Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 26 sij 2025 03:11. Sada je: 26 sij 2025 03:11.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 12 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Joyetech eVic AIO VT Kit
PostPostano: 20 kol 2016 01:01 

Joyetech eVic AIO VT Kit

Joyetech eVic AIO je najnoviji model Joyetech-a, ultimativni All-in-One proizvod. Radi se o uređaju u koji je implementirano sve najbolje od trenutno dostupnih (avgust 2016) Joyetech-ovih rešenja. Unutar tela vrlo malih dimenzija je smeštena kompleta elektronska cigareta: izmenljiva 18650 baterija, rezervoar za tečnost i atomizer! U kompletu se dobija i adapter pomoću kojeg sa eVic AIO možete koristiti bilo koji drugi atomizer sa 510 navojem, umesto ovog fabričkog.

slika

slika

SPECIFIKACIJE:
Dimenzije: 48mm X 26mm X 105mm (uključujući usnik)
Kapacitet baterije: zavisi od 18650 Li-Ion baterije koja se koristi
Kapacitet rezervoara (tanka): 3.5ml
Izlazna snaga: 1W - 75W
Režimi rada: VW / VT: Ni, Ti, SS316, TCR (M1,M2,M3) / Bypass / RTC
Opseg otpora atomizera: 0.05-1.5 oma za VT, 0.1-3.5 oma za VW i Bypass

Joyetech eVic AIO je moguće skoro u potpunosti rasklopiti, što olakšava održavanje i korišćenje.

slika

Kao i kod većine drugih VW / VT uređaja, preko jednostavnog menija se bira željeni režim rada a izlazna snaga (temperatura) se podešava preko PLUS i MINUS dugmića koji se nalaze na dnu uređaja. Dostupni režimi su već standardni za sve uređaje ovog tipa: izmenljiva snaga (VW), kontrola temperature (Ti, Ni, SS grejači i 3 TCR režima koje korisnik programira), direktni izlaz (BYPASS) gde izlazni napon zavisi od napunjenosti baterije unutar uređaja.

Kao dodatna opcija ovde je i RTC (Real Time Clock) gde se sat u analognom ili digitalnom obliku može postaviti na ekran uređaja:

slika

Grejači koje eVic AIO koristi su grejači za Cubis / Cubis Pro / AIO atomizer. Stoga je mogućnost da tečnost procuri iz rezervoara prilikom korišćenja fabričkog atomizera svedena na minimum.

Fabrički atomizer se može rasklopiti radi pranja, potrebno je samo prethodno ukloniti magnetne korice. Zamena baterije se vrši na isti način, otvori se mod i izvadi prazna a ubaci napunjena baterija.

slika

slika

Podešavanje protoka vazduha je jednostavno, pomeranjem u levu ili desnu stranu baze usnika se protok vazduha otvara ili zatvara (isto kao na Cubis atomizeru).

slika

Dosipanje tečnosti u ovaj atomizer je značajno olakšano, princip je isti kao na CUBIS PRO atomizeru: samo se odvrne gornja kapa i tečnost se sipa kroz otvore.

slika

Ovaj uređaj korisniku pruža i mogućnost da na njemu koristiti bilo koji 510 (eGo) atomizer! Dovoljno je da se u otvor tanka ušrafi adapter koji je deo kompleta, i eVic AIO postaje VW / VT baterija sa kojom možete kombinovati atomizer po izboru.

slika

Baterija se može puniti unutar uređaja, preko MicroUSB porta. Ipak, preporuka je punjenje baterije na eksternom punjaču!
Ukoliko se koristi na većim snagama ili sa grejačima malog otpora, obavezno je koristiti kvalitetne High Drain baterije.

slika

SADRŽAJ KOMPLETA:
1 x eVic AIO uređaj
1 x NotchCoil 0.25 oma glava atomizera (za D2L korišćenje)
1 x BF SS316 0.50 oma glava atomizera (za D2L korišćenje)
1 x LVC Clapton 1.50 oma glava atomizera (za M2L korišćenje)
1 x QCS glava
1 x adapter za atomizer
2 x usnik (standardan i SPIRAL)
1 x USB kabal
2 x stiker za telo moda
1 x uputstvo

LVC je glava veoma slična BF Clapton glavi od 1.5 oma, samo LVC na dnu ima otvor preko kojeg se kontroliše dotok tečnosti. Otuda i naziv LVC (Liquid Valve Control). Treba obratiti pažnju prilikom montiranja ove glave, ukoliko prigušite ili skroz zatvorite dotok tečnosti doći će do momentalnog zagorevanja grejača!

slika

Povratak na vrh

Naslov: Re: Joyetech eVic AIO VT Kit
PostPostano: 20 kol 2016 01:04 

Evo i par utisaka posle nekoliko dana korišćenja. Mod je FE-NO-ME-NA-LAN :D Naravno, ništa epohalno u njemu nema, sve je već vidjeno i korišćeno: Cubis atomizer i elektronika iz VTC Mini / VTwo moda. Ovde je Cubis Pro baza tj atomizer, unapredjenje je u AFC-u i mnogo lakše se sipa tečnost, ali je rad odnosno ukus isti.
VTC elektronika je svima poznata, tu nema potrebe trošiti reči.

Ovaj uredjaj fenomenalnim čini to što je pokupio sve najbolje od gore nabrojanih, i spojio u celinu. Ako ti treba kompaktna jedinica za napolju: koristiš ga u AIO (All in One) varijanti, sa njegovim Cubis Pro atomizerom.
Ako bi da guraš neki drugi atomizer, staviš adapter i koristiš eVic AIO kao običan baterijski mod.
Isprazni li se baterija, zameniš je :)

Naravno, dizajn i oblik je jako bitan segment, a mene je ovde zaista oduševio. Vrlo kompaktan i na izgled moćan, vratanca leže bez milimetra lufta a drži ih prilično jak magnet, taster ogroman i prijatan za korišćenje, velik i jasan ekran. Osnova moda je sa oborenim ivicama zbog čega su šanse da se boja zguli drastično manje. Bočne stranice su šlag na torti, imitacija kože (poput one na Samsung Note telefonima) je za mene lično najveće oduševljenje, mod izgleda i pod rukom deluje kao milion dolara :D
U kompletu se dobijaju i još dva para stikera, braon i beli, kojima se mogu zameniti ovi fabrički. U najavi je još gomila drugih boja. Proizvodi ih 3M što garantuje kvalitet, ne bi trebalo da se lako odlepljuju i gule.

Šta još pametno reći? Napravio sam par fotki, čisto da se uporede dimenzije sa nekim uredjajima koji su mi trenutno dostupni:

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Što se tiče samog rada, izdvojio bih par specifičnosti koje možda pomognu nekome od korisnika:

- za ovaj atomizer, kao i Cubis tj Cubis Pro, važi da je gotovo nemoguće da procuri u standardnim uslovima korišćenja. Može se desiti za zagrgolji, to se gotovo isključivo desi neposredno nakon dosipanja tečnosti. To sam rešavao tako što pojačam malo snagu ili temperaturu (zavisi u kojem sam režimu), npr sa 13W na 18W, povučem par dimova pa ostavim sa strane na par minuta. Nakon toga vratim na staru snagu (temperaturu) i koristim bez problema.

- kad se dosipa tečnost ne vadi se cela baza sa glavom, nego se samo odvrne kapica sa usnikom. Treba nagnuti uredjaj malo ka sebi, pa sipati lagano u niži otvor (od dva velika na bazi).
Ako se uredjaj drži vodoravno prilikom sipanja, desi se da se oba otvora istovremeno preplave sa tečnošću pa ona stoji i ne silazi. Ovo je posledica vrlo malih i uskih otvora, ali dovoljno je samo malo nagnuti prilikom sipanja i problema nema.

- VEOMA VAŽNA NAPOMENA: ovde nema oznake dokle se maksimalno sme puniti tečnost, zato pazite da ne preterate. Ovde mislim na sipanje kada glava i baza nisu u tanku, sa njima je preterati mnogo teže :) Otprilike je maksimum tečnosti kada je nivo malo iznad nivoa bočnog prozora.
Ukoliko ipak dođe do presipanja tečnosti, tj prelivanja van atomizera, OBAVEZNO rastaviti uređaj: izvaditi glavu sa bazom pa izvući tank. Sve detaljno prebrisati! Ukoliko to ne uradite, tečnost će se sliti niz ivice tanka dole do elektronike i napraviće belaj. Pričam iz ličnog iskustva, nije marketinški trik ;)

- I na kraju, moja omiljena podešavanja: od glava iz kompleta koristio sam samo LVC od 1.5 oma. Standardni VW režim, između 11W i 15W. Ostale glave iz kompleta su za D2L korišćenje koje meni ne prija.
Najbolja glava za Cubis,a samim tim i za atomizer u ovom uređaju, je SS316 BF glava od 0.6 oma. Sasvim normalan protok vazduha za "normalno" korišćenje. Ovu glavu sam koristio u VW režimu na jačini 11W - 13W, a najbolje rezultate mi daje u sledećoj postavci:
TC režim za SS316 žicu
početna snaga: 19W
temperatura: 190C - 220C
Naravno, zaključati otpor glave pre nego se krene sa korišćenjem ;)

slika

Povratak na vrh

PostPostano: 20 kol 2016 07:38 

:brav: za recenziju

Mod:
Atomizer:

Povratak na vrh

PostPostano: 20 kol 2016 08:26 

:dobar: :klanja:
Hvala za recenziju, baš se razmišljam uzeti ga

Povratak na vrh

PostPostano: 20 kol 2016 10:02 

Ja sam sve mislio da je kapacitet tanka 2 ml, a ne 3,5 ml koliko je, ne znam je li se to mijenjalo ili sam ja krivo vidio.
:plus: za recenziju, ja bi ga uzeo.

Povratak na vrh

PostPostano: 20 kol 2016 11:51 

eGripII se pravi u dve varijante, sa rezervoarom od 2ml i od 3.5ml. Ovaj od 2ml je saglasan sa TPD normama i ima child-lock otvaranje tanka.
Ovde je tank od 3.5ml i otvara se normalno, a ti si verovatno video podatak za eGo AIO jer na njemu je tank od 2ml. eGo AIO liči na ovaj eVic AIO, ali se drastično razlikuju jer mu je integrisana baterija i nema podešavanja izlaza.

slika

Povratak na vrh

PostPostano: 20 kol 2016 12:18 

Ja sam vidio eGripII od 2 ml. Ali koliko vidim postoje čak tri slične verzije, eVic AIO, eGripII i eGrip VT.

Povratak na vrh

PostPostano: 20 kol 2016 12:33 

Velika je razlika između prvih eGripova i eGripII / eVic AIO. Sliče možda izgledom, ali su funkcionalno prilično drugačiji.

eGrip VT je treći model u originalnoj eGrip seriji. Prvi je bio eGrip v1 ili samo eGrip: 1500mAh baterija, koristio Joyetech CS glave, minimalni otpor 1.2 oma, snaga do 20W, tank od 3.5ml, nema displej. Posle njega je izašao eGrip OLED: potpuno isti izgled samo ima displej, max snaga do 30W i min otpor grejača je 0.5 oma (tako nešto). eGrip VT je izašao na kraju, to je eGrip sa kontrolom temperature.
U međuvremenu je izašla CL baza za eGrip uz pomoć koje se glave za eGo ONE mogu koristiti u eGripu.

eGripII je malo veći proizvod, 2100mAh integrisana baterija, ugrađen Cubis atomizer, elektronika ista kao u VTC Miniju, uz adapter se pretvori u baterijski mod.
eVic AIO je to isto samo je baterija izmenljiva i tank se može vaditi napolje.

Ovo crveno na mojim slikama gore je eGripII sa adapterom i V3 Mini klonom.

slika

Povratak na vrh

PostPostano: 22 kol 2016 22:20 

jako lijepa recenzija. svaka pohvala :brav:

Povratak na vrh

PostPostano: 09 ruj 2016 23:15 

Svaka čast! Hvala! :dobar: :brav:

Povratak na vrh

[ 12 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]