Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 23 ruj 2023 19:37. Sada je: 23 ruj 2023 19:37.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 12 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Univerzalni instrument
PostPostano: 22 ruj 2013 15:48 
Administrator

http://aidetek.com/mm5/merchant.mvc?Scr ... gory_Code=

30$ za odlican instrument. Ove godine nisam ni vadio drugi iz ormara.

slika

Povratak na vrh

Naslov: Re: Univerzalni instrument
PostPostano: 22 ruj 2013 16:15 

ko i Fluke automatski,
diš to ovdje spominjati.

Ima u peveca za sto kuna, za izmjerit napon, struj otpor.

Šalim se,
di to ima za uzet?

Povratak na vrh

PostPostano: 22 ruj 2013 16:16 
Administrator

imand je napisao:
ko i Fluke automatski,
diš to ovdje spominjati.

Ima u peveca za sto kuna, za izmjerit napon, struj otpor.

Šalim se,
di to ima za uzet?

Link ti je na vrhu.

Povratak na vrh

PostPostano: 23 vel 2014 00:31 

Bitno je da je kao ovaj gore imaju "autorange" ... dosta Fluke-a malo starijih nema zujalicu ... bez obzira što su Fluke ....
bilo je dobrih Voltcraft-a u Chip@teci svojevremeno .... ali oni uvijek muljaju s cijenom gore dole ....

Povratak na vrh

PostPostano: 02 sij 2015 22:15 

nego, ima li kakva caka za racunati otpor u 2 ili 3 decimale? imam klasicni chipoteka instrument crveni uni-t ali najmanje mjerno podrucje je do 200 ohma.. i na neki coil kada mjerim uzmem najmanju vrijednos koju pokaze.. npr od coila 5mm na nozice stavim i mjerim i pokazuje npr 0.7 pa 0.9 pa 0.8 pa 2 ili vise ohma... a i sam instrument kada kratkospojim pokazuje i do 0.3 ohma i smatram da i nije mjerodavan bas za ovaj nas sport... uzeo sam na ebayu voltmetar chip od 0-30V za dolar i to ce mi za mehmod baterije mjerit ali sam si htio i neki dobar uredaj za otpor mjerit sloziti.. ili kupiti ali da mi nije samo za vape nego i ostale stvari :)

Povratak na vrh

PostPostano: 02 sij 2015 22:27 
Administrator

Malcbzt je napisao:
ali sam si htio i neki dobar uredaj za otpor mjerit sloziti.. ili kupiti ali da mi nije samo za vape nego i ostale stvari :)

Vidi prvi post.

Povratak na vrh

PostPostano: 03 sij 2015 12:49 

Malcbzt je napisao:
nego, ima li kakva caka za racunati otpor u 2 ili 3 decimale? imam klasicni chipoteka instrument crveni uni-t ali najmanje mjerno podrucje je do 200 ohma.. i na neki coil kada mjerim uzmem najmanju vrijednos koju pokaze.. npr od coila 5mm na nozice stavim i mjerim i pokazuje npr 0.7 pa 0.9 pa 0.8 pa 2 ili vise ohma... a i sam instrument kada kratkospojim pokazuje i do 0.3 ohma i smatram da i nije mjerodavan bas za ovaj nas sport... uzeo sam na ebayu voltmetar chip od 0-30V za dolar i to ce mi za mehmod baterije mjerit ali sam si htio i neki dobar uredaj za otpor mjerit sloziti.. ili kupiti ali da mi nije samo za vape nego i ostale stvari :)

Ja koristim istu tu jeftinjaru s minimalnim mjernim područjem 200 ohma i radi ok, samo kratko spojiš stezaljke i provjeriš unutarnji otpor i potom mjeriš. Ako duže stoji na hladnijoj temperaturi, pričekaj sat vremena prije mjerenja, ako ne, može biti da ti je baterija zrela za zamjenu. Ja sam originalnu već mijenjao a simptomi su bili upravo to divljanje otpora i tek potom pokazivanje da je baterija otišla k vragu.
Teško ćeš naći neki sa nižim područjem mjerenja otpora, Kintin koliko vidim mjeri unutar 400 ohma... a i ako ga nađeš neće biti univerzalac, nego samo ohm-metar i prilično će koštati...

Povratak na vrh

PostPostano: 04 sij 2015 02:59 

hmmm...stavio sam i novu bateriju a i na sobnoj je temperaturi.. ali i unutarnji otpor bude 0.2 negdje +/- 0.1 ohm... a univerzalac vec imam, ali bih htio igracku koja bi mjerila sitni otpor u perverzne decimale tipa 10^-4 npr... znam da bi to bilo nemoguce napraviti, ili barem uzasno skupo... ali mogucnosti koliko hoces onda s time za koristiti.. mislio sam cak da bi se dalo od arduina napraviti mjerac kakav.. ima sigurno taktika neka, elektrotehnika je puna cuda.. a i imam ih dosta na raspolaganju, bilo bi ih fora iskoristiti :) ma biti cu sretan s ovime.. i sa lavatubeom koji mjeri dosta precizno otpor :) ali mi je zao sta su vec opcepopularni modovi koji mjere na 2. decimalu a ja se mucim sa instrumentom starim 10ak godina...

Povratak na vrh

PostPostano: 04 sij 2015 10:26 
Administrator

Malcbzt je napisao:
ali mi je zao sta su vec opcepopularni modovi koji mjere na 2. decimalu a ja se mucim sa instrumentom starim 10ak godina...

Za precizna mjerenja koristim analogni univerzalni instrument koji imam jos od srednje skole, znaci negdje od sredine sedamdesetih. Taj instrument sam vidjao jos uvijek u prodaji po cijeni od cca. soma kuna.
Ako je nesto novije ne znaci da je tocnije i bolje.

Povratak na vrh

PostPostano: 13 svi 2015 12:05 

Jedino mjerodavno mjerenje malih otpora je četverožično ako to instrument podržava.
Druga metoda je mosna. S mosnom metodom možeš izmjeriti ekstremno male otpore (<0.01oma) s običnim analognim instrumentom, ali moraš imati ostala četiri poznata otpora veće preciznosti (0.1% je dovoljno)

Za početak ovo:

https://www.pantechsolutions.net/measurements-lab/introduction-of-kelvin-double-bridge-trainer-module

Povratak na vrh

[ 12 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: