Vidiš, mene je na početku parenja (i prestanka pušenja) patila nesanica, tj teško mi bilo zaspati, kao da sam se nasrkao crne kave prije spavanja. Tad bio na 18 mg nikotina i dosta tekućine trošio, nakon toga smanjio na 12mg, i nakon nekog vremena lagano popustila nesanica (ili se možda tijelo priviklo, odnosno odviklo). Suhoća u ustima i žeđ mi je već drugi problem, nju sam imao i bez parenja, no piva ju je uvijek uspješno riješila
Kod tebe možda pojačano radi organizam na čišćenju od otrova, pa traži veće količine vode. Nije ti puno 4 litre tekućine dnevno, toliko sam ja unosio i prije prestanka pušenja, jer mi se još prije 15-ak godina počeo stvarati pijesak u bubrezima, i na preporuku doktora povećao unos tekućine na bar 3-4 litre dnevno, i od tad nikad problema više s bubrezima.
A glede umora, primjetim u zadnje vrijeme na dosta ljudi oko sebe baš te simptome, kažu neki proljetni umor, u kombinaciji sa stresom i "pozitivnim" vijestima sa svih strana, kao i sve modernijim metodama "uprezanja" radnika, nekako mi se čini da svi lagano prelazimo u zombije... tako da ti možda i nije do prestanka pušenja, često nas nešto drugo zadesi, a mi za simptome okrivljujemo nešto treće...