| Autor |
Poruka |
|
Shaka Zuluf
|
Naslov: Re: Dodatne opcije foruma Postano: 18 sij 2012 07:55 |
|
|
|
Na osnovu ovoga što vidim jutros - nismo uboli rešenje.
Možda bi spas bio da se za novoregistrovane korisnike prve 3(2, 5...) poruke ne objavljuju direktno na forumu, nego sačekaju proveru admina?
_________________ Never underestimate the power of stupid people in large groups.
|
|
 |
|
 |
|
Toyo
|
Naslov: Re: Dodatne opcije foruma Postano: 18 sij 2012 10:45 |
|
Pridružen: 15 sij 2012 01:03 Postovi: 16 Lokacija: Rijeka - Fiume
|
Shaka Zuluf je napisao: Na osnovu ovoga što vidim jutros - nismo uboli rešenje.
Možda bi spas bio da se za novoregistrovane korisnike prve 3(2, 5...) poruke ne objavljuju direktno na forumu, nego sačekaju proveru admina? Tako je , jedino rijesenje je da se u phpBB na svim novo registriranim korisnicima stave provjere i odobrenja prvog posta onda se ukljuci opcija prilikom registracije da se posalje na mail potvrda registracije sa linkom , moze i opcija koja je dosta sigurna pod nazivom "Neaktivni korisnici" taj modul prati sve proxi mailove i odmah ih tamo baca . Recimo da su to par najsigurnijih obrana od spamera i ostalih daveza .
_________________ Ora et labora Krepat ma ne molat !!! Danas je teško biti glup jer je konkurencija sve veća !!!
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Dodatne opcije foruma Postano: 18 sij 2012 11:42 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
Ima vise mogucnosti kako se rijesiti spam robota, ali svima je zajednicko da ometaju i postojece korisnike. I jos vise ometaju nove korisnike prilikom registracije. Jer cekati odobrenje admina za registraciju nije ugodno i covjek se osjeca nepozeljnim. Pogotovo jer admin nije tu 24/7. Ne znam, polako cemo uvoditi nove metoda pa cemo vidjeti kuda ce nas dovesti.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Toyo
|
Naslov: Re: Dodatne opcije foruma Postano: 18 sij 2012 11:54 |
|
Pridružen: 15 sij 2012 01:03 Postovi: 16 Lokacija: Rijeka - Fiume
|
Napravi dozvolu modovima ili prijateljima foruma da dozvole post ja sam tako uradio - jer je fora utome recimo kad neko zeli nesto napisati da pored posta dode upitnik i kaze zelite li odobriti ovaj post DA-NE - moj savjet tebi @Kinta da imas desnu ruku foruma isto tako da das modovima veci pristup u moderiranju - ako mislis sam to raditi puknut ces brzo (znam po iskustvu)  .
_________________ Ora et labora Krepat ma ne molat !!! Danas je teško biti glup jer je konkurencija sve veća !!!
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Dodatne opcije foruma Postano: 18 sij 2012 12:50 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Toyo je napisao: Napravi dozvolu modovima ili prijateljima foruma da dozvole post ja sam tako uradio - jer je fora utome recimo kad neko zeli nesto napisati da pored posta dode upitnik i kaze zelite li odobriti ovaj post DA-NE - moj savjet tebi @Kinta da imas desnu ruku foruma isto tako da das modovima veci pristup u moderiranju - ako mislis sam to raditi puknut ces brzo (znam po iskustvu)  . Moderatori imaju sva prava a odobravanje posta ne dolazi u obzir. To bi znacilo kraj foruma.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Shaka Zuluf
|
Naslov: Re: Dodatne opcije foruma Postano: 18 sij 2012 14:18 |
|
|
Ako do toga ipak dodje, ja se prijavljujem da odobravam Kintine postove. I poneki Chromexov Jedino Dado moze sam da pise i objavljuje, na njega nemam zamerke 
_________________ Never underestimate the power of stupid people in large groups.
|
|
 |
|
 |
|
Lis
|
Naslov: Re: Dodatne opcije foruma Postano: 18 sij 2012 17:56 |
|
|
|
A mozda da novom clanu kod registracije boldanim slovima pise zasto je potrebna neka od gore navedenih mjera. Mislim da u tom slucaju niko nebi uzeo neku od mjera kao nesto lose.
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Dodatne opcije foruma Postano: 18 sij 2012 23:48 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Ne, ne i ne. Sve dok nas Nibiru ne poklopi nema vracanja u kameno doba. Sve dok ima bistrih rjesenja toljagu ne uzimam u ruke. Upravo testiram jedan mod koji kod registracije provjerava kandidata na black listi spamera. Ako nije na listi pusta ga na forum. Forum mora biti kao ugostiteljski objekt gdje se svi osjecaju ugodno, od ulaska pa sve do racuna. A ne da mu krastava ruka gurne gemisht pod nos: -Na!!
|
|
 |
|
 |
|
Majka
|
Naslov: Re: Dodatne opcije foruma Postano: 19 sij 2012 00:20 |
|
|
_________________ Ako ikad budemo išli u zatvor zbog ilegalnog skidanja muzike, volio bih da nas razvrstaju po žanrovima...
|
|
 |
|
 |
|
Karo
|
Naslov: Re: Dodatne opcije foruma Postano: 19 sij 2012 00:21 |
|
|
Majka je napisao: Majka....daj se ne ponavljaj