Forum    FAQ

.

Početna » Pero d.o.o.

[ 1873 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 188  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Best Buy WEB SHOP - akcije
 Post Postano: 07 tra 2013 22:12 
Veliki Cezar zadarske podružnice

Uvijek mi piše carina Zagreb iako imamo carinu u Zadru.

Sent from my Transformer Prime TF201 using Tapatalk 2

Povratak na vrh 

Post Postano: 07 tra 2013 22:41 

Hmm, meni je sad dosao punjac i baterije. Preko 50$, nema carine. Ali, nije bilo ni racuna.
Prema zakoniku ako nema racuna oni to manje vise na oko procjenjuju i najvjerojatnije im se niti neda ic pregledavat u detalje.

Nekoliko baterija i punjac, hebe se njima. Isto bi bilo s eVic-om, izgleda vise kao nekakva igracka, pretpostavljam.

Su vama koji niste platili carinu dolazili racuni s paketima?

Povratak na vrh 

Post Postano: 07 tra 2013 22:46 
Administrator

Marllow je napisao:
Hmm, meni je sad dosao punjac i baterije. Preko 50$, nema carine. Ali, nije bilo ni racuna.
Prema zakoniku ako nema racuna oni to manje vise na oko procjenjuju i najvjerojatnije im se niti neda ic pregledavat u detalje.

Nekoliko baterija i punjac, hebe se njima. Isto bi bilo s eVic-om, izgleda vise kao nekakva igracka, pretpostavljam.

Carina ne priznaje racune koji dolaze s paketom nego im treba faxirati paypal racun koji je zbog shippinga redovno veci. Ako nemas paypal racun onda traze po netu koliko ta stvar vrijedi ali ne na mjestu gdje je kupljeno i ne najnizu cijenu po kojoj se to moze nabaviti.

Povratak na vrh 

Post Postano: 08 tra 2013 14:57 

Lokacija: NA ... 45-29-20,15 ..................... 18-06-01,65
Marllow je napisao:

Krajem prosinca 2012 mi je stigao samo Vamo u paketiću sa VB (bez računa kao uvijek dosad od svih Kineza) i stigao je poziv sa carine da im dostavim faxom račun (i vratim poziv) pa mada je račun bio kunu-dvije ispod 160 tj 26,9$ naplatili su mi 60-ak kuna +2x poštaru po 9,5...(jednom za poziv, drugi put za račun)!!
Tako da ...

Povratak na vrh 

Post Postano: 08 tra 2013 15:43 

Forrest je napisao:
Marllow je napisao:

Krajem prosinca 2012 mi je stigao samo Vamo u paketiću sa VB (bez računa kao uvijek dosad od svih Kineza) i stigao je poziv sa carine da im dostavim faxom račun (i vratim poziv) pa mada je račun bio kunu-dvije ispod 160 tj 26,9$ naplatili su mi 60-ak kuna +2x poštaru po 9,5...(jednom za poziv, drugi put za račun)!!
Tako da ...

Super. Hvala na toj prici bas kad meni dolazi Vamo s VB-a! :angry_shake:
Ustvari, evo, upravo je danas sjeo u Zagreb i sad putuje do carine u Varazdin. Zazelite mi srecu...

Povratak na vrh 

Post Postano: 08 tra 2013 16:13 

Marllow
Ma realno mislim da ti je puno veća šansa da prođeš bez nego sa plačanjem (ako je samo vamo u pitanju) (Po iskustvima mnogih Osijek je već poznat kao rigorozniji nego npr Zg pa neki ljudi zato naručuju kod prijatelja, rođaka i sl u Zg). Dapače ja sam bio siguran da prolazi jer je bilo ipak ispod 160 kn ali...
neki kakažu trebao si se žaliti. Ma mislim si neću ja propasti za tih 80-ak kuna neplanskog troška - samo što se onda gotovo u potpunosti izgubila "zarada" u odnosu na kupnju u "Portanovi" Os, a žaljenje je potpuno "nepraktično". Naime, nakon poziva im faxiraš račun i nakon dva-tri dana poštar ti donese "robu" i račun (ukoliko su te "ogulili") (ili dobro poznati "žuti papirić" za podići u pt. uredu) .... znači nema prvo nekog rješenja i sl. pa ti preostaje samo da platiš koliko traže i preuzmeš pošiljku ili cirkusiranje s vračanjem na carinu, žalbama i sl...što baš nema smisla
Inače što se tiče računa s pošiljkom od niti jednih kineza ga nisam dobio (obično pišu gift) ali od EU ili američana u pravilu dolazi i račun s pošiljkom

Povratak na vrh 

Post Postano: 08 tra 2013 16:29 

Ako im mogu faksirat, nije takav problem. Ja sam mislio da mozda moram ici tamo po to ili nesto.

Nego, ovaj racun koji im moram poslat, to je onaj mail od paypal-a sa subjektom "Receipt for Your Payment to XXXX"?

Povratak na vrh 

Post Postano: 08 tra 2013 17:14 

Faxirati njihov poziv (vežu neki broj) i račun nije nužno Paypal bitno je da se vidi da je za tebe, broj narudžbe te da je sva roba u paketu specificirana i izražena cijena kao i ukupna cijena robe i shipp (ako nije odvojena poštarina od cijene robe ukupna cijena ne može biti preko 160kn) (piše sve u pozivu)
Mail ne primaju nego fax ili osobno donijeti

Povratak na vrh 

Post Postano: 08 tra 2013 17:19 

Naravno. Sta ce nama rokerima e-mail...

Hvala puno, Forrest.

Povratak na vrh 

Post Postano: 11 tra 2013 08:49 

Toscana od jučer ne naplaćuje 24% poreza za narudžbe izvan EU, pa do 1-7-2013 to možemo koristiti.

Sent from my U8650-1 using Tapatalk 2

Povratak na vrh 

[ 1873 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 188  Sljedeća

Početna » Pero d.o.o.

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club