Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 07 vel 2025 23:45. Sada je: 07 vel 2025 23:45.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 100 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Kanger T3 MT3 evod ProTank T3S prerada grijača
PostPostano: 16 vel 2014 15:28 

Spavle ti je napisal sad mali vodic tak da nemam kaj pametno za dodat :grin:

Povratak na vrh

PostPostano: 13 tra 2014 13:38 

spavle je napisao:
slika

Obično motam 5/4 namotaja .18 Kanthala to mi daje 2,5 ohma otpor.

Pri motanju treba paziti da se napravi zavojnica oko dva paralena snopa wicka.
Kada se grijač stavlja u nosač wickovi trebaju biti jedan iznad drugoga.

Još sam novi u parenju pa imam nejasnoća po pitanju "previklavanja grijača".

Da li sam ispravno unio sve podatke u ovaj calculator?

slika

Naime, ako koristiš wick d= 2mm x 2, unutarnji promjer zavojnice bi trebao biti d= 4mm ali da ne bude labavo, stavio sam d= 3,5mm.
Ovaj ohm-calculator kaže da je otpor 3,9 ohm(kanthal d= 0,18mm; zavojnica n= 5)što je puno više od onoga što si ti dobio(2,5 ohm). Ispravi me, vjerojatno sam negdije pogriješio u unosu podataka. Koliko čvrsto treba motati žicu oko wicka? Prečvrsto namatanje će smanjiti ili potpuno onemogućiti dotok tekućine ... vjerojatno prema osjećaju, iskustvu.

Pozz svima na pari! :)

Povratak na vrh

PostPostano: 13 tra 2014 14:05 
Moderator

Ovo kako ja motam, silka 2 + 2 mm, dobiješ zavoje u obliku elipse a u tom kalkulatoru računaš sa kružnicom koja ima puno veći obujam od elipse pa dobiješ skroz krivi rezultat.

Povratak na vrh

Naslov:
PostPostano: 13 tra 2014 14:16 

Layer, nemoj si komplicirati život - uzmi 2mm wick, uz njega stavi iglu ili špenadlu, namotaj par namotaja da ne bude ni prestegnuto ni prelabavo... Dobro odreži dolje uz gumicu i to je to.
Kakav ti je sastav tekućine koju pariš? Ako je čisti vg ili velikim postotkom vg onda bi ti 2x2mm wicka moglo biti previše (vg je gust i nećeš moći povući uopće).

P. S. - Spavle, super tutorial, puno mi je pomogao prije par mjeseci kad sam počeo motati.
Grijače.
:-D

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Povratak na vrh

Naslov: Re:
PostPostano: 13 tra 2014 15:45 

mačak je napisao:
... Kakav ti je sastav tekućine koju pariš? Ako je čisti vg ili velikim postotkom vg onda bi ti 2x2mm wicka moglo biti previše (vg je gust i nećeš moći povući uopće).

Momentalno koristim Dekang Vaping Prime nic.16mg/ml(unatoč mnogim kritikama Dekang-a, meni je to odlična tekućina). Na kutiji ne piše koji je odnos PG/VG ali pretpostavljam da je 70/30.
Nabavio sam od Ecigareta.hr baze Tobacco PG 18mg/ml nic.(100ml) i VG 12mg/ml nic.(100ml) pa namjeravam mixati u omjeru 50/50 kako bi dobio baze od 15mg/ml nic. Naravno, neću smixati svu tekućinu odjednom, za probu sam smixao 3x10ml sa 3 različite arome.

Koja je preporuka za grijač, wick 2mm(mono) ili 2x2mm(dual) za tekućinu PG/VG u odnosu 50/50?

Povratak na vrh

Naslov:
PostPostano: 13 tra 2014 16:49 

Ja parim od vg70/pg30 do čistog vg-a. Za to mi je dovoljno 2mm wicka. Naletio sam i na 50/50 tekućinu i za to sam si još morao staviti flavour wick (još jedna nit preko grijača - treba 'raščijati' wick i staviti samo jednu do dvije tanke niti) jer mi je curilo, tj. tekućina je bila prerijetka pa je trebalo još malo wicka da to upije.
Taj savjet mi je dao jedan od forumskih starosjedioca- rjeđa tekućina više wicka, gušća tekućina manje wicka. Meni šljaka.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Povratak na vrh

PostPostano: 13 tra 2014 18:50 

na Evod tipu režem silicu vrlo kratko da u sklopljenom grijaču ne dodiruje stijenku tanka.
Na mjestu dodira bi izgubio kontakt sa tekućinom, nepotrebno. Ovako je uz milimetar krače odrezanu špagu površina koja je izložena tekućini veća.
Parim VG (70/30 ili 80/20) pa nemam problema sa grgljanjem. Čak povremeno okrenem gumicu prema dimnjaku. Ne sviđa mi se kad odozgo pritisne špagu. To ne može pomoći boljem wickanju. Nikad nisam stavljao Flavour wick.

Povratak na vrh

PostPostano: 13 tra 2014 19:38 

Evo nešto protiv curenja i grgljanja tzv. sendvić(vata-wick-vata). Da li je netko to radio? Da li je to "obična" nama svima poznata vata ili neka special?

link: https://www.youtube.com/watch?v=JJQ_8-vmneE

Povratak na vrh

PostPostano: 13 tra 2014 19:59 
Moderator

Layer je napisao:
Evo nešto protiv curenja i grgljanja tzv. sendvić(vata-wick-vata). Da li je netko to radio? Da li je to "obična" nama svima poznata vata ili neka special?

link: https://www.youtube.com/watch?v=JJQ_8-vmneE

:joj:

kompliciraš, od kangerovog grijača si napravio nauku :tose:

Povratak na vrh

PostPostano: 13 tra 2014 22:56 

spavle je napisao:
:joj:kompliciraš, od kangerovog grijača si napravio nauku :tose:

Nisam očekivao ovako nervozan odgovor i to još od "moderatora" ali šta je tu je ... OK, ti si predstavio svoje rješenje kao jedno od stotine identičnih na YouTube koje je mnoge ljude usrećilo i svaka čast, sve pohvale ali nemoj biti sebičan da odbacuješ i neko drugo rješenje.
Pročitao sam par komentara na ovaj video u kojima ljudi hvale i pozdravljaju ovo "sendvič" rješenje a tvoj je odgovor da kompliciram i da pravim nauku.
Slučajno sam naletio na ovaj video, postavio sam link jer možda nekome i pomogne te postavio pitanje da li je netko to uradio ... Rješenje se čini vrlo jednostavno i jako dobro prikazano a moje pitanje još jednostavnije.
Ako je ovdje išta bilo komplicirano, to je bio tvoj odgovor ... a mogao je jednostavno biti DA ili NE.
Ma ja sam mislio da je ovaj forum liberalniji ali očito da nije, forum k'o forum. :exc:

Povratak na vrh

[ 100 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: