Joyetech AIO je reko goodbye, a meni zatrebala dodatna solucija kad je vTwo mini na punjaču, jer imam samo jednu batku
Odluka je jutros pala na ovaj minijaturni uređaj. Obzirom da mi je trebalo nešto što koristiti uglavnom kod kuće i ako je baš sila ponjet ga sa sobom (neki dan sam nosio AIO na posao jer sam vTwo ispraznio večer prije), a nisam htio previše novaca davat niti čekat nešto iz vana ili ZG, odlučih se za ovo u Osijeku.
Cjena je 199kn za keš na ecigareta.hr. S time što sam ga kupio u poslovnici, ne prek neta. Razmišljao sam i da uzmem cijeli kit sa Melo 3 nano, ali mi drugi atty ipak ne treba.
Ovo je sastav kutije + usb kabl koji nije na slici. Manual je mogao biti napisan većim slovima.
jpg imagesSam uređaj podržava TC-Ni, TC-Ti, TC-SS, VW, Bypass, Smart + m1-m3
1100mah bateriju
max 40W, pa ako vam treba nešto više - preskočite. Ja ne prelazim 30w tak da je meni sasma oke
Ima standard zaštite baterije.
upload gifMod je stvarno nano. I tu dolazimo do problema ako imate malo deblje prste. Doduše mislim da će i ljudi s tanjim prstima imat isti problem.
Između + i - buttona ima minijaturnu tipku koju u manualu zovu "Mode button" koju držite da mjenjate tc/vw itd. Međutim, ako u TC modu želite podesiti W morate stisnut tu malu tipku zajedno s + ili -. Što je jako teško napraviti. Probao sam s noktom, ali na kraju sam ipak završio radeći to s dva prste. Nekak sam ih nagurao. Obzirom da je to meni set and forget, neću dramit oko toga, jer nije da ću svakih 10 min mjenjat W u temp modeu.
Display prikazuje ohme, snagu, temperaturu. Nema mjenjanja u puff count/amp i to.
Kad smo kod otpora, isti grijač u vTwo mini je 0.52 ohma. Tu je 0.5 / 0.51
Šalica čisto za usporedbu
click image uploadNego kako vejpa?
Pa drugačije od vTwo mini.
Power mode kao power mode, nemam tu šta previše da pričam, ni ne koristim ga u pravilu, međutim TCss očito ima drugačiju TCR vrijednost od Joyetechovog čipa. Naime ovdje ne prelazim 210°C. Znači mod sam ne ode iznad 210°C. na istim postavkama kakve držim na vTwo mini - 30W / 250 °C dok vTwo mini izbaci protection nakon 3sec.
EDIT: Ako se igrate s TCR vrijednostima, doći će te i do većih temperatura. S TCR 80 sam prešao i 250.
I kad pritisnem fire, kao da ima delay od 1 sec prije nego pusti struju na grijač, dok vTwo mini buba odmah.
Skužih i zašto. Iako sam postavio W u TCu - mod kreće od 1w, ne od zadanih 30. Znači na displayu se vidi da je krenio s 1w i ide prema gore. Nakon sekunde dođe do nekih 20w i tak u biti tek počne parit. Što mi se u biti ne sviđa i ne vidim smisao toga. :/
Zato vjerovatno ni ne dosegne temperaturu koju sam mu zadao.
EDIT: Nakon što sam stavio njegov TC-SS na 180 stupnjeva, tj spustio temperaturu (ciljana je prvo bila 250), taj ramp up je bitno smanjen. Skoro da ga i nema. Isto postignete i kad stavite nižu TCR vrijednost. Očito da se defoltne TCR vrijednosti u preset modovima za TC ss/ni/ti razlikuju od proizvođača do proizvođača, tak da mi je njegovih 180st u TC-ss jednako 250st u TC-ss na vtc-u.
Evo kako izgleda s Cubis pro
image hosting websitesOsim tog nedostatka s TCjem, nemam pritužbe. Probat ću još googlat malo za tim. Da li to tako treba biti na istickovima ili je ovo nekakvi softverski bug.
EDIT: "Nedostatak" je ipak rješen smanjenjem ciljane temperature.
Mod je mal, kompaktan, služit će svri dok je Joyetech na punjaču. Ako vam treba backup uređaj, poslužit će