Valjda sam pogodio podforum ako nisam prebacite.
Uvjek sam imao problema sa flavor wickovima na Kangerovim grijačima, nekad puno nekad malo, ali u biti oni "štopaju" protok pare i zraka. Taj koncept prekrivanja grijača da bi se napravio dovoljan dotok tekućine mi jednostavno nije "sjeo" kao dobra ideja.
Dobio sam ideju kada je na ec.i forumu Para objasnio kako radi 3+1 mm setup bez flavor wicka. Jednostavno u Kini rade strojno motanje grijača i samo uvuku fiber, to se vidi po većinom slabom prijanjanju grijače spirale na wick. Svi vjerojatno imaju strojeve za motanje na promjer 1 ili 2 mm i sada im je preskupo samo tako mijenjati strojeve za deblji fiber i šire spirale grijača.
Moje početne postavke:
Za veći protok tekućine potreban je veći presjek fibera.
Isto tako pored kapilarne akcije wickanja i vanjska površina fibera jako utiče na prijenos tekućine.
Za probu sam uzeo nekoliko starih T3 grijača ( što radi na najgorim Kanger grijačima raditi će još bolje na dobrima ) i u njih namotao slijedeće kombinacije ( sve sa 5-6 namotaja 0.18 Khantala )
3mm + 1mm silca wick
2mm + 2mm silca wick
4 x 1 mm silca wick
To sam sve složio i isprobao bez ijednog dodatnog flavor wicka stavljenog iznad grijača.
Rezultati koje sam dobio nakon 24 sata parenja:
1. Nema curenja
2. Nema grgljanja
3. Okus je intenzivniji
4. Lakše se vuče ali nije airy
5. Trošim brže tekućinu ( ovo je "idealno" za bodula barbas-a
)
Kada uhvatim opet vremena premotat ću nekoliko evod/ProTank/T3S grijača da vidim hoću li na ProTanku uspijeti dobiti topliju paru i kako će se to ponašati i na evodu i T3S
Malo ilustracija
grijač od 4 x 1mm sa 5/6 navoja 0.18 Khantala ( vamo kaže 2.6 ohma) :
Grijač složen u glavi od T3
Prvi dry-burn:
normalno kada sam stavio dimnjak odrezao sam višak fibera.
I tako sam se na kraju ipak uspio riješiti gušenja od flavor wicka