| Autor |
Poruka |
|
Ptichicaa
|
Naslov: Re: Alternativa naočalama? Postano: 20 lis 2011 23:35 |
|
|
 za post! Nikad čula, još manje vidila. Super, triba probat pa ak to valja možda se mogu kunići potrošit na ležarinu ispod koje palme umisto na doktora, jupi bravo bravo! 
_________________  Sve što rastaviš, muž sastavi prije ili poslije.  .............(  .........  ) 
|
|
 |
|
 |
|
Corto_1973
|
Naslov: Re: Alternativa naočalama? Postano: 21 lis 2011 08:30 |
|
Pridružen: 07 ožu 2011 11:16 Postovi: 2862 Lokacija: Slavonski Brod
|
|
Ne da mi se traziti po netu, ali kako djeluju kod kratkovidnih? Pari mi se da njima osim lejzera ne pomaze nista...
_________________  Devils Marble EVO, Nautilus Oddy klon, Hercules... ipv Mini, Kaya lite v2+ klon
|
|
 |
|
 |
|
D@DO
|
Naslov: Re: Alternativa naočalama? Postano: 21 lis 2011 10:47 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 03 ožu 2011 19:03 Postovi: 683 Lokacija: Ispod Sljemena!
|
Corto_1973 je napisao: Ne da mi se traziti po netu, ali kako djeluju kod kratkovidnih? Pari mi se da njima osim lejzera ne pomaze nista... Ako i to pomaže. Niti sam nisam pametan po tom pitanju. Dvojica kolega koje poznam napravili laser korekciju i sad su super zadovoljni. Ja opet.. kojeg god oftalmologa pitam za savjet (od poznatih do nepoznatih) nikako da se odlucim. Navodno kod nas nije napravljeno toliko puno korekcija i nedostaci iste se pojavljuju u malom broju slučaja. Za razliku od Amerike gdje su skloni pomodarstvu, pa je tako napravljen i veliki broj korekcija, No isto tako su se pojavili i problemi kod određenog broja ljudi nakon nekog vremena. A kako se kod njih to radi u vecim brojkama, tako se i ti problemi pojavljuju u već zabrinjavajucim postotcima. Svako oko je posebno na svoj nacin i nitko ne može reči kako će reagirati na traumu kojoj će biti izloženo, jer svaka ta korekcija je trauma za oko na svoj nacin. Pa ti onda budi pametan!
|
 |
|
Corto_1973
|
Naslov: Re: Alternativa naočalama? Postano: 21 lis 2011 11:16 |
|
|
Ma tu postoje 2 nacina - razlika je u jednom slovu i nacinu - kod jednog se epitel samo zareze i podigne prije tretiranja laserom (jebiga, nisam vise siguran - valjd je to Lasik), kod drugog se epitel skine potpuno i onda vraca... Uglavnom, frend je jos prije 5 godina isao u Slovacku i napravio odmah korekciju na oba oka - put, smjestaj, operacija i pregledi, sve skupa nekih 5.000kn... Tad je bilo skoro 4 puta jeftinije nego tu kod nas... Ali sto mu to vrijedi, kad vise nema onaj coolerski James Dean pogled... 
_________________  Devils Marble EVO, Nautilus Oddy klon, Hercules... ipv Mini, Kaya lite v2+ klon
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Alternativa naočalama? Postano: 21 lis 2011 16:10 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Corto_1973 je napisao: Ne da mi se traziti po netu, ali kako djeluju kod kratkovidnih? Pari mi se da njima osim lejzera ne pomaze nista... Radi dobro, s tim da je ispitni uzorak (komada jedan) i testno vrijeme (par minuta) premalo za neku ozbiljnu procjenu. Rupicaste naocale jednostavno tjeraju oko na pravilno fokusiranje bez obzira na minus ili plus dioptriju. Napisao bi jos ponesto ali cu ipak pricekati koji dan ... tjedan jer rezultati koje dobivam vec drugi dan su nevjerojatni, pa nisam siguran jeli to istina ili samo sanjam.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Corto_1973
|
Naslov: Re: Alternativa naočalama? Postano: 21 lis 2011 22:53 |
|
|
Ma daj, pa ako si htio bez lejzera korigirati vid, što nisi pitao na forumu (kako Chromex lijepo reče, pa uteče). Dao bih ti ja knjigu za vježbe za korekciju očnog mišića - vid se ispravlja... Kakve cvikse, samo malo vježbe i naizmjenično pljuskanje hladnom i toplom vodom i tak... Odoh sad prekopati arhivu e-knjiga, pa kad nađem, postam link... ako ikad nađem...ak ne, valjd bu frend google pomogao... Ipak, google... http://www.ivantic.net/Ostale_knjiige/Zdravlje/Harry_Benjamin_Bolji_vid_bez_naocala.pdf
|
|
 |
|
 |
|
Lis
|
Naslov: Re: Alternativa naočalama? Postano: 21 lis 2011 23:48 |
|
|
Kinta je napisao: Lis je napisao: Kinta, koliko su kostale? 2-3$ Daj naruci i meni jedne.
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Alternativa naočalama? Postano: 22 lis 2011 12:42 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Lis je napisao: Kinta je napisao: Lis je napisao: Kinta, koliko su kostale? 2-3$ Daj naruci i meni jedne. 200 - 300 $ 
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Alternativa naočalama? Postano: 22 lis 2011 13:35 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Odlicna knjiga Corto. I sama uputa za uporabu rupicastih naocala je na istom tragu. Samo sam letimicno prolistao knjigu ali cu ju procitati ovaj vikend. Ali opet se svodi na isto, da nam svake godine izmuzu koju tisucicu kuna za nove ocale umijesto da nam poprave vid na prirodan nacin. 
|
|
 |
|
 |
|
sanja
|
Naslov: Re: Alternativa naočalama? Postano: 22 lis 2011 13:59 |
|
Pridružen: 03 ožu 2011 16:24 Postovi: 1370 Lokacija: Zagreb,Krapinhagen
|