Malcbzt je napisao:
nego, ima li kakva caka za racunati otpor u 2 ili 3 decimale? imam klasicni chipoteka instrument crveni uni-t ali najmanje mjerno podrucje je do 200 ohma.. i na neki coil kada mjerim uzmem najmanju vrijednos koju pokaze.. npr od coila 5mm na nozice stavim i mjerim i pokazuje npr 0.7 pa 0.9 pa 0.8 pa 2 ili vise ohma... a i sam instrument kada kratkospojim pokazuje i do 0.3 ohma i smatram da i nije mjerodavan bas za ovaj nas sport... uzeo sam na ebayu voltmetar chip od 0-30V za dolar i to ce mi za mehmod baterije mjerit ali sam si htio i neki dobar uredaj za otpor mjerit sloziti.. ili kupiti ali da mi nije samo za vape nego i ostale stvari

Ja koristim istu tu jeftinjaru s minimalnim mjernim područjem 200 ohma i radi ok, samo kratko spojiš stezaljke i provjeriš unutarnji otpor i potom mjeriš. Ako duže stoji na hladnijoj temperaturi, pričekaj sat vremena prije mjerenja, ako ne, može biti da ti je baterija zrela za zamjenu. Ja sam originalnu već mijenjao a simptomi su bili upravo to divljanje otpora i tek potom pokazivanje da je baterija otišla k vragu.
Teško ćeš naći neki sa nižim područjem mjerenja otpora, Kintin koliko vidim mjeri unutar 400 ohma... a i ako ga nađeš neće biti univerzalac, nego samo ohm-metar i prilično će koštati...

Devils Marble EVO, Nautilus Oddy klon, Hercules...
ipv Mini, Kaya lite v2+ klon