helios, RSST, DID


Povratak na vrh
  
 
 [ 30 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]


Online

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
HR (CRO) by vaper club