Dakle, ove godine imam samo dvije vrste, ali dovoljno je za bilo koga. U ponudi su Carolina Reaper i 7Pod Jonah. Carolina je trenutno najljuca papricica na svijetu, krece se oko 2 200 000SHU (scoville heat unit), a 7Pod Jonah otprilike 1 500 000SHU. Za usporedbu, opcepoznati Jalapeno ima od 2-8000 SHU a tabasco do 20 000SHU.
Zasto preorder... Zato kaj su neke jos male, neke su sazrijele i trebaju pocrvenit da budu kak se spada ljute, i onaj ko zeli, da moze rezervirat i da mu posaljem friski plod... ne smrznuto, suseno i neznam kak... Dalje cete sami, dal susit, dal smrznut, dal hitit u ajvar, radit umake, podvaljivat ekipi, ili jednostavno bit mazohisti ko ja
. nis nije spricano, sve je iz mog vlastitog uzgoja jer sam prvenstveno za sebe sadio pa ono, nebi bilo uredu da sam sebe potrujem s necim...
Cijena ploda je 20 kuna, saljem najbolje postom sto snosi kupac, da se ne safta 17 dana u kombiju Tiska i takve fore ili primopredaja u Zagrebu.
Plodova ce bit, trenutno nema zrelih na lageru ali po mojoj procjeni, i kolko ovaj đubar od sunca moze sijat bi trebalo bit kroz 10-15 dana dostupno... i zato je preorder...
Eto, tu meljite, pitajte(ak se moderatori i admin slazu da se komentira u oglasu), dat cu vam ak treba smjernice za umake kak i kaj... smjernice za nekom uvalit i rec mu kak je to fino vam nemoram davat... neprocjenjiv je osjecaj vidjet hrabrog frenda kak veli da mu nis nije ljuto, a onda se 10 minuta place ko curica
Obje papricice imaju izraziti vocni miris i okus, dok ne krene ljutina, kad ljutina nestane, vocni okus ostaje u ustima, to se odnosi na svjeze plodove, kod suhih se to gubi...
Mozete listu stavljat i nadopunjavat da mi zasebno ne saljete PP, bit ce lakse, pa cu vam se redom javljat kak ce koja dozorit, i dat vam podatke za uplatu i poslat...
ah da, zaboravio navest razlog prodaje... tek tolko da si povratim ulozeno(struja, zemlja, jos malo struje, pa jos zemlje, i jos struje) i truda naravno da to nikne i prezivi 9 mjeseci.... jbt ko da sam ih rodio
Carolina Reaper
7Pod Jonah
friske slike stavim sutra...
nisam stigo slikat danas, sad sam doma doso, i moram ic dalje delat, i bil bu mrak... slikam zutra