Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 16 svi 2025 10:24. Sada je: 16 svi 2025 10:24.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 15 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: AIOS + Chi You Hybrid mali review
PostPostano: 12 tra 2014 00:53 

Od kad se pojavio AIOS klon činio mi se jako zanimljiv: nije skup, radi kao hibrid sa Chijem, može biti atty, može biti driper... I tako nakon dosta čekanja i restockinga se nekako dogegao do naših krajeva.
Naravno odmah na početku veliki, nažalost standardni "kineski" problem - nije se dao našarafiti zbog lošeg navoja. Veliko hvala Mravku na sređivanju navoja jer bi inače i dalje gledao u crnu kutijicu u ladici dok mi stigne nova baza sa Fasttecha...

slika

Za početak naravno veliko rastavljanje, pranje i prokuhavanje ... znate već kako to ide :) Svi ostali navoji su uredni, sve sjeda na svoje mjesto, čak i kapa sa driptipom na prsten sa air controlom u driper modu, za što su se prije dosta žalili da ne sjeda do kraja.

slika

Tu se pojavio još jedan klasični potencijalni kineski problem: rupe za zrak nisu izbušene ispred postova, nego su skroz sa strane što je katastrofa za dobar rad.

slika

Srećom dodavanje jednog o-ringa rješava stvar i rupe sjedaju na svoje mjesto. Možda je tako i bilo zamišljeno jer taj o-ring sprječava da se tekućina cijedi ukoliko se prelije kadica u bazi, međutim inicijalno nikakav o-ring nije bio montiran, tako da nisam baš uvjeren da je pri bušenju rupa netko računao na o-ring, nego da se radi o standardnoj lošoj kvaliteti kontrole.

slika

I rupe sjedaju na svoje mjesto

slika

Žalosna situacija koja mi je pojela živce - aios koji se neda našarafiti, nakon toliko čekanja baš je morao biti sje** najvažniji navoj. Hvala Mravak još jednom.

slika

Prvi setup - MC oko 1,2 - 1,3 ohma, postavljen vertikalno.

slika

Vatu sam zafrknuo malo tvrđe u donjem dijelu, provukao odozgo prema dolje te ispod coila jedno centimetar, a sa druge strane baze dodao još malo vate tako da kupi eventualni kondenzat i ako bi kapalo previše likvida. 2-3 milimetra iznad navišeg pina sam vatu odrezao te u gornjem dijelu malo raširio i mekano "rascufao" i taj dio je nakon što se našarafi tank u kontaktu s rupom koja je na dnu tanka i kroz koju dolazi likvid. Vatu nisam gurao kroz rupu u tank.

slika

slika

Zatim se našarafi tank. Tank se može puniti na tu donju rupicu iglom, ili s kovanicom se odšarafi na vrhu, prstom začepi donja rupa i nalije. Ukoliko se koristi u diper modu iz priče ispada tank i cijev koja ide oko njega ( tank ima 4 zareza na navoju kuda para ide između njega i te cijevi do kape sa driptipom ) i samo se našarafi kapa sa driptipom direktno na prsten sa air controlom.

slika

Za prvi setup sam bio zadovoljan! Fino radi, wicka, sve 5. Nakon nekog vremena mi se učinilo da se previše likvida nakuplja u bazi te sam napravio još jedan setup sa malo više vate iznad pinova i to je izgleda bila idealna količina, likvid se više nije nakupljao previše na vatu u bazi koja je bila samo malo vlažna.

slika

Za drugi setup sam isprobao i plastični tank koji je zgodan jer se vidi koliki je vodostaj.

slika

Kompletno montiran sa Chi You i baterijom 18490. Ne izgleda loše, šare i natpisi se ne poklapaju, ali to nisam ni očekivao. Po visini je tu negdje kao rus 91% sa nemesisom i istom baterijom, ali teži. Chi ima bolji prekidač nego nemesis međutim lošije riješeno namještanje da baterija dobro sjedne i ne klapa šarafom na + pinu aiosa tako da treba više puta šarafiti tubu i aios dok se ne pogodi točan odmak šarafa da dobro drži i ima kontakt s baterijom.

slika

I na kraju nakon svih petljanja...

slika

... ja zadovoljan. Pare ima, aroma je malo prigušena u odnosu na rusa kad je airflow kompletno otvoren, međutim zatvaranjem zraka se pojačava. Čini mi se da je zraka dosta, a navodno airflow kontrola još bolje radi ako se te tri rupice za zrak probuše i spoje u jednu liniju. Para je hladna ma koliko dugo pržili coil i to se možda nekome ne svidi, ali meni je uvjek odgovarala hladnija para. Budući se da dodatno kupiti i u kompletu onda dobije osim plastičnog tanka i plastična cijev oko tanka i kapa za driptip, para je onda vjerojatno toplija (nisam probao još kompletno u plastici) i atty lakši.
Koliko sam ga do sada imao prilike maltretirati, ne curi ni u jednom položaju, nema dryhitova, ne pišti ni žviždi, i za tu cijenu (16.45 USD FASTTECH SKU 1505001) svakako se isplati. Naravno treba uzeti i chi-you ili aios-510 adapter.
Super je i kao driper jer ima dosta mjesta za likvid, kontrola zraka dobro radi i mali je, a tada daje i toplu paru.
Može se složiti i sa meshom ili špagom, ali to još nisam probao.
Bilo kada se može rastaviti i provjeriti coil i setup bez da se razlije tekućina, ili da se direktno natopi s nekom drugom tekućinom vata koju opet dalje kad se popari nadomjesti tekućina iz tanka.
U stvari kad bi ga trebao ukratko opisati mislim da bi to bilo dripper s tankom. :)
Uglavnom jeftini atty sa puno opcija za igranje, a ovaj moj peh sa navojem je koliko sam vidio po forumima iznimka a ne pravilo.

:plus:

Daily drive: Russian 91%, Kayfun Lite Plus V2 klonjara, FT Nemesis x 2,
Ostalo: IGO-L x 2, ZMAX v3, Vamo V5, Chi You + AIOS hibrid, ASTRO + AIOS hibrid, Russian 91% klonjara, Taifun GT + ASTRO, Evolve Kick

slika slika

Povratak na vrh

Naslov: Re: AIOS + Chi You Hybrid mali review
PostPostano: 12 tra 2014 01:15 
Administrator

Odlican review :plus:

Povratak na vrh

PostPostano: 12 tra 2014 01:54 

:pivo: :plus:

I² Element18350/18650+kick, Ant-i-Mod +5V, Ergo69-Yenki69,UD Agi,IgoW

Povratak na vrh

PostPostano: 12 tra 2014 09:04 

:plus: :plus: :plus:

My Little mule & Fatty V3

Povratak na vrh

PostPostano: 12 tra 2014 10:50 
Moderator

Jako lijepi i detaljni prikaz, svaka čast Dalmat :plus:

Povratak na vrh

Naslov: AIOS + Chi You Hybrid mali review
PostPostano: 12 tra 2014 11:43 

Odlican review!

Povratak na vrh

PostPostano: 12 tra 2014 13:59 

:plus: sve u kompletu jako zgodno i interesantno :plus:

Povratak na vrh

Naslov:
PostPostano: 12 tra 2014 14:16 

Hvala, hvala :)

Sent from some tablet

Daily drive: Russian 91%, Kayfun Lite Plus V2 klonjara, FT Nemesis x 2,
Ostalo: IGO-L x 2, ZMAX v3, Vamo V5, Chi You + AIOS hibrid, ASTRO + AIOS hibrid, Russian 91% klonjara, Taifun GT + ASTRO, Evolve Kick

slika slika

Povratak na vrh

PostPostano: 13 tra 2014 20:47 
Moderator

Odličan review. :plus:

Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant

Povratak na vrh

PostPostano: 13 tra 2014 22:03 

Hvala za odličan review :)

Povratak na vrh