Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 26 sij 2025 14:46. Sada je: 26 sij 2025 14:46.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 21 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Eleaf iStick Power Nano
PostPostano: 17 ruj 2016 12:34 

Joyetech AIO je reko goodbye, a meni zatrebala dodatna solucija kad je vTwo mini na punjaču, jer imam samo jednu batku :)

Odluka je jutros pala na ovaj minijaturni uređaj. Obzirom da mi je trebalo nešto što koristiti uglavnom kod kuće i ako je baš sila ponjet ga sa sobom (neki dan sam nosio AIO na posao jer sam vTwo ispraznio večer prije), a nisam htio previše novaca davat niti čekat nešto iz vana ili ZG, odlučih se za ovo u Osijeku.

Cjena je 199kn za keš na ecigareta.hr. S time što sam ga kupio u poslovnici, ne prek neta. Razmišljao sam i da uzmem cijeli kit sa Melo 3 nano, ali mi drugi atty ipak ne treba.

Ovo je sastav kutije + usb kabl koji nije na slici. Manual je mogao biti napisan većim slovima.
slikajpg images

Sam uređaj podržava TC-Ni, TC-Ti, TC-SS, VW, Bypass, Smart + m1-m3
1100mah bateriju
max 40W, pa ako vam treba nešto više - preskočite. Ja ne prelazim 30w tak da je meni sasma oke :)
Ima standard zaštite baterije.

slikaupload gif

Mod je stvarno nano. I tu dolazimo do problema ako imate malo deblje prste. Doduše mislim da će i ljudi s tanjim prstima imat isti problem. :D
Između + i - buttona ima minijaturnu tipku koju u manualu zovu "Mode button" koju držite da mjenjate tc/vw itd. Međutim, ako u TC modu želite podesiti W morate stisnut tu malu tipku zajedno s + ili -. Što je jako teško napraviti. Probao sam s noktom, ali na kraju sam ipak završio radeći to s dva prste. Nekak sam ih nagurao. Obzirom da je to meni set and forget, neću dramit oko toga, jer nije da ću svakih 10 min mjenjat W u temp modeu.

Display prikazuje ohme, snagu, temperaturu. Nema mjenjanja u puff count/amp i to.

Kad smo kod otpora, isti grijač u vTwo mini je 0.52 ohma. Tu je 0.5 / 0.51

Šalica čisto za usporedbu
slikaclick image upload

Nego kako vejpa?

Pa drugačije od vTwo mini.
Power mode kao power mode, nemam tu šta previše da pričam, ni ne koristim ga u pravilu, međutim TCss očito ima drugačiju TCR vrijednost od Joyetechovog čipa. Naime ovdje ne prelazim 210°C. Znači mod sam ne ode iznad 210°C. na istim postavkama kakve držim na vTwo mini - 30W / 250 °C dok vTwo mini izbaci protection nakon 3sec.
EDIT: Ako se igrate s TCR vrijednostima, doći će te i do većih temperatura. S TCR 80 sam prešao i 250.

I kad pritisnem fire, kao da ima delay od 1 sec prije nego pusti struju na grijač, dok vTwo mini buba odmah.
Skužih i zašto. Iako sam postavio W u TCu - mod kreće od 1w, ne od zadanih 30. Znači na displayu se vidi da je krenio s 1w i ide prema gore. Nakon sekunde dođe do nekih 20w i tak u biti tek počne parit. Što mi se u biti ne sviđa i ne vidim smisao toga. :/
Zato vjerovatno ni ne dosegne temperaturu koju sam mu zadao.
EDIT: Nakon što sam stavio njegov TC-SS na 180 stupnjeva, tj spustio temperaturu (ciljana je prvo bila 250), taj ramp up je bitno smanjen. Skoro da ga i nema. Isto postignete i kad stavite nižu TCR vrijednost. Očito da se defoltne TCR vrijednosti u preset modovima za TC ss/ni/ti razlikuju od proizvođača do proizvođača, tak da mi je njegovih 180st u TC-ss jednako 250st u TC-ss na vtc-u.

Evo kako izgleda s Cubis pro
slikaimage hosting websites

Osim tog nedostatka s TCjem, nemam pritužbe. Probat ću još googlat malo za tim. Da li to tako treba biti na istickovima ili je ovo nekakvi softverski bug.
EDIT: "Nedostatak" je ipak rješen smanjenjem ciljane temperature.

Mod je mal, kompaktan, služit će svri dok je Joyetech na punjaču. Ako vam treba backup uređaj, poslužit će :)

Cubis Pro
Kayfun Mini V3 Styled

Zadnja izmjena: zvorkapic.os; 17 ruj 2016 17:46; ukupno mijenjano 1 put/a.

Povratak na vrh

Naslov:
PostPostano: 17 ruj 2016 13:00 

Taj mod ima joyetechov chip,samo neku drugu varijantu naspram vtwo mini,nesto tipa istick pico

Imam ipower 80w i radi oke,zamjerka je jedino kad je odlozen neko vrijeme i stisnes fire baci no atomizer i onda ga odma ocita u trenu....retardacija stelanje w na tc,slazem se

Povratak na vrh

Naslov: Re: Eleaf iStick Power Nano
PostPostano: 17 ruj 2016 13:34 

Eo kad ga tek upalim, bubnem fire i opali 28w (stavio na 28), sve super.
Idući puta stisnem fire, krene od 1w - 5-17-27w. 250°C neće postić nikad. :D

Znači i iPower veliki ima isti problem? Da ne vraćam badava u trgovinu, ako to tak treba raditi na ovome.

Cubis Pro
Kayfun Mini V3 Styled

Povratak na vrh

Naslov:
PostPostano: 17 ruj 2016 13:48 

Ne koristim tc,tak da neznam,ovo pricam za power mod....znaci mod stoji,uzmem stisnem fire i pise no atomizer,moram pustit fire i ponovo stisnut i onda radi...u 50% slucajeva se to dogodi,ne predstavlja mi neki problem

Povratak na vrh

PostPostano: 17 ruj 2016 13:59 

zvorkapic.os je napisao:
Idući puta stisnem fire, krene od 1w - 5-17-27w.

tako je meni radio dna25. super način i meni baš odgovara za MTL, više nego TC na vtc mini i zato ga i ne koristim

dobro je imat backup uređaj, makar bi ja na tvom mjestu nabavio još 1 jednu batku i 18650 punjač

zvorkapic.os je napisao:
250°C neće postić nikad.

pa to je i cilj TC-a. da ne prijeđe 250 C. većom snagom brže postigne 249 C i tako rihtaš.

zato i ne koristim tc na vtc miniju, jer daje na početku šus, meni se čini ko da zagrije coil na više 220 C koliko ga podesim i onda ga vrati nazad. dobijem na prvu jači TH i nešt gadno, uopće nije blago na prvu kako ja oću

Zadnja izmjena: buje3000; 17 ruj 2016 14:06; ukupno mijenjano 2 put/a.

Povratak na vrh

PostPostano: 17 ruj 2016 14:06 

vtc mini dođe do 250 i tu stoji u temp protecion. Ali dođe do 250. Ovo do 210 i dalje ni za boga :D
Cilj je da dosegne temperaturu i tu ju drži, ne?

Cubis Pro
Kayfun Mini V3 Styled

Povratak na vrh

PostPostano: 17 ruj 2016 14:09 

pa neznam. ja to tako tumačim sebi TC da ne prijeđe. meni je pisalo na dna i temperaturu u F kako raste. ja sa svojim načinom nikad nisam ni dolazio do 190 C recimo. pošto je bilo sve u farenhajtima, to procjenjujem ovako. ali je blesavo da mod malo radi ovako, a malo onako.c ako se dobro sjećam, bio je podešen na 450F a dosezao sam 370 cca na 12-15W

EDIT: i na takvim postavkama, mi je vata trajala jednom 3 tjedna makar je mogla komotno još 2 tjedna jer je bila lijepo natopljena i lijepe boje bez gareži.
3 tjedna sa 3-5 ml na dan da se razumijemo

Zadnja izmjena: buje3000; 17 ruj 2016 14:15; ukupno mijenjano 1 put/a.

Povratak na vrh

PostPostano: 17 ruj 2016 14:13 

Meni koliko je jasno, cilj je postić zadanu temperaturu i ne prelazit ju. Ali i postavljanje W u TC modu služi da bi ranije postigao temperaturu. Tipa mojih 30w i 250C na vtcu. Dođem do 250 za 3 sec. Da stavim 50w došao bi ranije. Ali kad dođem do 250C, vidiš na displayu da W pada. Čak i do 9w. Jer onda koristi samo snagu koja je potrebna da drži tih 250C.

Mene sam čudi zašto ovaj istick ne krene s W koje sam mu postavio, nego ide prema njima kao prema temperaturi. Kao da si mu osim ciljane temp zadao i ciljanu W. A nisam mu zadao ciljani W nego početni W. Želim za 3 sec imat željenu temperaturu i da mi izbaci protecion i da nakon toga spusti W.

Cubis Pro
Kayfun Mini V3 Styled

Povratak na vrh

PostPostano: 17 ruj 2016 14:24 

zvorkapic.os je napisao:
Meni koliko je jasno, cilj je postić zadanu temperaturu i ne prelazit ju. Ali i postavljanje W u TC modu služi da bi ranije postigao temperaturu. Tipa mojih 30w i 250C na vtcu. Dođem do 250 za 3 sec. Da stavim 50w došao bi ranije. Ali kad dođem do 250C, vidiš na displayu da W pada. Čak i do 9w. Jer onda koristi samo snagu koja je potrebna da drži tih 250C.

aroma degradira tu negdje na 250 C, neki kažu da je optimalno od 180-220 C i u to ne ulazim. kako tko oće nek si podesi. ne vidim smisao bit stalno na rubu. postavljanje watta i služi da odrediš brzinu dolaženja. baš to padanje watta me živcira.

zvorkapic.os je napisao:
Mene sam čudi zašto ovaj istick ne krene s W koje sam mu postavio, nego ide prema njima kao prema temperaturi. Kao da si mu osim ciljane temp zadao i ciljanu W. A nisam mu zadao ciljani W nego početni W. Želim za 3 sec imat željenu temperaturu i da mi izbaci protecion i da nakon toga spusti W.

zato što je to Eleaf. on je i rađen da bude manji brat Joytechu. i da se u njega stvalja ono šta se u joytechove uređaje neće stavljat. ne kužim zašto ljudi očekuju da će Eleaf izbacivat bolje uređaje od Joytecha kad je JT vlasnik Eleafa. JT je u tome odnosu premium a eleaf je... bio i ostao eleaf. jbg ne košta nešto u kini duplo manje zato što je kvalitetniji chip unutra. koliko para toliko muzike

EDIT: vjerovatno joytech eksperimentira odaziv i mišljenje parioca uvođenje takvog čipa u taj eleaf, i ako rezenzije budu dobre, onda uvede u joytech mod tu neku kopiju DNA načina rada. nemam drugog objašnjenja zašto bi to tako radilo. bolje isprobat to u modu za široke mase i floppat, nego da to izbace na nekom JT modu koji bi trebao donest zaradu, a u slučaju floppa dođe do pljuvanja od vaperske zajednice.

EDIT 2: sad malo mislim. dobro da je temperatura limitirana na 210 C. pošto je to mod ciljan na "početnike" koji većinom ne čitaju recenzije prije kupnje, i možda i nisu upućeni u optimalni raspon štelanja C u TC-a i funkcioniranje istog. sa devijacijama u kontroliranju temperature, je to pun pogodak, jer tim istim početnicima mod praktički zabranjuje degradaciju arome. i ostaje samo flavour, bez mogućnosti za parenje na rubu DH-a

Povratak na vrh

PostPostano: 17 ruj 2016 14:56 

Op eo ga. TCR na 80 i dođem do 250 =)

Cubis Pro
Kayfun Mini V3 Styled

Povratak na vrh

[ 21 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.