već se o tome raspravljalo ovdje:
viewtopic.php?f=14&t=12113kolko znam mi ćemo zakon prihvatiti u zadnjem mogućem roku. Vjerojatno će biti neko vrijeme prilagodbe nakon što se zakon donese.
Poanta u registriranju udruge samo zbog toga je nikakva jer se protiv zakona ne može jer nitko nije na strani pušača.
Morate shvatiti da većina nepušača nas gleda kao obične pušače, stoga im to smeta i nema šanse da će podržati. U biti još gore, ovo ne samo da gledaju kao kemiju goru od duhana nego i sve nas gledaju kao bombaše samoubice gdje svi čekaju da rukne baterija u modu.
Isto tako pušači nas gledaju kao crne ovce.
Arome nisu obuhvaćene ovim zakonom. Isto tako niti PG i VG.
Baze sa nikotinom su druga priča no sigurno će se pojaviti jedan veliki proizvođač u EU koji će ishodovati sve potrebne dozvole. Vjerojatno će biti skuplje, ali sumnjam da će biti drastično tipa duplo skuplje. Kada proizvođač ishoduje dozvolu moći će se uvesti i koristiti njegova baza. Osim toga imamo sreće da je Elda u RH... bez obzira dal njihove baze valjaju ili ne, moći će se sigurno kupiti jer će oni ishodovati vjerojatno te dozvole. Ako ne oni onda neko drugi.
Naručivanje sa FT-a i ostalih će postati puno rizičnije, sada ako su zaustavili paket na carini mogli ste eventualno platiti carinu, sad bi mogli zaustaviti artikl u potpunosti i ne dopustiti uvoz.
No sve te artikle ćete moči kupovati ako ništa drugo onda od mene

(instaban!)
zaboravio sam dodati...
žice, baterije, punjači, vate, ostali dodaci... sve je i dalje dopušteno...