| Autor |
Poruka |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Alternativa naočalama? Postano: 11 lis 2013 13:05 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
spavle je napisao: Kinta sada smo u godinama kada se intenzivno mijenja dioptija i valjalo bi ići okulisti na pregled svakih 6 mjeseci .... Svakako, ali meni se dioptrija promijenila na bolje !! A cak iskreno sumljam da je u stakla ugradjena namjerna greska kako bi se svako malo kupovala nova. Ne znam ali cu na to obratiti paznju vise nego obicno.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
DylanDog
|
Naslov: Re: Alternativa naočalama? Postano: 23 lis 2013 16:11 |
|
|
Kinta, hvala kaj si bio pokusni kunić za nas.... nabavit ću si jedne! Nemam pojma kaj imam, +0.5, -0.5, staračko sljepilo ili koji bog.... ali kad sam došao po prve naočale u svojoj 45-oj godini, teta u bolnici mi je rekla "... i tako vam to počinje..." Mislim si, baš bi bilo lijepo zajebati je  O lovi za nova stakla da i ne govorim. Rađe bi si za tu lovu kupio original GG mod ili par hi-end tekućina za atty 
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Alternativa naočalama? Postano: 23 lis 2013 23:57 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Samo naprijed i procitaj ovu knjigu s puno korisnih savjeta. viewtopic.php?f=51&t=535&p=8359#p8359
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
DylanDog
|
Naslov: Re: Alternativa naočalama? Postano: 02 vel 2014 00:54 |
|
|
Evo, nabavljene rupičaste naočale. Sitna slova (ona najmanja, sa deklaracija proizvođača koja i nisu namijenjena čitanju nego da proizvođač obavi svoju zakonsku dužnost) čitam bez problema. I moja draga se šokirala. Ona fakat slabo vidi,ali je primijetila neke detalje u stanu za koje nije znala Nisam dobio upute za korištenje (jeftilen iz Kine) pa ih prema Kintinim uputama prvih dana nosim po 5 min, ali me dosta umaraju. Shvaćam da je ovo vježba,a ni jedna vježba nije bez truda i muke. Nadam se da će se period lagodnog nošenja rupičastih naočala produživati. Samo je Kinta napisao kako je napredovao s rupičastim naočalama. Kaj se nikom drugom nije ništa promijenilo na bolje s vidom?
|
|
 |
|
 |
|
imand
|
Naslov: Re: Alternativa naočalama? Postano: 02 vel 2014 01:02 |
|
|
daj malo pojasni te rupićaste, ako može slika ja nosim progresive +5/+6 ali su mi slabe pa mi oftamolog izjerio +5.5/6.5 i sad trebam raditi nove cvike 
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Alternativa naočalama? Postano: 02 vel 2014 02:12 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
imand je napisao: daj malo pojasni te rupićaste, ako može slika ja nosim progresive +5/+6 ali su mi slabe pa mi oftamolog izjerio +5.5/6.5 i sad trebam raditi nove cvike Imand, tu je 10 strana teksta o rupicastim naocalama. Kakva slika? Kaj da ti objasni?
|
|
 |
|
 |
|
friki
|
Naslov: Re: Alternativa naočalama? Postano: 02 vel 2014 16:09 |
|
Pridružen: 13 stu 2013 14:02 Postovi: 405 Lokacija: Zagreb, Trešnjevka
|
Evo, naručila sam neke za dolar ipo s eBaya. Jednom sam ih probala pa mi se svidilo. Bilo bi okej da malo povratim vid, pa da mi bar ovi moji cvikeri budu bolji. A za kompletan povratak vida razmatram operaciju, al mi nije hitno - volim svoje cvikse  Samo što ne volim -5.50 dioptriju!
|
 |
|
DylanDog
|
Naslov: Re: Alternativa naočalama? Postano: 02 vel 2014 16:39 |
|
|
žao mi je samo što nisam naručio 17 pari naočala  Sad bi svi probali, oduševljeni su kako se kroz rupice uopće može išta vidjeti, a kamoli daleko bolje vidjeti! Pale su i neke narudžbe.... trebao sam uzeti više toga. I dići cijenu naravno  Ekonomija na balkanski način... kupi me-prodaj me... Novac u rukamaaaa
|
|
 |
|
 |