Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 09 lis 2024 09:01. Sada je: 09 lis 2024 09:01.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 73 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Putovanje Avionom
PostPostano: 27 kol 2013 17:33 

Vatrodoajvni senzori reagiraju i na prašinu

Ako ne razumiješ neku riječ u tehničkom tekstu, ignoriraj je. Tekst će imati smisla i bez nje.

Povratak na vrh

PostPostano: 27 kol 2013 18:55 

U avion ide parilica normalno ja koristio atomizer za dripanje zbog curenja. Od kada parim letio sa tri kompanije pario nastojao da ne pravim oblake pare, nisam nikog ništa pitao niti je mene ko. Na pregledima je strogo čija je ovo torbica i dali biste otvorili (pošto je to lijep komad ss) kada vide da je ecigareta sve ok. Na Beogradskom aerodromu mi dodaje mod i kaže izvolite i :shock: OVO!
Što se tiče detektora mislim da neko nije dobro informisan.

Povratak na vrh

PostPostano: 27 kol 2013 19:03 

max je napisao:
U avion ide parilica normalno ja koristio atomizer za dripanje zbog curenja. Od kada parim letio sa tri kompanije pario nastojao da ne pravim oblake pare, nisam nikog ništa pitao niti je mene ko. Na pregledima je strogo čija je ovo torbica i dali biste otvorili (pošto je to lijep komad ss) kada vide da je ecigareta sve ok. Na Beogradskom aerodromu mi dodaje mod i kaže izvolite i :shock: OVO!
Što se tiče detektora mislim da neko nije dobro informisan.

I ja mislim da ovisi o avionu, a o informiranosti proguglaj malo senzore dima i pare.

Sumarum: ako se i upali senzor, neće ga flight marshall u lisice i na analni pregled, nego će biti zamoljen da ne pari. Na manje oblake pare ne bi smjelo niti reagirati (jbg). I siguran sam da svatko može izdržati tih 1h leta bez pušenja.

Novi članovi, molimo vas da se prvo predstavite.
Uvod u e-cigarete, mali priručnik za friške parioce.

Povratak na vrh

PostPostano: 27 kol 2013 19:12 

Da sada ne razglabamo o pari i detektorima koliko će to biti pare od parenja i dali je detektor na podu ili plafonu,svi znamo koliko para brzo nestaje u poređenju sa dimom. A ovo za neinformiranost se nije odnosilo na tebe sory ako si to tako svatio :plus: . Samo sam htio čovjeku pomoć.

Povratak na vrh

Naslov: Re: Putuvanje Avionom
PostPostano: 27 kol 2013 21:34 

Kinta je napisao:
Majka je napisao:
Kako je moguce da senzor za dim reagira na paru :kuc:

To ni meni nije jasno.

Ako je senzor sa laserskom zrakom (a očito je) para može prekinuti zraku i onda je panika! Postoje dvije vrste senzora za požar- na lasersku zraku i na temperaturu! S obzirom da radim sa videoprojektorima, baš sam se čudio koliko para dugo ostaje u zraku i u kojoj količini... na nekih 2 metra udaljenosti! Oku je po svjetlu manje primjetna od dima, al u mraku kroz zrake svjetlosti se jednako vidi ko i dim, i bome se dugo zadržava!
A kaj se tiče curenja zbog tlaka, to sam se nažalost uvjerio sa clearomizerima- puna pederuša tekučine! :joj:

Povratak na vrh

Naslov: Re: Putuvanje Avionom
PostPostano: 27 kol 2013 21:49 

1denis je napisao:
Kinta je napisao:
Majka je napisao:
Kako je moguce da senzor za dim reagira na paru :kuc:

To ni meni nije jasno.

Ako je senzor sa laserskom zrakom (a očito je) para može prekinuti zraku i onda je panika! Postoje dvije vrste senzora za požar- na lasersku zraku i na temperaturu! S obzirom da radim sa videoprojektorima, baš sam se čudio koliko para dugo ostaje u zraku i u kojoj količini... na nekih 2 metra udaljenosti! Oku je po svjetlu manje primjetna od dima, al u mraku kroz zrake svjetlosti se jednako vidi ko i dim, i bome se dugo zadržava!
A kaj se tiče curenja zbog tlaka, to sam se nažalost uvjerio sa clearomizerima- puna pederuša tekučine! :joj:

Imam blagi osjećaj da se bude uskoro upleo Majka :rotfl:
Možda postoje ali nikad nisam čuo za laserski senzor :conf:
Mislim da rade na toplinu, dim ili oboje. Ove na dim ne razlikuju paru i prašinu od dima. Ovi na toplinu baždare se na određenu toplinu i aktiviraju. Praksa je da se u kuhinju, prostoriju za pušenje i sl. ne ugrađuju detektori dima ali se i prostor ne optereti sa dovoljnom količinom Kcal (negorivi materijali).
Sad više nisam siguran :hmm: Možda sam počeo mješati plinodetekciju i vatrodetekciju. Davno je to bilo kad sam se time bavio :old:

Povratak na vrh

PostPostano: 27 kol 2013 22:01 
Moderator

Detektori dima bazirani na svjetlosnim efektima:

Photoelectric Detectors

In one type of photoelectric device, smoke can block a light beam. In this case, the reduction in light reaching a photocell sets off the alarm. In the most common type of photoelectric unit, however, light is scattered by smoke particles onto a photocell, initiating an alarm. In this type of detector there is a T-shaped chamber with a light-emitting diode (LED) that shoots a beam of light across the horizontal bar of the T. A photocell, positioned at the bottom of the vertical base of the T, generates a current when it is exposed to light. Under smoke-free conditions, the light beam crosses the top of the T in an uninterrupted straight line, not striking the photocell positioned at a right angle below the beam. When smoke is present, the light is scattered by smoke particles, and some of the light is directed down the vertical part of the T to strike the photocell. When sufficient light hits the cell, the current triggers the alarm.

sa http://chemistry.about.com/cs/howthingswork/a/aa071401a.htm

Znači mogu biti okinuti prisutnošću pare.

Povratak na vrh

PostPostano: 27 kol 2013 22:09 

Znam ja to jer nam je firma puna ovakvih i onakvih detektora. Uglavnom ako pereš nekaj sa parom ili ispuhuješ nekaj prašnjavoga sa zrakom (pod tlakom) možeš očekivati vatrogasce pod punom opremom :uzi:

Povratak na vrh

PostPostano: 29 kol 2013 01:51 

Sad je prije par dana u novinama bila vijest da je avion koji je putovao iz Egipta u Frankfurt morao spustiti u Dubrovnik jer se aktivirao senzor za dim. Na tragu ove rasprave mi sinulo da je možda netko pario!! A sletjeti su morali jer tako procedura nalaže. Nema hoću-neću... Senzor se pali, avion se spušta...

Povratak na vrh

PostPostano: 29 kol 2013 02:04 

max je napisao:
svi znamo koliko para brzo nestaje u poređenju sa dimom.

vodena para da..... para od e-liquida bas i ne....
pogotovo ak ima vise VGa

# Ithaka, kayfun lite, oddy, T3s

Povratak na vrh

[ 73 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: