| Autor |
Poruka |
|
sanja
|
Naslov: Re: Alternativa naočalama? Postano: 05 stu 2011 18:04 |
|
Pridružen: 03 ožu 2011 16:24 Postovi: 1370 Lokacija: Zagreb,Krapinhagen
|
Naručila sam i ja danas!Baš me zanima 
|
 |
|
cahura
|
Naslov: Re: Alternativa naočalama? Postano: 05 stu 2011 18:28 |
|
|
|
naručujem 2 komada danas... Kinta kolko je trebalo da ti dodju?
_________________ TkO?
|
|
 |
|
 |
|
CHROMEX
|
Naslov: Re: Alternativa naočalama? Postano: 05 stu 2011 20:43 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 03 ožu 2011 14:26 Postovi: 2515 Lokacija: Black Darling
|
|
he, 50 godina
_________________  Sve što sastaviš raspadne se prije ili poslije
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Alternativa naočalama? Postano: 05 stu 2011 22:06 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
cahura je napisao: naručujem 2 komada danas... Kinta kolko je trebalo da ti dodju? Meni za 10 dana, ali to nista ne znaci.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Alternativa naočalama? Postano: 06 stu 2011 23:34 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Ovoga ... imam mali problem ... Rupicaste naocale definitivno popravljaju vid, o tome nema zbora. Laptop koji sam drzao na koljenima sad trebam privuci na trbuh. Ne znam ni sam kako da objasnim problem. Recimo da je dioptrija na jednom oku 2 a na drugom 2,5. I sad recimo da se za dva tjedna popravi na 1 i 1,5. Sto znaci da proslogodisnje naocale od recimo 1,5 i 1,75 ne odgovaraju bas najbolje. S druge strane nisam potpuno siguran da se oba oka ispravljaju jednako. Vjerojatno da ali stakla gotovo nikad nisu ista za oba oka. A moguce je da su sad oci 1/1. Kupovina novih naocala svaka dva tjedna nije nesto privlacno. Uglavnom dok ne rijesim problem i skuzim kuda to ide i kako dalje rupicaste naocale koristim maksimalno 5-10 minuta dnevno. Inace koristim InterView stakla tako da mogu kompenzirati problem. Ali da imam obicna ... 
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Frenk
|
Naslov: Re: Alternativa naočalama? Postano: 06 stu 2011 23:57 |
|
|
Ja sam taman odlučio da budem uporan da bih makar postigao da odlažem odlazak na optiku ali se ispriječio problem što u uputama kaže da se 6 tjedana koriste isključivo rupičaste bez dioptrijskih što je za mene nemoguća misija 
_________________ Uspjeh je stvoriti iz nečega nešto, a najveći iz ničega nešto.
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Alternativa naočalama? Postano: 07 stu 2011 00:13 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Frenk je napisao: Ja sam taman odlučio da budem uporan da bih makar postigao da odlažem odlazak na optiku ali se ispriječio problem što u uputama kaže da se 6 tjedana koriste isključivo rupičaste bez dioptrijskih što je za mene nemoguća misija  A ne Frenk, krivo si shvatio. Rijec je o tome da dioptrijske naocale koristis sto je manje moguce. A ne da ih izbacis iz upotrebe.
|
|
 |
|
 |
|
D@DO
|
Naslov: Re: Alternativa naočalama? Postano: 07 stu 2011 01:09 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 03 ožu 2011 19:03 Postovi: 683 Lokacija: Ispod Sljemena!
|
Kinta je napisao: Ovoga ... imam mali problem ... Inace koristim InterView stakla tako da mogu kompenzirati problem. Ali da imam obicna ...  I sad ti koristi rupičaste naočale i daj svaki tjedan po 500€ za nove leće, a upravo toliko mislim da košta par tih koje si naveo!
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Alternativa naočalama? Postano: 07 stu 2011 09:32 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
D@DO je napisao: Kinta je napisao: Ovoga ... imam mali problem ... Inace koristim InterView stakla tako da mogu kompenzirati problem. Ali da imam obicna ...  I sad ti koristi rupičaste naočale i daj svaki tjedan po 500€ za nove leće, a upravo toliko mislim da košta par tih koje si naveo! Kako gdje, ja sam dao 1k KN.
|
|
 |
|
 |
|
CHROMEX
|
Naslov: Re: Alternativa naočalama? Postano: 07 stu 2011 10:33 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 03 ožu 2011 14:26 Postovi: 2515 Lokacija: Black Darling
|
|
Ti valjda imaš dopunsko zdravstveno osiguranje, ili kupuješ leću (he leće) iz čajne. DODO to radi normalno, ko svi rvati, plati kolko košta.
_________________  Sve što sastaviš raspadne se prije ili poslije
|
|
 |
|
 |