Ovo vise pisem kao opasku sam sebi, jer nije mi jasno koji vrag se dogadja i kako je to moguce. Naime, na pocetku mojeg parilackog staza prvih par mjeseci sam mogao valjda pariti i benzin sa aromom da je bilo potrebno a kamo ne tekucine sa visim udjelom PG-a. Tako sam u to vrijeme bezbrizno pario i Dekang i kojekakve domace buckurise koje sam nerijetko spremao i od cistog PG-a i nikotina, u nedostatku novaca da si kupim bocu VG-a. Onda, nakon nekakvih 4-5 mjeseci su poceli problemi. U toku par dana krenulo je sa kasljucanjem pa do tuberkulozno-astmaticarskog utapajuceg zagrcavanja prilikom svakog povucenog pufa. Nisam bio siguran onomad sto se dogadja pa sam smanjio PG na ne vise od 30% i moja patnja je nestala. Posto nisam osjetio nikakve druge nuspojave nakon sto sam smanjio PG, te posto sam na tadasnjem poslu morao redovno na sistematske preglede gdje je uvijek bilo sve OK, okrivio sam PG odnosno moju osjetljivost na PG. Bilo mi je cudno sto ta osjetljivost nije izasla na vidjelo odmah nego tek nakon par mjeseci, no mislio sam da je to sve zbog naslaga necistoca u plucima posto sam ipak bio pusac preko 20 godina (da, poceo sam aktivno sa 12-ak, rat ovo ono i tako to ide), pa kako su se pluca pomalo oslobadjala naslaga tako je na vidjelo iskocila i ta osjetljivost. I tako sam ja muku mucio sa PG-om 2.5 godine. Do 30% bih ga osjetio u povremenom laganom skakljanju u podrucju pluca, preko 30% bi se onaj TBC astmaticar pojavio u roku od 2-3 poparena mililitra. Probao u nebrojeno navrata prosle zime i nema sanse. Morao sam koristiti vodu za razrijedjivanje na odgovarajucu gustocu da natjeram atomizere da rade na -30. Sve do prije par dana. Nakon zadnje prehlade primjetio sam da vise ne osjecam skakljanje u plucima sa ni jednom tekucinom sa kojom sam prije osjecao, pa sam odlucio da ponovo testiram. Na brzinu slozio 50/50 bez vode, dodao 2.5% M-type, dobro sve promuckao, ostavio preko noci da odmori i ujutro odmah natocio. Evo, ved 4-5 dana parim, kaslju ni traga, i ne mogu prestati razmisljati o tome sto se moglo promjeniti... Koristim iste sastojke koje sam koristio otkako sam doselio u Kanadu. Sve sa Ecigexpressa. PG je isti kanister koji sam kupio kad sam dosao, samo sto je sad eto star godinu i pol. Znaci sve je isto, apsolutno sve, a ipak se nesto promjenilo. Nesto se u meni promjenilo, samo ne znam sto..... Nikada nisam imao problema sa plucima, prebolio sam 3-4 upale pluca u svom zivotu ali niti jedna nije ostavila nekakav bitan trag koji bi utjecao na funkcioniranje istih. Redovno idem na ljecnicke preglede jer poslodavci to zahtjevaju, uvijek sve u redu osim krvnog tlaka koji je malo nizi, ali takav je od rodjenja pa ga ni ne smatram nekakvim problemom. Nisam alergican na nikakvu hranu, nikakve lijekove i opcenito bih rekao da sam zdrav kao dren. Zato mi nije jasno sto se moglo promjeniti?